(0)13 redenen waarom je het tiendaagse Festival Circolo in het Spoorpark moét bezoeken!

Deze vrijdag is het dan eindelijk zover! Festival Circolo gaat dit weekend knallend van start. Goed nieuws, want wij geven 5 x 2 kaarten weg! In het Spoorpark, het festivalhart, vind je vanaf 21 t/m 30 oktober grote circustenten, foodtrucks, speeltoestellen en een buitenpodium. Ook op andere locaties in de stad kun je verschillende voorstellingen bewonderen. Wij geven je (0)13 redenen om Festival Circolo te bezoeken. Benieuwd hoe je mee kunt doen aan de winactie? Dat lees je hieronder!

#1 Het grootste circusfestival van Nederland

Festival Circolo is het grootste circusfestival van Nederland en presenteert circus van het hoogste niveau. Eigenlijk is dit al genoeg reden om het festival te bezoeken, vind je niet?

#2 Gratis

Het festivalterrein op het Spoorpark is gratis toegankelijk. Elke dag zijn er op het buitenpodium gratis circusvoorstellingen te zien. Jonge talenten voeren daar diverse shows op. Daarnaast zijn er gratis workshops waaraan je kunt deelnemen. Om voorstellingen te bezoeken koop je los een kaartje.

#3 Vier diversiteit!

“Een fantastische all-inclusive happening met glitter en glamour,” zo omschrijft Festival Circolo hun Queer Night. Alleen deze voorstelling is al genoeg reden om het festival te komen bezoeken. In deze show wordt drag en circus met elkaar gecombineerd en wordt diversiteit gevierd. Klik hier voor meer info over de Queer Night.

#4 Breed programma

Op Festival Circolo is er voor ieder wat wils. Denk aan een hartverwarmende circuservaring voor de allerkleinsten, een acrobatenshow waarbij je lachspieren worden getraind, een hypnotiserend dansduet, een grensverleggende topjongleur of juist een emotionele voorstelling over het terugkeren naar Syrië. Bekijk het veelzijdige programma hier.

#5 Podium geven aan stemmen die gehoord moeten worden

Festival Circolo geeft een podium aan artistieke topsporters, grensverleggers, waaghalzen en doorbijters en maakt stemmen die gehoord moeten worden hoorbaar. Draag hieraan bij en bezoek Festival Circolo!

#6 Relevantie

Circus is relevanter dan ooit! Circus is namelijk altijd in beweging en daarom ook in staat om te reflecteren en te reageren op het menselijk bestaan, op thema’s en uitdagingen die ons allemaal bezighouden.

#7 Foodtrucks

Op het festival zijn ook foodtrucks te vinden. Do we need to say more?

#8 Eigentijds circus

Festival Circolo is een eigentijds circus. Eigentijds circus is een liefdesbaby van circus, theater, dans, muziek, vormgeving, beeldende kunst, en alles wat erbij gefantaseerd wordt. Dat kan zijn: circus en drag, circus en illusionisme maar ook circus en kungfu. Alles kan en mag… nou ja, bijna alles. Bijzijn is meemaken!

#9 Speeltoestellen

Of je nou 4 of 104 jaar oud bent; Festival Circolo is voor iedereen! Voor de jongere festivalgangers onder ons zijn er speeltoestellen op het terrein te vinden. Ook is er een draaimolen, een rups en een unieke speelplaats. Er is zelfs een babyvoorstelling!

#10 Tien dagen lang

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar bedenk je nog steeds smoesjes om niet te gaan? Het festival duurt maar liefst tien dagen lang! Minimaal één bezoekje moet wel lukken, toch?

#11 Magische beleving

Circus is meer dan een voorstelling, circus is magisch! In het circus kun je jezelf zijn en tegelijkertijd jezelf transformeren in wat je maar wil. Gewone mensen halen bovenmenselijke trucs uit. Waar anders zie je artiesten vuur eten, met messen werpen en aan hun tanden door de nok van een tent zwieren?

#12 Universele taal

De meeste circusartiesten hebben geen enkel woord nodig om hun verhaal te vertellen: dat doen ze met hun lichaam. De meest complexe vertellingen worden met handen, voeten en andere ledematen in begrijpelijke vorm gegoten. Overal ter wereld proberen mensen ballen hoog te houden of op elkaar te klimmen. Daardoor is circus misschien wel de meest toegankelijke cultuurvorm!

#13 Drempelloos festival

Op Festival Circolo zul je geen drempels ervaren. Ten eerste hebben alle voorstellingen het label ‘language no problem’ en zijn er dus geen taalbarrières door gebarentolken of geprojecteerde tekst. Ook letterlijke drempels worden verlaagd: het festival is eenvoudig toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. Tot slot zijn er ook geen visuele drempels. Als slechtziende kun je het circusgevoel net zo beleven door een blindentolk.

Winactie

Wij geven 5 x 2 kaarten weg voor Festival Circolo! Reageer op ons facebookbericht naar welke voorstelling je graag zou willen én tag jouw festivalmaatje. Wie weet ben jij er dit jaar bij! Je vindt alle voorstellingen hier.

Meer info

Kortom: genoeg redenen om dit geweldige circusfestival te komen bezoeken. Wil je meer informatie over Festival Circolo? Klik dan hier.