10x (toekomstige) nieuwe zaken in de Tilburgse binnenstad

nieuwe zaken in de binnenstad

Vind je het lastig om bij te houden welke leuke zaken er allemaal nieuw zijn in de binnenstad? Gelukkig heb je ons nog! Wij weten als geen ander hoe snel de ontwikkelingen gaan in Tilburg en maken daarom graag een overzicht. Wil je weer helemaal up-to-date zijn? Lees dan snel verder.

Foto: Jules van Iperen

Deze zaken komen eraan of zijn net nieuw

#1 Lopers Company

De hardloop- en wandelformule is net geopend in de Willem II-straat. De winkel in Tilburg is de veertiende (en daarmee de nieuwste) van Nederland. Je kunt er terecht voor je hardloopuitrusting (en advies hierover), maar ook voor informatie over loopgroepen, wedstrijden, tijdwaarnemingen en nog veel meer.

#2 Dille & Kamille

We weten al een tijdje dat Dille & Kamille gaat openen in de Heuvelstraat, maar het komt nu wel heel dichtbij! De winkel, waar natuurlijk eenvoud centraal staat, verkoopt onder andere keukenspullen, woonaccessoires, planten en leuke cadeautjes. Op vrijdag 18 oktober gaan de deuren voor het eerst open.

#3 Cotton Club

Op 25 september is in de Heuvelstraat de zevende locatie van de Cotton Club geopend. Cotton Club is een modelabel dat zich van een merk binnen The Sting heeft ontwikkeld tot een geheel eigen formule met eigen winkels. Het merk haalt haar inspiratie met name uit de kust. Dit zie je terug in de styling van de winkel, maar ook in de kleding zelf.

#4 My Jewellery

Heel veel meiden en vrouwen kunnen allang niet meer wachten: op 2 november opent My Jewellery haar deuren in de Heuvelstraat. Het bedrijf dat acht jaar geleden begon met het online verkopen van sieraden, heeft inmiddels elf zaken verspreid door het hele land. Naast sieraden verkopen ze ook kleding, schoenen, tassen en andere accessoires.

#5 Rituals

Oké, helemaal nieuw is Rituals natuurlijk niet. Maar de zaak opende in september wel een gloednieuwe winkel in een gloednieuw pand in de Heuvelstraat. Ben je nog geen kijkje gaan nemen? Ga het zeker doen. De nieuwe winkel is namelijk twee keer zo groot als de oude zaak.

#6 Saté Kid

Vijftien jaar na dato keert de Saté Kid terug naar Tilburg! Jaren lang wisten satéliefhebbers van heinde en ver de Saté Kid aan de Oude Markt te vinden. Tot de zaak in 2004 werd gesloten. In oktober zorgt de zoon van de oude eigenaar voor een comeback in de Tilburgse horeca. Saté Kid 2.0 opent aan het Lieve Vrouwenplein.

#7 De Vrienden van Tilburg

In het voormalig pand van Epic aan de Heuvelring is in september De Vrienden van Tilburg geopend. Je kunt hier elke vrijdagavond terecht voor live entertainment door De Dames Draaien Door (leeftijd: 25-plus) en elke zaterdagavond voor de lekkerste hitjes van feestconcept Karakter (leeftijd: 18-plus).

#8 Kerstwinkel

We moeten nog bijna twaalf weken wachten op Kerstmis, maar dat betekent niet dat we er nog niet naar uit kunnen kijken! In het voormalig Men At Work pand aan het Pieter Vreedeplein wordt momenteel hard gewerkt aan een grote kerstwinkel. Je kunt er straks terecht voor kerstballen, rendieren, verlichting, snowglobes en nog veel meer!

#9 Simon Lévelt

Simon Lévelt nieuw? Dacht het niet! Maar wel gaat de specialist in koffie en thee in november verhuizen naar een groter pand in de Heuvelstraat. Een hele grote verhuizing wordt het niet: ze verlaten nummer 114 en vestigen zich op nummer 105.

#10 Wam Denim

Deze week werd bekend dat Wam Denim terugkeert naar Tilburg. De keten, gespecialiseerd in Italiaanse mannenkleding, gaat namelijk het voormalig pand van CoolCat betrekken in de Heuvelstraat. Wanneer de zaak gaat openen is vooralsnog niet bekend.

Heb jij nog tips?

Weet jij nog leuke zaken die zijn geopend of gaan openen in de Tilburgse binnenstad? Laat het ons vooral even weten in de reacties!