013 Youth Cup: internationaal jeugdbasketbaltoernooi keert terug

In het Hemelvaartsweekend organiseert basketbalvereniging High Five uit Tilburg opnieuw een internationaal jeugdbasketbaltoernooi. De 013 Youth Cup staat van vrijdag 10 mei t/m zondag 12 mei op het programma in Sportcomplex Drieburcht. Lees verder.

De 013 Youth Cup is inmiddels een begrip onder de Tilburgse jeugdsportevenementen. Deze editie doen weer basketbalteams uit heel de wereld mee, waaronder België, Luxemburg, Duitsland en uiteraard Nederland.

Het toernooi zal 25 teams in de leeftijdscategorieën tot 12 jaar (gemixte teams) en tot 14 jaar (meiden-teams en jongens-teams) samenbrengen, verdeeld over 5 poules op landelijk niveau. De wedstrijden beloven een mix te zijn van talent, passie en competitie, wat garant staat voor een boeiende kijkervaring voor het publiek.

Naast spannende wedstrijden zal het weekend ook gevuld zijn met entertainment, waaronder een spectaculaire openingsshow door Showcase Basketball, een optreden van DJ Tomodachi met een mix van hiphop en Tiktok-tunes, en een poolparty op zaterdagavond in Sportcomplex Drieburcht.

Goede doel

Een bijzonder aspect van dit evenement is de betrokkenheid van de lokale gemeenschap. Basketbalvereniging High Five heeft besloten om de opbrengst van de statiegeldactie te doneren aan Stichting Broodnodig Tilburg, als onderdeel van hun streven om gezonde levensstijlen te promoten en gemeenschapsinitiatieven te ondersteunen.

Meer informatie

De 013 Youth Cup staat van vrijdag 10 mei t/m zondag 12 mei op het programma. Check hieronder de tijden.

  • Vrijdag: 18:00 – 21:00 uur
  • Zaterdag: 8:30 – 20:00 uur (openingsceremonie van 10:30 tot 11:00 uur)
  • Zondag: 8:30 – 16:30 uur (finalewedstrijden om 15:30 uur, gevolgd door prijsuitreiking)

Wil je meer informatie over dit toernooi? Check snel de website of volg ze op Instagram.