Nieuws

weekendschool
Let op! Dit artikel is al 2007 dagen oud en wellicht niet meer relevant

10-jarig jubileum Tilburgse Weekendschool

Tien jaar faciliteert IMC Weekendschool Tilburg alles wat leerlingen nodig hebben om meer te leren van verschillende beroepen. De kinderen komen uit sociaal-economisch zwakkere wijken, maar zijn daarom niet minder benieuwd naar de wereld. Advocaten, journalisten, brandweerlieden, techneuten… elke week weer wat anders en dat al tien jaar lang. Dat is een compliment waard. Dan maakt de vestiging er maar meteen een hele feestdag van. 21 februari 2016 bestaan ze precies tien jaar en dat wordt gevierd met een wel heel uitgebreide jubileumdag.

De burgemeester poetst zijn ketting alvast op. Hij is erbij om een politieke workshop te geven, maar er zijn ook workshops als  freerunnen, debatteren, vrachtwagen rijden, horeca, hiphop dans, rap, kickboksen, architectuur, EHBO,  yoga, kapper en nog veel meer. Alle 120 leerlingen zijn er, tientallen oud-leerlingen, ouders, oudgedienden, maar ook partners. “Partners?” vraagt u heel terecht. Ja, de weekendschool is een stichting, een onderwijsorganisatie vrij van bemoeienis van de overheid. Maar (helaas) dus ook van overheidsgeld. Gelukkig zijn er veel financiële partners die  de weekendschool een warm hart toe dragen. ASML, Janssen Pharmaceutical Companies, Stichting Dioraphte en Enexis zijn zo maar een greep uit de bedrijven die de weekendschool financieel ondersteunen.

Leerling wordt leraar

Al  tien jaar bereidt IMC Weekendschool jongeren tussen 10 en 14 jaar voor op het maken van gemotiveerde studie- en beroepskeuzes. Drie jaar lang krijgen ze elke zondag les van gedreven professionals uit talloze beroepsgroepen. Veel oud-leerlingen van IMC weekendschool Tilburg staan op de drempel van hun maatschappelijke carrières. Sommigen van hen komen ook jaarlijks al terug om les te geven op de weekendschool. Het 10 jarig jubileum is de perfecte manier om twee groepen nauwer met elkaar te verbinden: zakelijke relaties en (oud-) leerlingen.

Weekendschool roepen

Zondag 21 februari staat het dus te gebeuren. Om elf uur trapt de burgemeester af.  Alle genodigden verzamelen in gebouw W van Tilburg University, wat al jaren de vaste uitvalbasis is van de weekendschool. Verwacht een zaal vol met belangstellenden, dit is het begin van iets prachtigs. Bijna 200 (oud-) leerlingen, ouders, bijna honderd vrijwilligers en gastdocenten, die allemaal flink aan de slag gaan. Hier zal vestigingsmanager Chantal van Rijswijk hem een rolmodellenposter overhandigen die de week erop door heel Tilburg zichtbaar zal zijn. Alle abri’s, reclamevlakken zullen weekendschool roepen. Want dat moet wel. Een prachtig initiatief als de weekendschool heeft bekendheid nodig. Wat is een beter moment dan een 10-jarig bestaan?

Tilburg kleurt weekendschoolblauw

Het 10-jarig jubileum is een grote oogst van alles wat de weekendschool de afgelopen jaren gezaaid heeft. De meest sprankelende gastdocenten van de meest uiteenlopende beroepen komen lessen geven. Oud-leerlingen die inmiddels deel uitmaken van een immens netwerk komen helpen of zelfs ook lessen geven. Partners komen meedoen en krijgen lessen van leerlingen. Dat is me even de rollen omdraaien. Het is overal te doen. Sportieve workshops in het sportcentrum van de universiteit, gebouw W, gebouw P, zelfs de Faculty Club waar de Bonheur groep een horeca workshop verzorgt. Heel Tilburg kleurt het blauw van de weekendschool.

Reageer op dit bericht