Nieuws

Let op! Dit artikel is al 194 dagen oud en wellicht niet meer relevant

100.000 liters bier, feesten en gezelligheid: Café Polly Maggoo helemaal klaar voor ‘volle bak’ stapavonden op de Korte Heuvel

Eigenaar Jaap van Ham en bedrijfsleider Dick Ellen van Polly Maggoo aan de Korte Heuvel zijn blij dat ze na anderhalf jaar eindelijk weer bier kunnen tappen. In de lockdown werd het café flink opgeknapt en nu zijn ze weer helemaal klaar voor stapavonden tot diep in de nacht in een ramvolle zaak. Tijd om bij te kletsen.

“Mensen komen hier vaak binnen en zeggen dan ‘er is hier niks veranderd’. Maar stiekem is er gigantisch veel veranderd bij Polly Maggoo,” trapt Dick af. “We hebben de hele tent grondig schoongemaakt en opgeknapt. Ook hebben we een shotjesbar gemaakt op de eerste verdieping en een lockersruimte gecreëerd waar onze gasten hun jassen kwijt kunnen. Daarnaast hebben we de dj-booth vervangen. Dus we hebben niet stilgezeten,” gaat Jaap verder.

Jaap nam Polly Maggoo – dat al sinds 1980 is gevestigd aan de Korte Heuvel – in 2008 over van Stef Hoes. “Polly is altijd een populaire staptent geweest. Wij zijn nog een tijd een eetcafé geweest, maar hebben in 2019 besloten om ons alleen op stappen te focussen.” ‘De Polly’ zoals het café in de volksmond wordt genoemd, is een begrip in Tilburg. “Soms sta ik daar zelf ook wel van te kijken. Ik noem het ook weleens gekscherend de ‘kraamkamer van Tilburg’. Er zijn hier al zoveel relaties ontstaan. Er zijn gasten die hun kinderen Polly hebben genoemd of vriendengroepen die de ‘P’ van Polly getatoeëerd hebben.” Dick sluit aan: “Ik krijg nog regelmatig stellen over de vloer die elkaar hier hebben leren kennen en in hun trouwoutfits foto’s komen maken.”

Zo snel mogelijk terug naar normaal

Jaap en Dick zijn blij dat het na een uitdagende coronaperiode eindelijk weer terug naar normaal gaat. “We hebben de stapavonden echt gemist. En we moeten ook ons veertigjarig bestaan nog vieren. Of wat te denken van de Foute Kersttruienborrel wat door de jaren heen echt een fenomeen is geworden.”

Want hoewel Jaap de kroeg in 2008 overnam, heeft Polly Maggoo een roemrijk verleden op de Korte Heuvel. “Veel mensen weten niet dat Polly Maggoo na Heuvel15 de langst bestaande kroeg aan de Korte Heuvel is,” zegt Jaap. Wat mensen nog meer niet weten over de Polly Maggoo? “Het café is vernoemd naar een Franse film. Een meisje dat vaak op de Korte Heuvel ging stappen, was een weekend in Parijs geweest en zat daar bij Café Polly Maggoo. Dat vertelde ze aan oud-eigenaar Stef en die besloot zijn kroeg ook zo te noemen. Nog een grappig feitje: de eerste jaren schreven ze de naam van het café als ‘Polly Magoo’. Met één ‘G’ te weinig dus.”

Nieuwe shotjesbar

Zoals hierboven al is beschreven, heeft Polly Maggoo een nieuwe shotjesbar op de eerste verdieping. “We hadden een ruimte over waar we iets mee wilden doen. Uiteindelijk is dat een shotjesbar geworden. Zo kunnen onze gasten nadat ze hun jas hebben opgehangen de avond aftrappen met een lekker shotje. Zitten ze er meteen lekker in,” vertelt Jaap met een knipoog.

Dick vult aan. “In de shotjesbar zijn straks 25 verschillende shotjes te bestellen. Ook is het mogelijk om naar eigen wens je eigen shotje samen te stellen.” Enkele voorbeelden van shotjes op de shotjeskaart: de Aliën Brain, Cement Mixer (met de structuur van cement) en de rainbow shot. Uiteraard staat ook een klassieker als de B52 op de menukaart.

De Jongens van Je Weet Wel

Nog zo’n fenomeen waar veel Tilburgers de Polly Maggoo van kennen: de woensdagavonden met De Jongens van Je Weet Wel. Voor degene die dit concept niet kennen: je kunt een verzoeknummer aanvragen en vervolgens speelt de liveband van De Jongens van Je Weet Wel dit nummer. “3 december 2009 was de eerste keer dat ze hier optraden. Dit viel zo goed in de smaak dat ze tot maart 2019 iedere woensdag in de Polly stonden te spelen,” vertelt Jaap.

Maar goed nieuws: De Jongens van Je Weet Wel keren terug bij Polly Maggoo. “Vanaf deze week staan ze weer iedere woensdagavond in onze kroeg.” Ook ‘de hitjesdag’ – het concept dat Polly Maggoo op de donderdagavonden heeft – keert terug. “We merkten in het verleden dat de donderdagavond een moeilijke avond was om je kroeg vol te krijgen. We hebben dan ook geëxperimenteerd met verschillende concepten. De hitjesdag bleek een schot in de roos. Op deze avond geniet je van de leukste hits van alle tijden,” vertelt Dick.

Werken bij Polly Maggoo

Oftewel: het wordt weer ‘volle bak’ feesten bij Polly Maggoo. Bedrijfsleider Dick is dan ook nog op zoek naar uitbreiding van zijn team. “Als je enthousiast bent, houdt van hard werken en feesten, dan ben je hier welkom. Horeca-ervaring is ook totaal niet nodig. We leren je hier de kneepjes van het vak wel.”

Daar krijg je uiteraard ook iets voor terug. “Natuurlijk een passend salaris. En je komt te werken in een super leuk team. We organiseren regelmatig leuke teamuitjes en je kunt hier feesten met werken combineren. Ideaal dus als je een nachtdier bent of iets zoekt om te combineren met je studie.” Wil je solliciteren bij Polly Maggoo. Check dan vooral deze vacature.

Meer informatie

Café Polly Maggoo is van woensdag tot en met zaterdag geopend. Bij bepaalde evenementen of bij lekker weer kan het zijn dat ze ook buiten de reguliere openingstijden de deuren openen. Wil je meer informatie over Polly Maggoo? Check dan vooral de website en volg ze op Facebook en Instagram. Extra leuk: wij mogen een geheel verzorgde vip-avond tijdens De Jongens van Je Weet Wel inclusief onbeperkt bier en een shotjesproeverij voor zes personen weggeven. Wat je daarvoor moet doen? Check dit item.