013 vragen aan… fanatiek Willem II supporter Quinten Missiaen

quinten missiaen

Tweewekelijks weten ruim 12.000 Willem II supporters de weg naar het Koning Willem II Stadion te vinden. Om te genieten van de Tricolores, de sfeer op de tribunes en natuurlijk de geweldige prestaties dit seizoen. Zo ook fanatiek Willem II supporter Quinten Missiaen (28) uit het verre Hulst in Zeeuws-Vlaanderen. Wij stelden hem (0)13 vragen.

Foto: Links Quinten, vriend Chiel Lommers in het midden en rechts Quinten zijn broertje

#1: Hoe ben jij ooit bij Willem II terecht gekomen?

“Hoewel ik uit Hulst kom, ging ik in Tilburg studeren. Daar woonde ik samen met een van de beste vrienden van Mattijs Branderhorst (voormalig keeper Willem II red.). Toen ging ik weleens mee naar Willem II en ben ik besmet geraakt met het virus. Dat is sindsdien alleen maar gegroeid.”

#2: Hoe lang ben je inmiddels Willem II supporter?

“Sinds 2012! Mijn eerste wedstrijd was thuis tegen Helmond Sport. Het werd een 3-3 gelijkspel en het spel was gigantisch slecht. Maar de sfeer en gemoedelijkheid greep me. Vanaf toen ben ik mijn broertje en steeds meer vrienden mee gaan nemen vanuit Hulst en rijden we vaak met meerdere auto’s richting Tilburg om de club vanaf vak E aan te moedigen.”

#3: Wat is je mooiste Willem II moment?

“De halve finale in de KNVB beker vorig seizoen staat bij mij met stipt op nummer 1! Hoe het leefde in de stad voorafgaand, de wedstrijd zelf, de sfeer, de pitch invasion. Ik nam heel erg veel vrienden mee en die hadden allemaal nog nooit zoiets meegemaakt. Ik werd achteraf nog wel door mijn baas op mijn vingers getikt omdat ik licht beschonken in beeld kwam bij FOX Sports.”

Drukte in de binnenstad voorafgaand aan de halve finale van de KNVB Beker.

#4: Wat is de mooiste thuiswedstrijd die je ooit hebt bezocht?

“Die halve finale ook, maar dat zei ik net al. Verder is NAC thuis vorig seizoen ook één van mijn hoogtepunten. We zagen op social media oproepen om al vroeg te verzamelen en Café de Kok was al om 07:00 uur open. Stonden we om 07:30 uur in een bomvolle kroeg. De sfeer in de kroeg, de wandeltocht naar het stadion en de goal van Pol Llonch: geweldige ervaring.”

#5: Bezoek je ook weleens uitwedstrijden?

“Ik ga naar alle wedstrijden als ik kan. Ik werk in de horeca dus dat is vaak wel lastig. Maar de doordeweekse wedstrijden en wedstrijden op vrijdagavond ben ik er eigenlijk altijd bij. De wedstrijd die me het meest bij blijft is die tegen FC Twente vorig seizoen. We kwamen twee keer achter en wonnen met 2-3. Vooral de busrit was toen erg gaaf. We hadden een leuke groep met jonge gasten bij en dat was echt mega gezellig.”

#6: Wat zijn jouw dieptepunten bij Willem II?

“Omdat ik pas sinds 2012 Willem II supporter ben, heb ik nauwelijks dieptepunten meegemaakt. Ik noem het eerder teleurstellingen. Zo nam ik vorig jaar een vriend van me mee die voor ADO is tijdens de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Die wedstrijd verloren we kansloos met 0-3. Maar om dat nu een dieptepunt te noemen gaat wel erg ver. En het verliezen van de bekerfinale was toch een fikse teleurstelling, ondanks dat we wisten dat onze kansen heel klein waren.”

#7: Wie is jouw favoriete Willem II-er aller tijde en waarom?

“Mariano Bombarda vanuit vroeger. Ik weet nog dat wij hem altijd nadeden als we zelf gingen voetballen. Dan draaiden we onze reet erin en zeiden we: kijk dit is echt een Mariano Bombarda goal. Maar mijn favoriete Willem II-er ooit is Pol Llonch. Voor mij typeert hij Willem II. Een stoere kerel die hard werkt en altijd attent is richting supporters.”

#8: Wie vind je de beste speler die je ooit voor Willem II hebt zien spelen?

“Toch wel Alexander Isak. Hoe makkelijk hij scoorde was niet normaal. Toen de geruchten op gang kwamen dat hij weleens naar Willem II zou kunnen komen, lachten mijn broertje en ik die geruchten een beetje weg. Maar inmiddels lijkt alles mogelijk bij Willem II”.

#9: Ben je trots op de club?

“Geweldig trots! Willem II is een prachtige traditieclub met een prachtig shirt. In Hulst is NAC de dichtstbijzijnde betaald voetbalclub maar wij rijden graag wat langer door om naar een echte voetbalclub te gaan kijken. Ik kan ook urenlang over de club en haar supporters praten en enthousiasmeer mijn vrienden hier om eens mee te gaan.”

#10: Waarvan geniet je het meeste bij Willem II?

“De sfeer! Willem II is voor ons door de verre afstand echt een dagje uit. Ik vind het prachtig om steeds dezelfde jongens op de tribune te zien die ik inmiddels door Willem II ook mijn vrienden kan noemen. Samen winnen, samen verliezen; ik geniet van de gemoedelijkheid bij Willem II.”

#11: Hoe ziet jouw matchday eruit?

“We verzamelen altijd met mijn broertje en onze vrienden in Hulst. Dan rijden we naar mijn broer die in Tilburg woont en zetten we daar onze auto’s neer. Daarna doen we een biertje bij Café de Kok en lopen we naar het stadion. Dan duiken we nog even D’n Beitel in, schreeuwen we 90 minuten lang op de tribune om vervolgens weer een biertje bij D’n Beitel te doen. Dan wordt het meestal wel nachtwerk en duiken we nog eventjes de kroeg in de stad in om vervolgens bij mijn broer te blijven slapen.”

#12: Hoe heb jij Willem II zien transformeren door de jaren heen?

“Niet normaal! 6 jaar geleden speelden we nog in de Jupiler League en nu staan we in de top 3 van de Eredivisie. Als je ziet wat ze hier met beperkte middelen voor elkaar krijgen, denk ik dat iedere club daar jaloers op is. De kers op de taart zouden mooie Europese tripjes naar bij voorkeur het Oostblok zijn.”

#13: Waarvan krijg je kippenvel bij Willem II?

“Van het clublied bij opkomst. Iedereen die om je heen het clublied zingt, zorgt voor kippenvel op je armen. Maar ook toen ik voor NAC thuis vorig jaar om 07:30 uur door de stad liep en er al honderden mensen op de been waren. Daar kan ik echt van genieten.”

013 vragen aan…

In de rubriek (0)13 vragen aan… stellen we dertien vragen aan verschillende Tilburgers. Eerder gaven onder anderen de volgende Tilburgers antwoord op dertien vragen: