013 vragen aan… Jos van Wordragen, mede-eigenaar FIX Health Club

Een nachtclub en sportschool in één: je moet maar op het idee komen! Voor de 31-jarige mede-eigenaar van FIX Health Club, Jos van Wordragen, bleek het een gouden zet. Het actieve, competitieve en sociale aspect van sport speelt al van kleins af aan een grote rol in zijn leven. “En muziek geeft sport een extra belevenis. Je vergeet je omgeving.” Wij waren benieuwd naar de man achter dit concept en stelden Jos (0)13 vragen.

1. Kun je kort wat over jezelf vertellen?

“Mijn naam is Jos van Wordragen, ik ben mede-eigenaar van Fix Health Club. Ik ben afgestudeerd als kracht- en conditietrainer, gecertificeerd voedingsdeskundige en hormonal profiler en mylogenics practioner.”

“Ik werk vanaf mijn zestiende in de fitness en gezondheid en hebt tot mijn vierentwintigste bij verschillende sportscholen en als zelfstandige gewerkt. Daarna heb ik zes jaar in Curaçao gewoond, waarvan ik drie jaar samen met mijn huidige compagnon Roy Imming een onderneming heb gerund in de sport- en de evenementenbranche. Dit was ook in de vorm van een sportschool en een nachtclub. In december 2019 ben ik teruggekeerd om samen met Roy en eigenaar van Club Fix, Sjaam Paragh, Fix Health Club op te richten.”

“Zelf ben ik uiteraard gepassioneerd sporter en heb ik ruim tien jaar gevoetbald en getennist. Eigenlijk vind ik elke sport leuk om te doen. Dit varieert van boksen, zwemmen tot zelfs een fanatiek potje tafeltennis.”

2. Hoe kwam je op het idee om van de nachtclub een Health Club te maken?

“Het idee is heel natuurlijk ontstaan. Muziek en sport zijn voor ons een groot onderdeel van ons leven. Muziek geeft sporten een extra belevenis. Je vergeet je omgeving. Je bent compleet in het moment in plaats van bezig te zijn met andere deelnemers of je eigen gedachtes. Vooral als de muziek het level heeft van een nachtclub.”

“Klanten geven aan dat ze de combinatie van de lichtshow, muziek en dj als stimulerend ervaren. Ook voelen ze zich op hun gemak door de gedimde lichten en het sociale karakter dat ontstaat omdat niemand bij ons met een koptelefoon traint. Deze combinatie werkt motiverend en geeft een extra boost om het maximale uit je zelf te halen en tegelijkertijd tot rust komen.”

3. Waarom hebben jullie ervoor gekozen om de sportschool te sluiten voor massapubliek en alleen nog 1 op 1 trainingen te geven?

“Vanwege de veiligheid voor onze klanten, personeel en de mensen dicht om ons heen hebben wij besloten om persoonlijk te werk te gaan en alleen open te zijn als private gym. Je kunt onder begeleiding bij ons je resultaten bereiken. Dit houdt het besmettingsgevaar laag en zo kunnen we de veiligheid beter waarborgen. Tot nu toe erg effectief. We geven dagelijks personal trainingen en small group workouts. Onze klanten waarderen ons standpunt om mee te denken in het maatschappelijk belang in plaats van alleen economische belangen voorop te zetten.”

4. Wat kunnen mensen verwachten van FIX Health Club?

“Kwaliteit. We hebben de twee meest bekende fitnessmachines van het Amerikaanse merk Rogue Fitness en het Italiaanse merk Technogym nieuw aangeschaft. Hierdoor hebben wij een combinatie van raw fitness met luxe fitness gecombineerd.”

“Bij Fix Health Club werken wij altijd met de vier pijlers voor resultaat. Voeding, training, gedrag en herstel. Op deze manier kunnen wij onze klanten heel breed begeleiden. Dit zorgt voor zowel resultaten binnen als buiten de sportschool. Daarnaast hebben wij de meest unieke locatie midden in het centrum met live dj’s, club lichtshow & geluid en hebben wij een uitermate goed luchtafvoersysteem waardoor er hier veilig getraind kan worden.”

