013 verwelkomt nieuwe programmeur

Poppodium 013 in Tilburg heeft een nieuwe programmeur aan het team toegevoegd. Bas Veekens gaat zich vooral bezig houden met electronica en dance-gerelateerde concepten. Eerder werkte hij o.a. voor Doornroosje, Tivoli en Luxor Live. Bas begint per direct bij 013: “Dit voelt als iets waar ik jaren naartoe heb gewerkt.”

Bas Veekens is blij met zijn nieuwe job: “Dit voelt als iets waar ik jaren naartoe heb gewerkt. Misschien niet bewust, maar zo zie ik het wel een beetje.” Bas heeft al genoeg ervaring opgedaan, onder andere met het succesvolle Give It Dub in Doornroosje, maar hij werkte ook voor Tivoli, Luxor Live, De Affaire/Valkhof Festival en Free Your Mind.

Programmering

Als programmeur van 013, heeft hij een helder doel voor ogen. “Ik zie het als mijn taak om een reeks concepten neer te zetten die aansluit bij datgene wat er leeft in de stad én regio. Daarnaast wil ik mensen kennis laten maken met nieuwe, frisse geluiden. Die balans tussen het boeken van gerenommeerde namen en nieuwe ontdekkingen is voor mij de sleutel tot een gezonde programmering.”

Er gebeurt natuurlijk al redelijk wat op het gebied van dance en electronica in Tilburg. Toch ziet Veekens kansen. “Tilburg is een stad die zeker de laatste jaren een enorme sprong heeft gemaakt op het gebied van elektronische muziek. Techno en house zijn goed vertegenwoordigd door enkele sterke organisaties en ook het aantal festivals is fors gestegen. Qua grote locaties die echt geschikt zijn voor een nachtprogramma zit de stad relatief krap. Dit heeft als gevolg dat het boeken van internationale top dj’s nog niet op regelmatige basis gebeurd. Gelukkig krijgen we er met het vernieuwde 013 een evenementenlocatie bij die hierop in kan spelen.”