013 Poppodium verkoopt aandelen WOO HAH!, blijft betrokken in organisatie

WOO HAH!

013 Poppodium, het bedrijf wat samen met Mojo Concerts het prestigieuze hiphop festival WOO HAH! organiseert, verkoopt haar aandelen in het festival. Het Tilburgse Poppodium blijft wel nauw betrokken bij de organisatie van het festival.

Het idee voor een hiphopfestival in Tilburg ontstond in 2013. De potentie van een dergelijk evenement werd door 013 vastgesteld en na diverse gesprekken werd er in Mojo Concerts, de grootste organisator van concerten en festivals in Nederland, een vaste partner gevonden. WOO HAH! was geboren. Het festival, toen nog gehuisvest in de Tilburgse Spoorzone, groeide tussen 2014 en 2017 uit naar een meerdaags evenement met tienduizenden bezoekers. Reden om vanaf 2018 het festival te verplaatsen naar het grotere Beekse Bergen terrein in Hilvarenbeek waar het festival uitgroeide tot een toonaangevende speler binnen de Europese festivalmarkt. Het meest recente hoogtepunt was de 2019-editie met 37.000 bezoekers per dag en internationale hiphopsterren zoals Travis Scott, Stormzy en Gunna.

Rolling Loud

WOO HAH! gaat voor haar komende editie de handen ineenslaan met de Amerikaanse festivalorganisatie Rolling Loud. Met edities in o.a. Los Angeles, New York en Miami zijn zij de grootste organisator van hiphop festivals ter wereld. Frens Frijns, directeur bestuurder 013 Poppodium: “WOO HAH! samen met MOJO opzetten en organiseren was een fantastisch avontuur. We zijn trots dat we hebben kunnen bouwen aan een merk wat herkend en erkend wordt als één van de grootste hiphopfestivals van Europa. Door de samenwerking met Rolling Loud is WOO HAH! nu echt volwassen geworden en een internationaal festival. Voor 013 is dit ook een mooi moment om na te denken over nieuwe avonturen in de toekomst. Tegelijkertijd blijven we nauw betrokken bij de organisatie van dit fantastische festival”

Inmiddels zijn de eerste veertig acts voor WOO HAH! x Rolling Loud 2022 aangekondigd en is de verkoop voorspoedig gestart. “Ondanks alle veranderingen aan de organisatorische kant ben ik blij dat we weer kunnen laten zien aan de buitenwereld waar we zo hard mee aan het werk zijn. Het voelt goed om weer naar buiten te treden en we zien de zomer dan ook zonnig tegemoet!” aldus Ruud Lemmen, festival directeur.

Meer informatie

WOO HAH! x Rolling Loud vindt op 1, 2 en 3 juli 2022 plaats op het evenemententerrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Meer weten? Check dan de website.