5. Zijn er plannen om de nachtclub weer terug te brengen, waarom wel of waarom juist niet?

“Ja, ons concept is ontworpen voor een combinatie van nachtclub en gym. Een community die elkaar versterkt. Onze leden komen doordeweeks om te trainen en in het weekend om gezellig met elkaar te dansen. Dit zorgt voor een hechte band met elkaar en zo ontstaat er een groepsgevoel. Wanneer we horen dat we met de nachtclub open mogen, zullen wij de deuren openen om iedereen te mogen ontvangen en de meest bekende dj’s en artiesten te presenteren.”

6. Welke programma’s biedt FIX Health Club allemaal aan?

“Naast onze unieke belevingsgym en zelf ontworpen gevarieerde groepslessen hebben wij ook diepgaande trajecten zoals het balanceren van je hormonale balans, het opbouwen van mentale en fysieke weerstand, revalidatietrajecten en specifieke programma’s voor spiergroei en gewichtsverlies of ‘droog trainen’. We hebben veel kennis in huis waar we ieder individu met verschillende wensen en doelen in kunnen begeleiden. Zo hebben wij ook meerdere personal trainers en -trainsters binnen die een-op-een spectaculaire resultaten bereiken.”

7. Wat zou je nog willen bereiken met FIX Health Club?

“Meerdere locaties openen en maatschappelijke doelen behalen. Diegene ondersteunen die het nodig hebben in de vorm van gewichtscontrole, gezondheidsprogramma’s en prestatie-trajecten. Zowel binnen als buiten de sportschool. Op regionaal, nationaal en ook zeker internationaal niveau.”

8. Hoe hou je je leden gemotiveerd?

“Ten eerste door elke dag zelf gemotiveerd te zijn. Het sociale vlak is misschien wel het belangrijkst binnen de sport. Ik communiceer en leer mensen graag kennen. Wie onze leden zijn en wat ze willen. Ik zorg ervoor dat ik hem/haar kan coachen op de vlakken waar ze het nodig hebben. Daarnaast prikkelen wij ze met onze hoge kwaliteitstrainingen en lessen.”

9. Hoe onderscheidt jullie sportschool zich van anderen?

“Binnen FIX Health Club zit ruim tien jaar ervaring en we hebben breed opgeleid personeel met veel diepgang over het menselijk lichaam om mensen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen met verschillende wensen en doelen. Zo hebben wij een rehabilitatie trainer, een hormonaal coach en ook een zorgprofessional.”

“Ieder individu is anders met verschillende blokkades en beperkingen. Door ons breed scala aan kennis kunnen wij klanten met diverse klachten en beperkingen coachen en verder helpen. Zowel binnen als buiten de sportschool. Want bij FIX Health Club vinden wij de prestaties buiten de sportschool net zo belangrijk!”

10. Hoe ziet een gewone werkdag van jou eruit?

“Dat is heel wisselend. Ik ben eigenlijk elke dag aanwezig en ik zorg ervoor dat de gym draaiende is. Dus van groepslessen tot personal trainingen, teammeetings, programma’s ontwikkelen, stagiaires begeleiden, content schieten en ook opruimen en schoonmaken. Ik doe alles om ervoor te zorgen dat er elke dag het maximale uit de gym, klanten en trainers wordt gehaald.”

11. Is het een bewuste keuze geweest om elementen van de nachtclub te behouden in de Health Club?

“Ja. Sport is beleving! De elementen licht en geluid zijn de trigger om net even harder te gaan dan dat je normaal in een gym doet. De live dj en muziek en de lichtshow stimuleren je en zorgen ervoor dat je je omgeving even vergeet en volledig gefocust bent. De barren hebben nu proteïne shakes in plaats van biertjes maar het is nog steeds net zo gezellig.”

12. Wat is het grootste verschil tussen eigenaar zijn van een Health Club en een nachtclub?

“Met de club is het leven in de nacht en met de gym leef je in de dag. Twee hele verschillende dingen. Wel alle twee heel erg leuk maar beide combineren is lastig. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de rollen intern continu te verdelen zodat iedereen zijn kwaliteiten optimaal kan benutten.”

13. Wat is de belangrijkste visie van FIX Health Club?

“Harder werken, minder praten, Da’s de code! Door de handen uit mouwen te steken en hard te werken bereik je doelen.”

013 vragen aan…

In de rubriek (0)13 vragen aan… stellen we dertien vragen aan verschillende Tilburgers. Eerder gaven onder anderen de volgende Tilburgers antwoord op dertien vragen: