11 activiteiten die je nog wél kunt doen tijdens de herfstvakantie in Tilburg

herfstvakantie

Hoewel premier Mark Rutte afgelopen dinsdag stevig ingreep, zijn er gelukkig ook nog dingen die je wel kunt doen gedurende de herfstvakantie. Uiteraard volledig conform de richtlijnen vanuit de overheid. Wij geven je een aantal tips met dingen die je nog wel kunt doen komende week. Lees snel verder. 

PS. zoals jullie weten is de horeca gesloten. Maar bij een hoop horeca kun je wel maaltijden afhalen of thuis laten bezorgen. Benieuwd welke? Check ons overzicht.

Tips tijdens de herfstvakantie

#1:  Bezoekje aan de Beekse Bergen

Zowel het safaripark, het speelland, het vakantiepark en Safari Resort van Beekse Bergen zijn geopend. Je kunt nog steeds veilig en volledig binnen de richtlijnen een bezoekje brengen aan de Beekse Bergen. Reserveren is noodzakelijk.

#2: Potje jeu-de-boules of Prison Island bij Nondejeu

Hoewel het horecagedeelte van Nondejeu gesloten is, kun je onder het Pieter Vreedeplein wel een potje jeu-de-boules of gebruik maken van Prison Island. Vergeet van tevoren niet te reserveren!

#3: Ontdekstation013 geopend

Leuke tip voor de kids: Ontdekstation013 is gedurende de herfstvakantie geopend. Ze hebben zowel ochtend- als middagprogramma’s en kinderen kunnen veilig op ontdekkingstocht gaan en komen spelen. Het thema deze week: water.

#4: Naar De Voltage

Ook de Voltage is tijdens de herfstvakantie elke dag geopend. Door de maatregelen kun je niet alle activiteiten boeken, maar wel een hoop.

#5: Bowlen of minigolfen bij Dolfijn

Ook bij Dolfijn moet de horeca gesloten blijven. Maar gelukkig kun je er nog wel terecht om te bowlen, voor een potje minigolf en kun je gebruik maken van een escape room. Ook zijn ze tijdens de herfstvakantie geopend van 12:00 – 22:00 uur.

#6: Poolen bij Poolcentrum 4 Friends

Bij het prachtige poolcentrum aan de Koestraat kun je terecht om een potje te poolen. Ook hier geldt: horeca gesloten en reserveren verplicht.

#7: Museum bezoeken

De Tilburgse musea zijn nog wel geopend. Benieuwd welke maatregelen ze treffen? Klik op onderstaande bulletpoints.

#8: Naar de bioscoop

Ook is het nog steeds mogelijk om een filmpje te pakken in een van de Tilburgse bioscopen. Benieuwd naar de filmprogramma’s? Check de websites van de verschillende Tilburgse bioscopen.

#9: Zwemmen bij de Tilburgse zwembaden

Hoewel ook bij de Tilburgse zwembaden de coronamaatregelen flink zijn aangescherpt, is het nog steeds mogelijk om te gaan zwemmen. Benieuwd naar de maatregelen die de zwembaden nemen en hoe je kunt reserveren? Check dan deze website. 

#10: Boswandeling maken

Zin om een boswandeling te maken? De bossen in de omgeving van Tilburg zien er weer prachtig uit. Een extra tip van de redactie: ga naar de Oude Warande. Je kunt hier bij Grotto nog eten en drinken afhalen.

#11: The Gaming Factory

The Gaming Factory is gedurende de herfstvakantie ook geopend. Je kunt hier veilig verschillende arcadegames spelen. Denk aan Pac-Man, Airhockey en een hoop andere retro-games.

Meer informatie

Hoewel verschillende bedrijven nog wel gedeeltelijk door kunnen gaan met hun activiteiten, roepen ze allemaal wel op om je goed aan de regels te houden. Zorg dat je netjes afstand houdt, blijf bij klachten thuis en gebruik je gezond verstand. Hopelijk blijft het bij vier weken voor deze gedeeltelijke lockdown en kunnen we daarna weer genieten van onder andere de prachtige horeca in de stad.