013 vragen aan…. Lex van Berkel a.k.a. The Boy Next Door

Boy Next Door

Hij stond op een gigantisch billboard op Times Square, had afgelopen zomer een mega hit met een remake van ‘Whenever, Wherever’ van Shakira, maar is eigenlijk gewoon een hele trotse Tilburger. We hebben het over Lex van Berkel, beter bekend als The Boy Next Door. Aan ambities geen gebrek: de Tilburgse DJ bracht deze week weer een nieuwe plaat uit en hoopt ooit nog eens op Tomorrowland te staan. Wij stelden hem 013 vragen!

1. Hoe en wanneer ben je begonnen met draaien?

“Ik ben begonnen toen ik op de basisschool zat, waar ik draaide op kleine verjaardagsfeestjes. Vervolgens mocht ik met carnaval in de Pelgrimhoeve draaien. Daarna ben ik via mijn buurman in de stad terecht gekomen.”

2. Hoe is de naam ‘The Boy Next Door’ ontstaan?

“Toen ik in Café Philip begon met draaien, wist niemand mijn naam. Ik ben bij Philip terecht gekomen via mijn buurman. Als logisch gevolg daarvan kwam iedereen altijd naar me toe en zei: ‘Jij bent toch de buurjongen van…’ en zo is The Boy Next Door ontstaan. De naam past ook bij wie ik ben. Gewoon die normale jongen uit Tilburg. Hard werken en beide benen op de grond.”

3. Wat is tot nu toe de mooiste herinnering uit jouw DJ-bestaan?

“Vorig jaar stond ik met een campagne voor mijn track ‘Whenever’ op een groot billboard op Times Square in New York. Dan denk je wel even na over hoe bizar het eigenlijk is wat ik mee mag maken.”

4. Wat is de gekste plek waar je tot nu toe als DJ bent geweest?

“Hmm… Gekste plek is lastig te zeggen vind ik. We komen op zoveel plekken en in zoveel landen. Hele goede vraag haha… Ik weet het! Weekend Magnifiek is wel echt bizar. Dat is op een bungalowpark dat in een weekend compleet omgetoverd wordt tot festival. Ik stond daar in een bungalow op een afterparty met allemaal andere DJ’s in de keuken te draaien. Sitdowns, plafonds naar beneden, alles.”

5. Wat is de grootste blunder die je weleens hebt gemaakt?

“Dezelfde als elke DJ denk ik. De verkeerde speler uitdrukken, verkeerde stad noemen etc.”

6. Wat staat er op je rider?

“Blauwe M&Ms, rood fruit… Nee hoor, sinds ik gestopt ben met drinken, nu zo’n 2 jaar geleden, geen Greygoose etc. meer. Spa rood, spa blauw, red bull, banaan, 2 handdoeken en een wegwerp camera!”

7. Nooit meer een pet op of nooit meer naar Café Philip?

“Oehhhh jullie hebben goed onderzoek gedaan. Philip betekent dan toch teveel voor me dus dan maar zonder pet… met tegenzin… dat wel… of stiekem.”

8. Wat is iets wat veel mensen niet over jou weten?

“Hoe onzeker ik soms ben. Ik straal dat denk ik niet uit en heb daar ook geen last van op het podium, maar daarbuiten wel.”

9. Wat staat er op jouw bucketlist?

“Uiteraard Tomorrowland en Ultra Miami.”

10. Met wie zou je wel eens een dagje willen ruilen?

“Ik zou wel eens een dagje mee willen lopen met de politie. Ik heb vroeger zelfs de intake testen gedaan voor de academie, maar ging uiteindelijk verder studeren.”

11. Wat zijn je mooiste herinneringen aan Tilburg als kind?

“Ik krijg altijd kriebels van de opbouw-dagen in Tilburg. Dat had ik vroeger al. Het moment dat je de stad in rijdt en je ziet overal leveranciers en licht- en geluidsbedrijven, dan voel je dat er weer iets gaat gebeuren in de stad. Of het nu carnaval, Koningsdag of de kermis is. Daarnaast is Tilburg voor mij: het moment dat ik veel in het buitenland ben geweest, de lentezon doorkomt en ik de Korte Heuvel op fiets. Die sfeer op het begin van de avond is fantastisch.”

12. Waar in Tilburg ga jij graag een hapje eten?

“Sushi is wel een dingetje in mijn leven hoor. Genoeg keus in Tilburg. Daarnaast ga ik heerlijk op Faja Lobi op de Oude Markt.”

13. Wat vind jij de mooiste plek van Tilburg?

“De ontwikkelingen in de Spoorzone vind ik heel vet om te zien. Je moet het nog een beetje in perspectief en tijd van 5 jaar zien. Ik denk dat er iets heel tofs gaat ontstaan. Daarnaast is de sfeer op de Korte Heuvel om te genieten.”

013 vragen aan…

In de rubriek (0)13 vragen aan… stellen we dertien vragen aan verschillende Tilburgers. Eerder gaven de volgende Tilburgers antwoord op dertien vragen:

Welke Tilburgers zou jij graag terugzien in deze rubriek? Laat het vooral weten in de reactie.