(0)13 tips voor de kerstvakantie: De leukste uitjes, tentoonstellingen en restaurants

Het is weer tijd voor de gezelligste vakantie van het jaar: de kerstvakantie. Ga jij niet skiën en zoek je nog leuke activiteiten tussen al de feestdagen door? Lees dan snel verder! Wij zetten de (0)13 leukste activiteiten in de kerstvakantie voor je op een rijtje!

#1 NondeJeu

NondeJeu biedt unieke spelactiviteiten voor kleine en grote groepen. Geniet van indoor Jeu de Boules met vrienden of familie, waarbij competitie en plezier samenkomen. Ontdek Prison Island Tilburg met dertig uitdagende cellen voor een spannende real-life game. Versterk teamwork en vier successen met heerlijke hapjes en drankjes. Maak je uitje compleet met een arrangement en sluit af met bordspellen voor onbeperkt plezier. Kortom, NondeJeu staat garant voor een onvergetelijke kerstvakantie vol entertainment!

#2 Voltage

Ervaar spanning en sensatie tijdens de kerstvakantie bij De Voltage in Tilburg. Met vijftig diverse activiteiten, waaronder escaperooms, karten en workshops zoals dansen en sieraden maken, biedt De Voltage plezier voor jong en oud. Sluit de dag af met heerlijk eten en drinken, variërend van een bittergarnituur tot een uitgebreid driegangenmenu. Een ideale locatie voor een onvergetelijk vakantie-uitje!

#3 De Nieuwe Vorst

Bezoek De Nieuwe Vorst in de Willem II-straat voor een betoverende theatervoorstelling in een intieme setting. Ontdek de unieke missie van dit theater, waar cultuur verrijkt en verbindt. Geniet van spraakmakende, diverse voorstellingen die buiten de gebaande paden treden. Een plek waar inspiratie, ontmoeting en betekenis samenkomen voor een onvergetelijke ervaring tijdens de kerstvakantie.

#4 TextielMuseum

Verrijk je kerstvakantie met een bezoek aan het TextielMuseum, waar elke dag een feest is voor jong en oud. Ontdek samen de ‘Makersgeheimen #3’ tentoonstelling, laat je betoveren door textielfilms, luister naar monsterlijke verhalen in de Minotaurus voorleesstoel en ontwerp je eigen unieke sokken in de Design Studio kerstactie. Doe mee aan workshops, maak een ‘designer bag’ en ontspan in het TextielCafé. Een textielbeleving vol creativiteit en gezelligheid voor het hele gezin!

#5 Tilburgs Winterparadijs

Hou je van schaatsen? Glijd tot 7 januari 2024 over de verlichte ijsbanen, binnen én buiten, in het hart van Tilburg op De Heuvel. Het sfeervolle winterpaviljoen nodigt uit voor lekkere versnaperingen, terwijl kinderen zich vermaken op het ijs. Ontdek arrangementen met schaatsen en winterse hapjes en drankjes, geniet van livemuziek en mis finale van Tilburg Got Talent niet. Een betoverend schaatsfestijn voor het hele gezin!

#6 Het Ketelhuis

Ontdek Het Ketelhuis, gevestigd in de charmante voormalige AaBe fabriek, biedt dit monumentale pand een industriële, warme sfeer. Geniet van heerlijke pannenkoeken en ontdek hun nieuwe menukaart tijdens een gezellig ontbijt, lunch of diner. Kinderen kunnen zich uitleven in de binnen- en buitenspeeltuin, terwijl ouders ontspannen aan hoge tafels borrelen of in comfortabele zitjes plaatsnemen. Een ideale stop tussen de Piushaven en het Leypark, perfect voor fietsers en wandelaars!

#7 Schouwburg Concertzaal Tilburg

Breng magie in de kerstvakantie en laat de kinderen stralen in Schouwburg Concertzaal Tilburg! Van betoverende Nijntje de Musical tot het hippe My First Festival met Donnie en Claude. Ontdek klassieke klanken bij ‘Casual Classics’ van Het Jeugdorkest Nederland voor slechts vier euro. Laat de kleintjes genieten van een knus familieconcert met eeuwenoude instrumenten. In Tilburgs culturele schatkamer is stilzitten verboden – hier beleef je samen onvergetelijke momenten!

#8 Nieuwe tentoonstelling over biodiversiteit in Natuurmuseum Brabant 

Duik deze kerstvakantie in de wereld van biodiversiteit bij Natuurmuseum Brabant. Ontdek de schoonheid van het Amazoneregenwoud tot de Europese bossen in de tentoonstelling ‘Leve het leven’. Leer over onze cruciale rol, de uitdagingen en hoopvolle oplossingen voor een evenwichtige planeet. Sluit symbolisch een contract met de natuur en ontdek jouw rol in dit grootse ecosysteem.

#9 Klooster Nieuwkerk

Breng deze kerstvakantie een bezoek aan Klooster Nieuwkerk in Goirle! Duik in de warme winterse sferen van hun geopende winterterras, compleet met knisperend kampvuur, smaakvolle glühwein en hartverwarmende chocolademelk. Geniet van een betoverende kerstspeurtocht en een betoverend kerstconcert. Een perfecte mix van bourgondisch genieten en feestelijke activiteiten wacht op je!

#10 Villa Vredelust

Duik in de gastvrijheid van Villa Vredelust in Tilburg! Verscholen in Stadsbos013 biedt deze historische villa een moderne twist met lokaal geteelde lekkernijen. Van unieke koffiecreaties en onweerstaanbare huisgemaakte appeltaart tot gastronomische diners. Met ruime zitgelegenheid binnen en buiten is het dé plek voor gezelligheid, zakelijke ontmoetingen en culinaire verrassingen. Proef de unieke sfeer van Villa Vredelust tijdens je vakantie!

 #11 Ontdekstation013

Bezoek Ontdekstation013 en laat je creativiteit de vrije loop! In deze innovatieve speeltuin ontdek je de magie van bouwen, programmeren en presenteren. Creëer je eigen sneeuwwereld in de greenscreen studio, bouw unieke robots uit oude apparaten, of programmeer dynamische LEGO-creaties. Sluit je dag af in de horecahoek met verfrissende drankjes en snacks. Een plek waar leren en plezier samenkomen tijdens de feestelijke vakantieperiode!

#12 Snert Jeugdtheaterfestival

Bezoek het bruisende jeugdtheaterfestival SNERT in Tilburg op 4, 5 en 6 januari! Georganiseerd door Schouwburg Concertzaal en Theater De Nieuwe Vorst, biedt het een mix van verbeelding en verwondering voor kinderen van 3-12 jaar. Van spannende voorstellingen tot creatieve workshops, alles is er. En met het ‘Pay What You Want’-systeem is het voor iedereen toegankelijk!

#13 Fietstocht in het Stadsbos013

Op zaterdag 30 december nemen de gidsen van Stadsbos013 je op de fiets mee door Buitengebied Zuidwest. Je gaat op zoek naar het leven in dit gebied. Dat lijkt in de winter misschien stil te staan, maar het leven gaat zeker voor de dieren gewoon door. Vogels en zoogdieren proberen toch hun kostje bij elkaar te scharrelen. Ook bij de bedrijven is er volop activiteit. We brengen een bezoek aan Melkveebedrijf Nieuwelijn van de familie Swolfs. Daar worden we ontvangen met koffie of warme chocomel, terwijl we een rondleiding krijgen over het bedrijf dat steeds duurzamer wil werken.