11 carnavalsoutfits die het dit jaar helemaal gaan worden

carnavalsoutfits

Het is elk jaar weer de belangrijkste vraag: wa trèkte aon meej carnaval? Dit jaar treedt Tilburg.com op als de modepolitie van Kruikenstad en helpen we je een eindje op weg. Eerder schreven we al welke carnavalspakjes ècht niet meer kunnen, nu is het tijd om je even in te lichten over de carnavalstrends van dit jaar. 

#1: Kruikentenue

carnavalsoutfits

Als échte Kruik ga je natuurlijk in groen-oranje outfit. Blauwe kiel aan met embleem, een halsdoek, sjaal, muts, bijpassende handschoenen en natuurlijk het motto van dit jaar om je nek. De echte fanatiekelingen hebben een bijpassende bril, schoenen en pruik. Eigenlijk zijn alle groen-oranje outfits tijdloos en perfect om carnaval in te gaan vieren.

#2: Stap in kostuum

carnavalsoutfits

Carnavallen kost al mega veel energie, waarom zou je dan zelf gaan lopen? Met een stap in kostuum word je de hele carnaval door een dwerg, struisvogel, sumo worstelaar, baby, kameel of paard gedragen.

#3: Toilet


Een Kruikenzeiker in combinatie met bier: dan is een toilet geen overbodige luxe. Tel het gesprek van de dag van de laatste weken daarbij op en je weet dat je als wandelend toilet helemaal de blits maakt tijdens carnaval.

#4: Snapchatfilter

carnavalsoutfit

Als je een pro bent met make-up, kun je jezelf omtoveren tot snapchatfilter. Regenboog op je kin, de welbekende hond, een bloemenkrans of een faceswap in real life. Opties genoeg!

#5: Koninklijk paar

carnavalsoutfits

De Koning en Koningin brengen dit jaar een bezoekje aan Tilburg. Geheel gepast is het dus om te gaan als koninklijk paar Prins Pils en Koningin Máxima. Als vriendengroep is deze optie trouwens goed uit te breiden met Beatrix, Bernard en Claus.

#6: Kardashians

carnavalsoutfits

Dé slutty outfit van het moment. Kussens op bilhoogte, lippen flink bijtekenen, flinke laag foundation op, net iets te strak jurkje aan en gaan. Als je wel van een gewaagde outfit houdt, zijn de Kardashians een aanrader. Ga je met een groepje vriendinnen op pad? Dan kun je als de wereldberoemde zussen gaan.

#7: Treitervlogger

treitervloggers

Niet voor niets uitgeroepen tot woord van het jaar: treitervloggers. Wat jij nodig hebt voor een treitervloggeroutfit: een trainingspak (bij voorkeur van Adidas of Lacoste), gouden ketting, zonnebril, gouden horloge en natuurlijk een vlogcamera. Bijkomend voordeel is dat je jouw carnaval meteen van begin tot eind kunt vastleggen.

#8: Zelfgemaakte creaties

carnavalsoutfits

De meeste waardering gaat uiteindelijk toch wel naar het zelfgemaakte kostuum. Ben jij weken voorafgaand al zwoegend te vinden achter je naaimachine of knutselend in je schuurtje? Dan ben jij een echte baas. Ieder jaar genieten we weer van de gaafste creaties tijdens carnaval.

#9: Donald Trump

Make Carnaval Great Again! Benodigdheden: een sessie om je tanden te laten bleken, kostuum met rode stropdas, bruiningscrème of 14 keer een halfuur onder de zonnebank, geelblonde pruik of haarspray en natuurlijk een gigantische kruiwagen met bakstenen. Die muur gaat zichzelf niet bouwen!

#10: Poplegendes

popsterren

Als je een avondje als poplegende door het leven wilt gaan kunnen we wel wat suggesties geven. Als eerbetoon kun je natuurlijk gaan als Prince, David Bowie, George Michael, Freddy Mercury, Michael Jackson, Elvis Presley of Eddy Wally. Als vrouw zijnde kun je de vleesjurk van Lady Gaga namaken, een look van Beyoncé herproduceren of voor een klassieke Adèle gaan.

#11: Superhelden

spiderman

Wie als een badass door Kruikenstad wil lopen, doet dat als superheld. Dat kan natuurlijk als Batman, Superman of Spiderman, maar the Flash, Green Lantern, Iron Man of Captain Amerika zijn een stuk origineler. Extra leuk is het om samen met je vrienden verkleed te gaan als de volledige Suicide Squad, Justice League of Avengers.

Doe lekker je ding!

Bovenstaande outfits zijn ter inspiratie en inspelend op de actualiteit. Carnaval is natuurlijk een feest waar iedereen moet doen waar hij of zij zichzelf thuis bij voelt, dus trek gewoon lekker aan waar je zin in hebt. Met het duurzaam hergebruiken van je carnavalspak van eerdere jaren is overigens ook niets mis. Natuurlijk laten wij onszelf ook dit jaar weer verrassen door jullie spectaculaire outfits.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties, gekste foto’s en lekkerste menu’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg