10x Tilburgse docu’s die je zeker moet checken tussen het Netflixen en thuiswerken door

tilburgse docu's

Heb je Netflix en Videoland uitgespeeld? Geen zin meer in de dagelijkse talkshows op televisie en kun je geen toffe video’s meer op YouTube vinden? Onze tip: ga eens wat Tilburgse documentaires bekijken! Er zijn er verschillende. Wij geven je 10 tips!

Voordat we je wat leuke docu’s tippen, eerst nog een andere tip. Je kunt namelijk ook verschillende bioscoopfilms van bijvoorbeeld Cinecitta en Pathé thuis bekijken. Lees daarover meer in dit artikel.

Tilburgse docu’s

Enfin: Tilburgse documentaires. Wij zetten er een aantal op een rijtje.

Niet de beste, wel de gekste

In 2019 stond Willem II in de KNVB bekerfinale. Heel Tilburg stond in het teken van die finale. Documentairemaker Joost van der Werf volgde de aanloop naar de finale en de wedstrijddag zelf. De documentaire is hieronder te bekijken.

FOX SPORTS DOC I NIET DE BESTE, WEL DE GEKSTE from Fishhook Media on Vimeo.

Joost maakte overigens meerdere documentaires over Willem II. We zetten ze op een rijtje:

Déés is Karneval

In Kruikenstad houden we van de groen-oranje sjaal en het vieren van carnaval. Het volksfestijn leeft bij ontzettend veel Kruiken en de verschillende verenigingen en commissies rondom carnaval in Kruikenstad. Een documentaire die je gezien moet hebben! Wederom is Joost van der Werf de maker.

Déés is Karneval (Directors cut) from Fishhook Media on Vimeo.

Mannen met baarden

Tilburg Trappers is de ijshockeytrots van Nederland. Ze zijn inmiddels al een aantal jaar in Duitsland actief en dat gaat ze goed af. Documentairemaker Joost van der Werf volgde de club een tijdje. De docu is hieronder te bekijken.

“Mannen met Baarden” Directors Cut from Fishhook Media on Vimeo.

Tilburg, de Koning komt eraan

In 2017 stond de officiële Koningsdag van Nederland in Tilburg op het programma. De koninklijke familie kwam op bezoek en de stad puilde uit van de activiteiten. Joost van der Werf maakte een mooie documentaire over het bezoek van de koninklijke familie aan Tilburg.

“Tilburg, de koning komt eraan” from Fishhook Media on Vimeo.

Stoere kerels, de gouden generatie van de Tricolores

Een must-see voor alle Willem II supporters met enigszins historisch besef. Een Roem & Glorie productie. Check hem hieronder.

Stoere Kerels from Wonderland Media on Vimeo.

Nog meer gave Tilburgse docu’s

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer gave docu’s. We zetten het voor je op een rijtje.

Meer tips

Heb jij ook tips? Zet ze in de reactie. Nog een kleine afsluitende tip: check het YouTube kanaal van Regionaal Archief Tilburg. Daar zijn veel beelden en interview met historische thema’s te vinden.