013 vragen aan… Ileen Kersemaekers

ileen kersemaekers

Ze is een geboren en getogen Tilburgse, woont middenin de bruisende binnenstad, heeft sinds een aantal jaar een succesvol modellenbureau en houdt ontzettend veel van de stad. We hebben het over de dertigjarige Ileen Kersemaekers. Wij stelden haar (0)13 vragen.

Foto: Jeroen Vos

1. Je richtte 2,5 jaar geleden Frisse Koppen op: waarom?

“Ik zag in Brabant een gat in de markt voor een gemoedelijk, persoonlijk en gezellig modellenbureau. De meeste modellenbureaus zijn namelijk in de randstad gevestigd. De mentaliteit in de randstad is net wat anders. Ik denk ook dat Brabanders het fijn vinden om met Brabanders te werken.”

2. Waarin verschilt Frisse Koppen van andere modellenbureaus?

“Frisse Koppen heeft naast professionele modellen ook een hoop ‘echte’ mensen in het modellenbestand. Wij zijn een open en toegankelijk bureau waar iedereen terecht kan. Als je leuk overkomt op beeld, ben je in principe welkom.”

3. Op welke opdracht ben je het meest trots?

“We hebben ooit een opdracht gedaan voor een landelijke televisiecommercial van de Kwantum, daarop ben ik erg trots. Die shoot duurde in totaal drie dagen en daarvoor hebben we dertig totaal verschillende vrouwen ingezet. Buiten het feit dat het een hele vette reclame is geworden, vond ik de diversiteit van de opdracht erg leuk. Het briefen van modellen, de kledingvoorschriften doornemen, visagie: het was echt een totale opdracht.”

4. Welke Tilburger zou je nog graag aan je modellenbestand willen toevoegen?

“Ik vind Kenny B echt een vette gast. Niet alleen om hoe hij is, maar ik vind hem op beeld ook goed overkomen. Ook Leo Alkemade zou ik super vinden om mee te werken. Hij is echt vet grappig.”

5. Wat zijn je toekomstplannen met Frisse Koppen?

“Ik wil niet per se de grootste worden, maar wel de beste. Ik geef niet zoveel om een dure auto of heel veel geld. Ik wil wel uitbreiden en groeien, maar altijd zelf betrokken blijven om Frisse Koppen ook echt persoonlijk te houden. Dat is ook heel erg belangrijk, want we krijgen nu hele goede feedback van modellen en opdrachtgevers, juist door onze persoonlijke aanpak. Het lijkt me wel leuk om in de toekomst meer conceptmatig te gaan werken. Dat we ook echt meedenken met klanten en de inhoud van campagnes gaan bepalen.”

6. Tilburg is jouw stad: waar kom je graag in de stad?

“Waar eigenlijk niet? Ik woon bijna op de Korte Heuvel en kom daar ook heel erg graag. Daarbuiten vind ik het heerlijk om nieuwe zaakjes uit te testen. Afgelopen zomer The Fat Greek bijvoorbeeld. Die gyros daar is echt niet normaal lekker. Maar ook het hoekje bij Gin Fizz en The Cat’s Back vind ik heel erg leuk geworden.”

7. Wat is volgens jou het meest onderschatte plekje in Tilburg?

“Ik denk dan toch Moerenburg. Ik ga regelmatig hardlopen en ik vind het in Moerenburg heel relaxt. Niet alleen om hard te lopen, maar Tilburgers kunnen hier ook goed wandelen of een drankje doen bij Café Zomerlust. Het is in het gebied altijd heerlijk rustig en ik zie er weinig mensen, dus ik denk dat er een hoop Tilburgers zijn die deze plek nauwelijks kennen. Sowieso heeft Tilburg een aantal mooie parken. Het Leijpark is er daar ook eentje van.”

8. Als je een vriendin die niet uit Tilburg komt moet rondleiden in de stad: waar ga je heen?

“Dan bestaat die dag toch vooral uit lekker eten en drinken. ’s Ochtends zou ik lekker gaan ontbijten bij Café Nieuwland, ’s middags gaan we lunchen bij Villa Pastorie en het diner hebben we bij RAK. In de tussentijd laat ik haar De Pont en de LocHal zien om de dag af te sluiten bij de rooftopbar als die in mei opengaat.”

9. Wat is je favoriete festival in Tilburg?

“Draaimolen. sowieso! Ik ben sowieso een liefhebber van techno maar hoe Milo (organisator red.) dit aanpakt, is echt klasse. De sfeer is goed, de artiesten die hij naar Tilburg weet te halen zijn super en de aankleding van het festival is top. Ik ga er dit jaar sowieso weer heen!”

10. Waar moet Tilburg volgens jou meer aandacht aan schenken?

“Toch nog wel het uiterlijk van de binnenstad. We hebben met bijvoorbeeld de LocHal prachtige gebouwen en wat mij betreft mag Tilburg nog meer op het industriële gaan zitten. We hebben niet het pittoreske van Breda of Den Bosch. Het gaat in Tilburg de goede kant op, maar het kan nog veel beter. Het Pieter Vreedeplein bijvoorbeeld, of de McDonald’s op het Piusplein. Wie heeft dat bedacht?”

11. De rest van je leven blauw haar of nooit meer bier drinken?

“Dan de rest van mijn leven blauw haar. Nooit meer een lekker biertje drinken is voor mij veel pijnlijker en gaat hem echt niet worden.”

12. Je moet kiezen: de rest van je leven 20 jaar of voor altijd 30 jaar?

“30 jaar! Toen ik 20 jaar was, genoot ik erg van mijn studententijd en was meermaals per week tot in de late uurtjes in de kroeg te vinden. Dat waren mooie jaren, maar ik vind het niet erg dat die periode nu voorbij is. Nu ik wat ouder ben, weet ik toch wat beter wie ik ben en wat ik wil. Bovendien heb ik nu Frisse Koppen waar ik enorm blij mee ben!”

13. Je hebt bij Tilburg.com gewerkt. Hoe kijk je nu naar ons platform?

“Ik volg Tilburg.com nog steeds fanatiek en vind echt dat jullie goed bezig zijn. Ik zie veel leuke en verrassende content langskomen. Van opvallende feitjes tot het laatste nieuws en leuke uitgelichte evenementen bijvoorbeeld. Sowieso draag ik jullie een warm hart toe. Ik heb er met veel plezier gewerkt en bovendien veel geleerd. Door mijn werk als accountmanager ken ik eigenlijk geen ‘angst’ meer om ergens binnen te stappen en daar profiteer ik nu met Frisse Koppen ook van. Door mijn ervaringen bij Tilburg.com weet ik mijn eigen bedrijf ook beter te verkopen en in de markt te zetten.”

013 vragen aan…

In de rubriek (0)13 vragen aan… stellen we dertien vragen aan verschillende Tilburgers. Eerder gaven de volgende Tilburgers antwoord op dertien vragen:

Welke Tilburgers zou jij graag terugzien in deze rubriek? Laat het vooral weten in de reactie.