013 vragen aan…. Tilburgs model Terence Munzemba

Enige tijd geleden werd hij ontdekt als model op Tilburg CS en sindsdien gaat het hard. De Tilburgse student Terence Munzemba (19) heeft inmiddels shoots gehad voor merken als Ninety Four, Snipes en Go-Brittain en hoopt de komende jaren nog heel veel merken aan dat rijtje toe te voegen. Wij stelden hem 013 vragen over hoe het is om er anders uit te zien, over zijn voorbeelden en over zijn doelen voor de toekomst. 

Foto’s: Jules van Iperen

1. Wat wilde je vroeger altijd worden?

“Vroeger was mijn grote droom om professioneel basketballer te worden. Ik vind het nog steeds leuk om wedstrijden te kijken en af en toe op een pleintje te basketballen.”

2. Wanneer besloot je model te willen worden? En waarom?

“Ik heb het altijd wel in mijn achterhoofd gehad van: het zou echt tof zijn om een model te zijn. Tot mijn verbazing werd ik benaderd op Tilburg Centraal Station of ik model wilde staan voor een kledingmerk. En dat was meteen ook het duwtje in mijn rug dat ik nodig had om er verder mee te gaan.”

3. Heb je voorbeelden in de mode-/modellenindustrie? Zo ja, wie dan?

“Mijn voorbeeld in de modewereld is toch echt wel model Winnie Harlow. Zij heeft net als ik vitiligo en ze omarmt haar huid alsof het goud is. En dat vind ik mooi om te zien, iemand net als ik die van zichzelf houdt en zich op een positieve manier wil ontwikkelen als persoon, maar ook als model en rolmodel.”

4. Je ziet er anders uit dan veel andere modellen, zie je dat als een voordeel?

“50/50, het is natuurlijk altijd wel leuk om binnen een groep op te vallen als eerste. Maar ik vind dat voor mezelf niet voldoende, ik wil mezelf blijven ontwikkelen en beter worden in poseren.”

5. Wat is het leukste compliment dat je ooit hebt gekregen?

“Mijn mooiste compliment is toch wel: ‘You’re a miracle! Don’t forget that’.”

6. Krijg je wel eens vervelende reacties op straat of social media? Hoe ga je daarmee om?

“Over het algemeen niet, af en toe staren mensen nog wel eens naar mij maar met de tijd heb ik daarmee om leren gaan. Ik denk dan altijd: ‘wacht maar tot ik een echt topmodel ben en jullie mij op tv of magazines gaan zien!’ Haha.”

Terence Munzemba

7. Hoe hoop je dat jouw leven er over 10 jaar uitziet?

“Over 10 jaar ben ik 29…. Ik ben dan een beroemd topmodel en reis de hele wereld over voor shoots, reclames, interviews etc.”

8. Voor welk model zou je nog wel eens model willen staan?

OFF WHITE, zonder twijfels!”

9. Hoe zien jouw weken er op dit moment uit?

“Ik heb al lekker zomervakantie, dus ik rust veel uit. Ook ben ik verder continu bezig met mijn social media up to date te houden en om de paar dagen heb ik een shoot of een interview. Over een paar weken ga ik lekker op vakantie naar Congo!”

10. Je bent ook veel met mode bezig, bij welke zaken kom je het liefst?

“Dailypaper en footlocker.”

11. Wat is iets dat niet veel mensen over jou weten?

“Dat ik naast model ook gewoon een gemotiveerde student ICT beheer ben. En dat ik super veel van gamen houd!”

12. Hoe ben je ooit in Tilburg terecht gekomen?

“Mijn ouders verruilde het dorp waar we hiervoor woonden voor de mooie en levendige stad Tilburg.”

13. Waar in de stad ga jij het liefst een hapje eten?

“Gek genoeg ben ik nu helemaal fan van Eazie wok!”

013 vragen aan…

In de rubriek (0)13 vragen aan… stellen we dertien vragen aan verschillende Tilburgers. Eerder gaven de volgende Tilburgers antwoord op dertien vragen: