013 vragen aan… Pathé’s Theatermanager Boey Bouquet: “Er ontstaan hier vriendschappen en zelfs relaties, dat is toch geweldig?”

Sinds begin dit jaar heeft Pathé Tilburg Centrum een nieuwe Theatermanager. Wij spraken Boey Bouquet over de bioscoop, zijn nieuwe functie én favoriete film. Lees snel verder!

Fotografie: Max Mulder

#1 Laten we bij het begin beginnen; Boey, ben jij een echte Tilburger?

“Nee, dat ben ik niet. Ik kom uit Roosendaal, maar heb hier jaren gestudeerd, mijn partner leren kennen en mijn vriendenkring opgebouwd. Ondertussen woon ik al zo’n acht jaar in Tilburg en ken ik de stad als mijn broekzak.”

#2 Sinds begin dit jaar ben je de nieuwe Theatermanager van Pathé Tilburg centrum, hoe ben je bij Pathé terechtgekomen?

“Zes jaar lang werkte ik in de horeca bij Ahoy Rotterdam. Dat op en neer reizen, wilde ik niet meer en daarom ging ik op zoek naar een andere baan. In 2019 begon ik als Servicemanager bij Pathé Breda. Datzelfde jaar werd de Euroscoop bij Stappegoor een Pathé bioscoop en werd ik gevraagd daar aan de slag te gaan. Afgelopen december kwam toen de vraag of ik de functie Theatermanager over wilde nemen bij Pathé Tilburg Centrum. Daar kon ik geen ‘nee’ op zeggen.”

#3 Kun je eens wat meer vertellen over deze functie?

“Een Theatermanager bij Pathé zorgt ervoor dat iedereen binnen het theater goed zijn of haar werk kan doen. Daarnaast zie ik deze functie ook als verbinder binnen het theater, in de stad én voor de stad.”

#4 En hoe ziet jouw team eruit?

“Ik werk met een ontzettend leuke club mensen. Veel van hen kende ik al doordat ik weleens wat diensten hier gedraaid heb. Zo’n team maakt of breekt het toch. Er ontstaan hier vriendschappen en zelfs relaties, dat is toch geweldig?”

#5 We hebben in onze stad nog een Pathé bioscoop. Wat zijn de verschillen tussen beide locaties?

“Het grootste verschil zit ‘m in de afmetingen van de bioscopen. Bij de vestiging in Stappegoor hebben ze twaalf zalen, hier hebben we er zeven. Wij hebben een IMAX-zaal en bieden ook alternatieve content aan, zoals Arthouse Monday en Pride Night. Onze bezoekers komen écht voor een avondje uit, waar bij Stappegoor meer gezinnen met kinderen langskomen en ze zich daar meer richten op grote blockbusters en kinderfilms.”

#6 Wat maakt het werken bij Pathé Tilburg centrum voor jou leuk?

“Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik bij een bioscoop zou gaan werken. Horeca was écht mijn ding. Ondertussen ben ik erachter dat mijn werk bij de bioscoop ontzettend veel raakvlakken heeft met het werk in de horeca.”

“Werken bij Pathé Tilburg Centrum is werken in een dynamische wereld. We zijn hier altijd afhankelijk van wat er in Hollywood gebeurt, maar dat maakt het ook juist spannend.”

#7 Wat is jouw favoriete film?

“Ik heb ooit eens Into The Wild gezien. Die film laat zien dat materialisme niet alles is, dat vond ik een heel krachtige boodschap. Toevallig was ik toen aan het backpacken in Australië, dus dat speelde ook wel mee, haha!”

#8 Naar welke film kijk je dit jaar uit?

“Zelf kijk ik deze zomer uit naar Bad Boys 4. In 1995 kwam het eerste deel hiervan uit. Dat is voor mij echt jeugdsentiment.”

#9 Ga jij voor zoete of zoute popcorn?

“Ik kies altijd voor zoute popcorn. Een andere lekkere snack vind ik Lay’s Sensations Thai Sweet. Daar kun je me ’s nachts voor wakker maken!”

#10 Wat voor werkgever is Pathé?

“Pathé is een hele fijne werkgever. Met zo’n dertig theaters zijn er ook dertig verschillende theatermanager die elk hun eigen draai aan de bioscoop geven. Pathé staat open voor ideeën en eigen inbreng, dat is heel fijn.”

#11 Staan er nog leuke projecten op de planning?

“Wij hebben vorig jaar natuurlijk de IMAX-zaal verbouwd. die draait erg goed en daar zijn we nog steeds van aan het genieten. Verder hopen we in de toekomst wat meer de samenwerking te versterken met Pathé Stappegoor. Hoe en wat, dat weten we nog niet.”

#12 Welke doelen heb jij als Theatermanager voor deze bioscoop?

“Als Theatermanager wil ik graag de verbinding met Tilburgse ondernemingen en onderwijsinstelling aangaan. Bij ons kun je meer dan alleen film kijken, denk ook aan ons mooie pand dat we voor allerlei gelegenheden ter beschikking kunnen stellen. Ik wil zorgen voor een theater dat voor én door de stad blijft en daarin een maatschappelijk steentje bijdragen.”

#13 Is er nog iets dat je graag kwijt wil aan de Tilburgers?

“Kom eens naar ons theater en beleef een film op het grote doek, dat is écht anders dan thuis!”

Meer informatie

Wil jij graag meer weten over Pathé? Volg de bioscoop dan via Instagram of Facebook! Voor het actuele aanbod van films, check je de website.