013 vragen aan… Prins Etienne d’n Irste

Prins Etienne

Hij staat voor het tweede jaar op rij aan het roer van Kruikenstad, maar is bovenal gewoon een hele trots Tilburger. We hebben het over Prins Etienne d’n Irste! Wij stelden hem 013 vragen over zijn lievelingsplekken om te eten, zijn leven buiten carnaval, maar natuurlijk ook over het mooiste feest van het jaar.

Foto: Corné Hannink

[wpbrzone id=19]

1. Wat ging er door je heen toen je vorig jaar (voor het eerst) werd verkozen tot Prins van Kruikenstad?

“Pure verbazing. Mijn eerste antwoord na de vraag was dan ook: ‘weten jullie (voorzitter prinsencommissie en Voorzitter Carnavalsstichting) het wel zeker?’ Daarna komt het besef van de verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt, maar ook de trots dat je dit mag doen.”

2. Hoe word je eigenlijk Prins van Kruikenstad?

“Er is een Prinsencommissie bestaande uit zeven leden. Deze leden zijn geheim, op de voorzitter na. Hoe het er daar intern aan toe gaat is een best kept secret. Het is bekend dat er een Sintelboek is waar alles in staat, maar dit heb ik alleen verzegeld gezien op 11-11.”

3. Hoe is jouw liefde voor carnaval ooit begonnen?

“Op mijn geboortedag in 1966. Het is me met de paplepel ingegoten. Mijn vader komt oorspronkelijk uit Limburg, dat is de reden dat ik de eerste 17 jaar van mijn leven daar carnaval heb gevierd. Als je dan Lijfwacht mag zijn, in de Raad van XI, Knopperts van Toen en lid bent van PV Appetjoek tja…”

4. Hoe zorg je ervoor dat je vijf dagen carnaval goed volhoudt?

“Niet teveel drinken en uitgerust er aan beginnen. Onderling veel plezier maken zorgt er ook voor dat het fijn is om te doen. Als je dan ook bij de verenigingen vriendelijk wordt ontvangen dan wordt het alleen maar makkelijker.”

5. Bier of Schrobbelèr?

“Beginnen met één Schrobbelèrke en daarna bier.”

6. Wat is jouw all time favorite carnavalskraker?

“Ik heb er niet echt één. Ik vind er vele leuk: Bloemetjesgordijn, Vogeltje wat zing je vroeg, Als het gras twee kontjes hoog is, Slavenkoor, Ja ja ik voel het al, Vrouwkes….”

7. Wat kun jij na vijf dagen carnaval écht niet meer zien of horen?

“De Hofkapel…”

8. Hoe ziet een week uit jouw ‘normale’ (niet-Prins) leven eruit?

“Dat is erg verschillend. Bijna nooit thuis eten en hard werken. Als het weer het toe laat een balletje slaan met klanten en/of vrienden. In de weekenden ben ik wel zoveel mogelijk thuis, als Willem II tenminste niet hoeft te voetballen, we niet een weekend gaan golfen ergens in Europa of een van de service clubs waar ik lid van ben geen lustrumweekend heeft. Een echte gezinsman.”

9. Wat is iets wat niet veel mensen over jou weten?

“Een Google-tje: Nunc Aut Nunquam.”

10. Waar in Tilburg ga jij het liefst een hapje eten?

“Lunch bij Kok Verhoeven en diner bij Hofstede de Blaak. Al is een hapje halen bij Van Oursouw ook een topper.”

11. Met welke Tilburger zou jij wel eens een dagje willen ruilen?

“Ik zou het echt niet weten… Ben eigenlijk best wel tevreden met mijn leven. Een dag trainer bij Willem II na een gewonnen wedstrijd lijkt me leuk, maar ja das geen Tilburger…”

12. Waar mogen wij jou ’s nachts voor wakker maken?

“Een rondje golfen met vrienden in een lekker warm land, korte broek aan en een biertje achteraf.”

13. Waarom ben jij trots op Tilburg?

“Omdat ik Tilburg verschrikkelijk in mijn hart en lever heb zitten . Wat zou ik moeten zonder Kruikenstad, Willem II, de kruikenzeikers, vrienden, familie, de warmte, studie… Je hoeft de stad eigenlijk niet uit. Vaak zeg ik over Tilburg aan anderen: Het is niet het knapste meisje van de klas, maar wel de mooiste.”

013 vragen aan…

In de rubriek (0)13 vragen aan… stellen we dertien vragen aan verschillende Tilburgers. Eerder gaven de volgende Tilburgers antwoord op dertien vragen:

Welke Tilburgers zou jij graag terugzien in deze rubriek? Laat het vooral weten in de reactie.