(0)13 redenen waarom je in de kerstvakantie naar Ontdekstation013 moet gaan!

Nog even en de kerstvakantie staat weer voor de deur! Naast de uitgebreide diners en de start van een nieuw jaar, betekent dit natuurlijk een hoop vrije dagen voor de kids. Genoeg tijd om er op uit te gaan dus. Bij Ontdekstation013 in de Spoorzone kun je tijdens de kerstvakantie terecht voor de leukste binnenactiviteiten: van het maken van kerstballen tot het programmeren van je eigen computer. Lees hier waarom jullie zeker een kijkje moeten nemen!

Eerst nog even wat praktische informatie. Ontdekstation013 is tijdens de kerstvakantie geopend op de volgende dagen: zaterdag 22 en zondag 23 december, donderdag 27 tot en met zondag 30 december en woensdag 2 tot en met 6 januari. Op deze dagen kun je komen ontdekken tussen 11.00 en 17.00 uur.

Kinderen betalen vanaf 22 december €7,50 voor een kaartje en volwassenen €2,50. Als je in de kerstvakantie tussen 11.00 en 12.00 uur al aanwezig bent, krijg jij gratis het enige echte Ontdekstation013 shirt (op=op).

(0)13 redenen

#1 Omdat ze in een super gave ruimte zitten!

Je vindt Ontdekstation013 in een oude fabriekshal in de Tilburgse Spoorzone. Een gave en inspirerende ruimte wat al een hele ervaring op zich is.

#2 Omdat je voor het eerst kunt deelnemen aan de geluidsworkshop

Deze kerstvakantie voor het eerst bij Ontdekstation013: de geluidsworkshop! Tijdens deze leuke en leerzame workshop leer je hoe geluid werkt. Wat zijn geluidsgolven? En hoe maak je zelf muziek? Kinderen kunnen bijvoorbeeld aan de slag met een programmeerbare synthesizer of drums.

#3 Omdat je zelfs in de winter met water kunt spelen

Ja je leest het goed! Ook in de winter kunnen de kids lekker met water aan de gang, namelijk tijdens de raketschietworkshop. Van gerecycled materiaal zoals PET-flessen en oude tennisballen bouw je een eigen raket, die je (onder hoge druk) dwars door de Spoorzone mag schieten!

#4 Omdat je kunt leren programmeren

Hartstikke leuk voor de toekomstige ‘computernerds’ onder ons; je kunt bij Ontdekstation013 leren programmeren. Tijdens deze workshop maak je kennis met Micro:Bit. Een kleine programmeerbare computer waarmee kinderen kunnen leren coderen.

Ontdekstation013

#5 Omdat je zelf eetbare jelly kunt maken tijdens de scheikundeshow

In het laboratorium van het Ontdekstation kun je kijken naar spannende demonstraties van een echte professor. Maar ook jij zelf kun proefjes uitvoeren. Trek je labjas aan, zet een veiligheidsbril op en experimenteer er op los. Maak bijvoorbeeld jouw eigen jelly!

#6 Omdat je zelf de lichtjes van een kerstdorp kunt laten branden

Om nog even in de kerstsfeer te blijven kun je bij Ontdekstation013 tijdens de kerstvakantie een eigen lichtgevend kerstdorpje maken. Je leert meer over stroomkringen en gaat vervolgens zelf aan de slag om jouw kerstdorpje te laten branden.

#7 Omdat je bij Vincents Tekenlokaal digitaal kunt tekenen

Ook heb je toegang tot Vincents Tekenlokaal. Hier staan twintig digitale tekenschermen waar de kids aan de slag kunnen met een digitale pen. Lees hier meer over Vincents Tekenlokaal.

#8 Omdat de groene knikkerbanen nooit gaan vervelen

Heel simpel én heel leuk: het maken van je eigen knikkerbaan. Bij Ontdekstation013 kun je houten latjes met klittenband vastplakken op een grote groene plaat om zo je eigen knikkerparcours te maken.

#9 Omdat je in de scraphoek een écht lijmpistool kan uitproberen

In de scraphoek van het Ontdekstation krijg je alle vrijheid! Zo kun je oude apparaten open schroeven, onderdelen verwijderen en vervolgens iets totaal nieuws maken met behulp van een écht lijmpistool.

Ontdekstation013

#10 Omdat je met 8 toffe piepschuimsnijders aan de gang kunt

Net als in de scraphoek, kun je met de piepschuimsnijders iets totaal nieuws creëren. Leuk voor alle creatieve kids die hun fantasie de vrije loop willen laten gaan.

#11 Omdat je lekkere poffertjes of tosti’s kunt eten

Als je een hele dag aan het ontdekken bent, moet je natuurlijk ook tussendoor even lunchen. En wat is er nu lekkerder dan een bord vol poffertjes of een lekkere tosti met kaas?

#12 Omdat (groot)ouders kunnen relaxen in de horecahoek

Natuurlijk zijn (groot)ouders of andere volwassenen van harte welkom mee te doen met de workshops, maar ze kunnen er ook voor kiezen om plaats te nemen in de horecahoek. Hier kun je onder het genot van een lekkere latte macchiato bijvoorbeeld een tijdschrift lezen!

#13 Omdat er hele enthousiaste workshopbegeleiders aanwezig zijn

Van acteertalent Bart tot designexpert Lisa of horecatopper Jolijn: al het personeel van Ontdekstation013 staat te popelen om samen met jou leuke dingen te maken. Mede daarom kunnen volwassenen hun (welverdiende) rust nemen!

Meer informatie

Wil je meer weten Ontdekstation013? Zorg dan dat je een kijkje neemt op de uitgebreide website.