(0)13 tips voor de ‘pay what you want’-maand bij Theater De Nieuwe Vorst!

Heel de maand december én de eerste week van januari bepaal jij bij Theater De Nieuwe Vorst zelf wat je betaalt voor alle voorstellingen en events. Ja, je leest het goed! Tijdens de pay what you want-maand kun jij ongelimiteerd voorstellingen en events uitproberen waarvan je van tevoren niet zeker weet of het iets voor je is of die je anders misschien niet kunt betalen. Lees snel verder!

(0)13 tips!

Hoe dat werkt? Je reserveert een kaartje via de website van De Nieuwe Vorst en betaalt pas na afloop van de voorstelling een bedrag wat jij kunt missen of wat jij de voorstelling waard vindt. Wij geven je hieronder (0)13 tips voor tijdens de pay what you want-maand bij Theater De Nieuwe Vorst!

#1 Laat je verrassen bij De Nieuwe Vorst
Tijdens de pay what you want-maand bij De Nieuwe Vorst kun jij uit je comfortzone en bezoek je onbekende events en voorstellingen. Zo kun je bijvoorbeeld naar de voorstelling ‘Try not to know what you know’. Merel Severs en Milou van Duijnhoven gebruiken in deze voorstelling onder andere de vorm van een kickboksgevecht en martial arts om vastgeroeste ideeën over mannelijkheid en vrouwelijkheid te ontmantelen. Je ziet ‘m op 6 december!

#2 Daal af naar de krochten van de Kraakkelder
In de kelder van De Nieuwe Vorst komen allerlei markante manifestaties, idiote fascinaties en wonderlijke fenomenen tot leven. Altijd al eens een kijkje willen nemen in de Kraakkelder? Heel december bepaal jij ook hier zelf wat je betaalt.

#3 Beleef een Nightmare on Willem II street
Op vrijdagavond 8 december neemt S.H.O.W. je in een drag & horror show mee naar de rauwe wereld van vuil, bloed en horror in de Kraakkelder.

#4 Geniet van de vegetarische kookkunsten van Enya
Op woensdagen en donderdagen kookt Enya een heerlijk vegetarisch tweegangendiner voor maar €17,-. De Nieuwe Vorst zorgt dat je op tijd bent om de voorstelling te bezoeken. Special: op 21 december maakt Enya een kerstdiner van drie gangen mét wijnarrangement. Reserveer snel jouw plekje!

#5 Bezoek met heel de familie een Snertvoorstelling 
In de eerste week van januari is hét jeugdtheaterfestival Snert weer in de stad. Bij De Nieuwe Vorst en Schouwburg Concertzaal Tilburg zijn jeugdvoorstellingen te zien voor alle leeftijden. Extra leuk: bij De Nieuwe Vorst geldt de pay what you want-actie ook tijdens deze week!

#6 Maak live de oerknal mee
De absurdistische voorstelling ‘Euhm… in vijf bedrijven’ van Elias de Bruyne is eigenlijk de oerknal, maar dan net iets anders. Euhm … probeert niet de voorstelling te zijn die je al gezien hebt. Dus Euhm… kom op 13 december gewoon kijken bij De Nieuwe Vorst!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Nieuwe Vorst (@denieuwevorst)

#7 Woon een heuse première bij
Op 5 december gaat ‘Crowdkill’ van Anthony van Gog in première. In deze dansvoorstelling zoekt een figuur, omringd door vier mega subwoofers de grenzen van zijn lichaam op. Dit is jouw kans om hier bij te zijn en zelf te bepalen wat je betaalt!

#8 Organiseer een vervroegde kerstborrel met je vrienden
Heb je een voorstelling uitgekozen? Ga dan vooraf lekker borrelen in het café van De Nieuwe Vorst of blijf achteraf nog even hangen. Goeie koffie, lekkere biertjes, homemade sapjes en heul veul gezelligheid!

#9 Laat je verzuipen tussen de gevangenismuren
‘Vast’ vertelt het verhaal van een cipier die in zijn denken probeert los te komen van de rigiditeit van de gevangenis. Deze duizelingwekkende monoloog laat je verzuipen in het leven tussen de muren. Ook bij deze voorstelling op 14 december bepaal je zelf de prijs.

#10 Dans voor het goede doel
Op 7 december organiseert Draaisessies een fundraiser in de Kraakkelder. Het opgehaalde bedrag gaat naar Unicef, voor kinderen in Gaza. Verwacht: dj-workshops, dj’s, food, vintage kleding en meer. Ga dansen en geef wat je kunt missen.

#11 Hoor als eerste wie de nieuwe nachtburgemeester is
Wie waakt er over de stad zodra het bestuur zich huiswaarts spoed? Wie draagt zorg voor de nachtbrakers, de rusteloze. Op 21 december wordt de ambstketting overgedragen aan de nieuwe nachtburgemeester van Tilburg. Save the date!

#12 Zing je los van de realiteit
Op 21 december staat ‘Wittgenstein 2’ op het programma.  Een wrang–komische voorstelling over de logicus en filosoof Ludwig Wittgenstein, over hoe in zijn streven naar helderheid en waarheid het denken zich loszingt van de realiteit.

#13 Ontdek de binnenkant van een vuilniswagen
De Volle Vuilkar’ is een waanzinnige expeditie. Een performance zonder acteurs in een échte vuilniswagen. Op de tast en soms schaterlachend onderzoeken de deelnemers wie ze zijn. Durf jij de vuilniswagen in te duiken? Op 4 januari komt ie voorrijden.

Meer informatie

Wil jij graag meer weten over de pay what you want-maand? Check dan deze website! Op de hoogte blijven van alles wat er te doen is bij Theater De Nieuwe Vorst? Volg ze op Instagram!