013 presenteert gloednieuwe website

De website van 013 Poppodium is vernieuwd. Hiervoor sloeg het podium de handen ineen met internetbureau Freshheads. Samen creëerden zij van 013.nl de ultieme muziekbeleving in beeld, geluid en gebruikersgemak. Tevens is er een samenwerking beklonken met TicketSwap en muziekstreamingdienst Deezer.

Op de vernieuwde website wordt de totaalbeleving van 013 naar het web vertaald. Op visueel niveau heeft de site een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. De content is heroverwogen en alleen de belangrijkste functionaliteiten zijn overgebleven. De combinatie van groot beeldgebruik, muziekfragmenten en sprekende teksten prikkelen de zintuigen en vormen samen hét episch centrum waar de artiesten centraal staan. Met als resultaat dat de bezoeker zich eenvoudig een weg door de vernieuwde website baant en slechts in een paar logische stappen de informatie en e-tickets vindt die men zoekt. Bovendien is 013.nl ‘responsive’, waardoor je zowel op je mobiel, desktop als tablet de site optimaal kan beleven.

Samenwerkingen

Voor het nieuwe 013.nl sloeg het podium de handen ineen met de beste partners. Naast de samenwerking met internetbureau Freshheads, dat onlangs in de Emerce 100 als beste internetbedrijf van Nederland is benoemd, bundelde 013 met meer partijen de krachten. Samenwerkingen met bedrijven als Deezer en TicketSwap maken 013.nl extra gebruiksvriendelijk. Muziekstreamingdienst Deezer maakt het mogelijk om direct vanuit het programma-overzicht muziekfragmenten te beluisteren. En met behulp van TicketSwap vindt de bezoeker nu ook voor uitverkochte concerten kaarten voor een eerlijke prijs. Hiermee roept 013 een halt toe aan alle illegale opkooppraktijken en biedt het podium een goed alternatief voor tickethandel. TicketSwap sleepte deze maand de Amsterdamse Student Ondernemersprijs in de wacht.

Beleving

Een bezoek aan de vernieuwde 013.nl brengt de bezoeker alvast in de juiste vibe. Hoofd communicatie Sanne Reiniers van 013: “Een bezoek aan 013 is nooit hetzelfde. Het decor, de sfeer en het publiek verschillen per event. Waarom zou dit op de website anders moeten zijn?” Evert Hilhorst, interactieontwerper bij Freshheads vult aan: “Per event maakt de webredactie van 013 zelf nieuwe pagina’s aan. Stuk voor stuk even gelikt. Op basis van het door Freshheads ontwikkelde Publish Platform creëert 013 namelijk super eenvoudig rijke en aantrekkelijke content. Er is ruimte voor groot beeld, muziekfragmenten en links naar relevante social media. En hiervoor hoef je geen designer te zijn.” Sanne Reiniers: “We zijn ontzettend blij met de totaalbeleving die onze nieuwe website biedt. We gaan nu live, maar we blijven de site door ontwikkelen om zo die beleving te optimaliseren.”