013 Poppodium opnieuw startlocatie voor De Nacht van de Vluchteling

nacht van de vluchteling tilburg

In de nacht van 18 op 19 juni 2022 zal 013 Poppodium opnieuw dienen als startlocatie  de Nacht van de Vluchteling die dit jaar voor de dertiende keer plaatsvindt. Tijdens dit evenement lopen duizenden deelnemers in het holst van de nacht 20 of 40 kilometer. Samen vragen zij op een positieve manier aandacht voor het lot van mensen op de vlucht en halen zij geld op voor acute noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

Tijdens de Nacht van de Vluchteling leggen deelnemers een unieke route af in en rondom één van de zes steden waar deze wandeltocht dit jaar wordt georganiseerd. Ook in Tilburg zullen honderden mensen hun beste beentje voor zetten om de zware 40 kilometer te volbrengen. Deelnemers starten stipt om middernacht met lopen vanuit 013, net als in de andere deelnemende steden: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Nijmegen en Den Haag.

Dit jaar zal de route in Tilburg starten bij Poppodium 013. Stichting Vluchteling: “We vinden het geweldig om dit jaar voor de tweede keer de Nacht van de Vluchteling te organiseren in Tilburg. Poppodium 013 was vorig jaar het toneel voor de allereerste Nacht in Tilburg. Na een zeer succesvolle eerste editie, zijn wij heel blij dit jaar weer de samenwerking met hen aan te gaan.”

Noodzaak

De Nacht van de Vluchteling blijft nog steeds keihard nodig. Momenteel zijn er namelijk ruim 82,4 miljoen vrouwen, mannen en kinderen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Met het geld dat tijdens de Nacht wordt opgehaald, kan Stichting Vluchteling hulp blijven bieden in ’s werelds ernstigste humanitaire crises.

De editie van 2021 bracht bijna een miljoen euro op, waarmee ruim 70.000 mensen levensreddende noodhulp kregen in Afghanistan, Burkina Faso, Venezuela en Irak. In Afghanistan deden we dit met cashhulp: mensen in Kabul kregen een geldbedrag om zelf te kunnen voorzien in hun belangrijkste behoeften zoals onderdak en voeding. In Irak en Venezuela ging het geld naar mobiele klinieken waar mensen op de vlucht medische zorg konden krijgen. In Burkina Faso hielpen we voornamelijk met het terugdringen van ondervoeding bij kinderen.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de Nacht van de Vluchteling via deze website. Let op: er zijn beperkt plaatsen beschikbaar.