(0)13 toffe tips om verveling in de meivakantie tegen te gaan!

Meivakantie in Tilburg

De meivakantie staat voor de deur! Ben je op zoek naar leuke activiteiten in de meivakantie? Wij helpen je een handje! Zo is er iedere dag wel iets leuks te doen in de stad. Genoeg reden om jezelf geen moment te vervelen. Lees snel verder!

#1: Ontdekstation 013

In de meivakantie is er van alles te doen bij Ontdekstation 013. Na een korte rondleiding door het ontdekstation mag je zelf bepalen en ontdekken wat je gaat doen. Denk aan knutselen, acteren bouwen, programmeren, metselen en nog veel meer. Maar in de meivakantie kun je nog extra gaan ontdekken in de watertuin! Ga jij de strijd aan tegen het water en kun je de sterkste dammen bouwen?

#2: Toffe activiteiten bij NondeJeu

Wist je dat je bij NondeJeu terecht kunt voor zoveel meer dan alleen een potje jeu de boules? Zo kun je verschillende spellen spelen in het cellencomplex van Prison Island! Daarnaast is er nog veel meer te doen, bijvoorbeeld gezellige bordspellen spelen en voor een goede maaltijd ben je bij NondeJeu ook op het juiste adres!

#3: Doloris’ Meta Maze

Je hebt vast al wel eens gehoord van Doloris. Doloris is een surrealistisch doolhof waar niks is wat het lijkt. In het grootste kunstdoolhof ter wereld worden al je zintuigen op scherp gezet en je verbeelding en nieuwsgierigheid geprikkeld. Na het doolhof te hebben doorstaan, kun je in alle rust genieten van een natje en een droogje bij de rooftopbar.

#4: De Voltage

Bij De Voltage kun je terecht voor de leukste activiteiten. Je vindt hier minstens vijftig activiteiten, een restaurant en een indoor speeltuin onder een dak. Je kunt er karten, lasergamen, bowlen, paintballen, botsautovoetballen, minigolfen en nog veel meer! Daarnaast is De Voltage de ideale plek voor een kinderfeestje of bedrijfsuitje.

#5: Beekse Bergen

Een dagje Beekse Bergen staat garant voor een gezellige dag met familie en/of vrienden. In het park kun je de mooiste dieren over de hele wereld zien. Daarnaast kun je ook genieten van een interessante bootsafari en kun je ook zelf op autosafari. Extra leuk: wist je dat er drie Afrikaanse olifanten drachtig zijn? Dit is super zeldzaam! Meer daarover lees je hier!

#6: Efteling

Nu we het toch over dagjes uit hebben, kan de Efteling zeker niet ontbreken in dit lijstje. Een bezoek aan de Efteling is de moeite waard. In het grootste themapark van de Benelux ontdek je magische sprookjes, stoere attracties, spectaculaire watershows en kun je genieten van een lekker hapje en een drankje bij tientallen eetgelegenheden in het park.

#7: The Gaming Factory

Ken je The Gaming Factory al? The Gaming Factory is een gigantische gamehal van ruim 1500 vierkante meter. De Gamehal heeft old-school arcade games, maar ook nieuwe spellen. Je kunt er ook terecht voor E-games zoals Fortnite, Air-hockey en natuurlijk hebben ze er ook oer-Hollandse bordspellen. Wanneer je de speelhal betreedt, is elk arcadespel inbegrepen. Genoeg game-plezier dus!

#8: Dolfijn

Dolfijn is al jaren een begrip in Tilburg. Na een aantal jaar geleden geteisterd te zijn door een verwoestende brand, is Dolfijn ’the place to be’ voor leuke activiteiten. Of het nu een potje bowlen, glow in the dark minigolf of een hapje eten is: bij Dolfijn ben je onder de pannen. Dolfijn heeft zelfs een Private Karaoke Room die je samen met je vrienden, familie of collega’s kunt afhuren. Zing samen de leukste hits die je zelf selecteert in de karaoke-computer.

#9: Abdij Koningshoeven – Brouwerij La Trappe Trappist

Het belooft heerlijk weer te worden in de meivakantie. Genoeg reden om op de fiets te springen om naar Abdij Koningshoeven te gaan. Hier vind je de de abdij en brouwerij van La Trappe Trappist. De abdij en brouwerij kennen een rijke historie en worden gekenmerkt door grote schoonheid in een prachtig gebied. Eeuwenlang worden er overheerlijke biertjes gebrouwen die bierliefhebbers over de hele wereld nuttigen.

#10: Recreatiebad Stappegoor

Welke Tilburger heeft er nu niet een keertje bij Stappegoor gezwommen? Leef je uit in het water en laat je meeslepen in de stroomversnelling. Roetsj van de wildwaterbaan of speel het spel Aqua Smash in de Coral Splash. Bij Stappegoor kun je ook heerlijk tot rust komen in de stoombaden of sauna’s. We hebben extra leuk nieuws, want vanaf 22 april is het buitenbad van Stappegoor geopend!

#11: Kinderboerderijen bezoeken

Er zijn veel verschillende leuke kinderboerderijen in de stad. Denk aan Kerkibo, Kinderboerderij Wandelbos, Kinderboerderij Stokhasselt, De Zeven Geitjes, Buurtpark Maria Goretti en natuurlijk Kinderboerderij ’t Valleike in de Reeshof. Bij laatstgenoemde kinderboerderijen gingen we laatst op bezoek en maakten deze video!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tilburg.com (@tilburgcom)

#12: Snoepjes halen bij Hasseltse Kapel

In de tweede week van de meivakantie start de meimaand. En wie meimaand zegt, zegt natuurlijk snoepjes halen bij de Hasseltse Kapel. Traditiegetrouw trekken duizenden Tilburgers in de meimaand naar de Hasseltse Kapel om een kaarsje aan te steken om vervolgens met lekkere snoepjes naar huis te gaan.

#13: Filmpje pakken bij Pathé

Bij Pathé kun je terecht voor de allerleukste films. Zowel Pathé Tilburg Centrum als Pathé Tilburg Stappegoor zijn de hele meivakantie geopend. Zo kun jij iedere dag genieten van een toffe film. Ben je benieuwd welke films er op het moment te zien zijn? Check dan snel het programma!

Meer uittips

Er is natuurlijk nog veel meer te doen in Tilburg tijdens de meivakantie. Zo staat Koningsdag op het programma en zijn er in de vakantie tal val leuke activiteiten georganiseerd. Benieuwd wat er allemaal te doen is in Tilburg deze vakantie? Check dan snel onze uitagenda!