(0)13 redenen om het KRAAK KERMIS FESTIVAL bij De Nieuwe Vorst te bezoeken!

De Kraak Kermis is een nieuw ‘soort van festival’ tijdens de Tilburgse Kermis. Met de binnentuin van Theater De Nieuwe Vorst als festivalhart geniet je tien dagen lang van een programma vol installaties, voorstellingen, films, lezingen, DJ’s, kunst en pittige suikerspinnen. Wij geven je hieronder (0)13 redenen om dit festival te bezoeken!

#1 Geen zin in whiplash

Bij de KRAAK KERMIS loop je geen kans op een whiplash van de Booster. Geen blauwe plekken van de Octopus of bloedneus in de botsauto’s. De kans is wél groot dat je verrast wordt, want bij De Nieuwe Vorst weet je nooit wat voor kunst je tegen het lijf loopt.

#2 Wel zin in een UFO-massagesalon

Elke dag van KRAAK KERMIS vind je Radio Sueño in de serre van De Nieuwe Vorst. Een buitenaardse, muzikale, eenpersoons audio-ervaring. Laat je twijfels achter, ga liggen in de massagestoel en geef je over aan nachtdokter DJ Marisol. Feel good voelde nog nooit zo goed.

#3 Echte liefde

Want wie wil er nou geen Echte Liefde? Iedereen verdient het! Op zaterdag de 22e is dit Tilburgse collectief terug, met o.a. gezeefdrukte shirts, muziek, ambiance en veel energie.

#4 Het Roze Maandag Binariteitenkabinet

Tijdens Roze Maandag presenteren collectieven S.H.O.W. en QULT het Binariteitenkabinet! Het Binariteitenkabinet staat in het teken van genderexpressie, experimentatie en identiteiten. Dompel je onder in een stijlvolle oase in de tuin vol met verrassingen. Verwacht queer/drag performances, dj’s en muzikanten.

#5 Cocktails met suikerspin-topping, roze tosti’s, DIY hotdogs en het FRITUURUUR

Plant je billen in het gras en geniet de hele dag van lokale biertjes, heerlijke vers bereide gerechten, borrelhappen, een goeie kop koffie of homemade sapjes. Met op de line-up o.a.: nacho’s, DIY hotdogs, gebakjes, worstenbrood, kermiscocktails én een Frituuruur. Met op Roze Maandag: glittercake en roze tosti’s!

#6 Een goed gesprek met Animatronics

Een beetje verwarrend, maar niet minder goed. Even tot de kern.

#7 De verfijnde filmsmaak van VPRO Flowerboy

Op donderdag 27 juli blessed hij de tuin met de Flowerboy-waardige film ‘Prins’, muziek, DJ’s en filmsnacks van de Pieterboys. Voor en na de film speelt DJ Wells een mix van disco, funk en hiphop.

#8 Gepassioneerd geouwehoer

Tijdens de KRAAK KERMIS-special van PechaKucha geniet je op dinsdag van een avond vol gepassioneerd geouwehoer door eigenaardige makers, wereldverbeteraars en vreemde hobbyisten. Met korte presentaties van 20×20 seconden vertellen tien sprekers hun verhaal, uiteenlopend van oplossingen voor complexe problemen, antwoorden op grote en kleine levensvragen, verse ontdekkingen en recente creaties.

#9 Vluchten kan nog!

Even weg van de kermisdrukte? Maak dan je eigen vluchtplan met kunstenares Salomé Mooij. Ze nodigt je uit voor een bijzonder een-op-een gesprek in Het Schuilatelier. Tijdens het gesprek maak je een miniatuur met alledaagse en gevonden voorwerpen en geef je vorm aan jouw persoonlijke mini schuilplek. Vrijdag 28 en zaterdag 29 juli in het café.

#10 Je hebt zin in een soort van wel maar ook niet de Tilburgse Kermis

Dat is precies wat je krijgt bij Turbopolyp 8000. Buiten optredens van The Sunset Society, Burger Service, Öhne Umlaut en DJ Euroshopfer staat jullie veel meer spektakel te wachten. Later in de avond zouden we een leuke blik kunnen werpen of een stevige pot touw kunnen trekken.

#11 Je kunt bij de buren gluren

Een virale zeep-opera met een heleboel huisjes met een heleboel bewoners. En overal gebeurt wat. Dit wil je zien.

#12 Je wordt verrast met poëtische antwoorden

De Vloeistof dansers claimen de ruimte, dagen uit, zoomen in op details. Op zoek naar een poëtisch antwoord dat je verwondert, soms ontregelt, maar altijd je blik verruimt. Ze zwermen te midden van passanten en bezoekers. De elektronische live muziek verandert de omgeving voortdurend. Verwacht het onverwachte.

#13 Het is om de hoek!

Wie al op de kermis rondhangt, heeft geen excuus om niet ook even bij KRAAK KERMIS van De Nieuwe Vorst langs te gaan. Het theater met fantastische binnentuin ligt op steenworp afstand van het kermisgedruis. Vanuit de Booster kijk je er zo naar binnen!

Meer informatie

Wil jij graag meer weten over KRAAK KERMIS FESTIVAL? Check dan vooral déze site even!