11 dingen die écht niet kunnen als je gaat carnavallen in Tilburg

Carnaval in Tilburg

Ga jij carnaval vieren in onze prachtige stad! Mooi! Want het wordt ook dit jaar weer een gigantisch volksfeest. Maar er zijn ook een aantal dingen die écht niet kunnen als je hier komt carnavallen. Wij zetten het voor je op een rijtje!

[wpbrzone id=19]

#1: Neppe Kruikensjaals

Tijdens carnaval in Kruikenstad zijn de kleuren groen-oranje. Veel Kruiken hebben dan ook een mooie groen-oranje sjaal om. Let er wel op dat je de officiële sjaal van de carnavalsstichting draagt, anders krijg je tijdens carnaval tot vervelends toe te horen dat je een neppe sjaal om hebt.

#2: Voetbalshirts van andere clubs dan Willem II

Er zijn nog steeds een hoop carnavallers die ervoor kiezen om een voetbaloutfit aan te trekken. Let er dan wel op: in Kruikenstad worden we alleen vrolijk van voetbalshirts van Willem II en andere lokale amateurclubs.

#3: Alleen voor jezelf bier halen

De individualisering van de samenleving kennen wij niet tijdens carnaval in Kruikenstad. Ga jij een pilsje halen aan de bar, vraag dan aan degene die om je heen staan of ze ook een pilsje lusten.

#4: Kotsen in de kroeg

Teveel gezopen? Val er dan niemand anders mee lastig en ga lekker naar huis (onder begeleiding). Kotsen in de kroeg is echt een no-go!

#5: Met een blik pils bij een café staan

Een hoop mensen nemen tijdens de verschillende openbare evenementen tijdens carnaval hun eigen pils mee. Helemaal prima als je op de openbare weg staat, maar als je bij een café staat, reken daar dan gewoon je pilsjes af.

#6: Geen Schrobbelèr drinken

Als je gaat carnavallen in Tilburg, drink je natuurlijk een Schrobbelèrtje. Heb je het nog nooit op en weet je niet of je het lust? Het is het proberen meer dan waard. Maar let op: alles met mate(n)!

#7 Steek jatten van Raad van Elf of de Prins

Tijdens carnaval dragen de prins en zijn gevolg een steek. Het lijkt grappig om deze van hun hoofden af te trekken, maar dat is het niet.

#8: Niet verkleed gaan

Carnaval is carnaval… Als je in je gewone kloffie op stap wilt gaan, heb je de overige 51 weken van het jaar nog. Doe dus gewoon leuk mee en trek je gekste pak (of kiel) uit de kast!

#9: Polonaises negeren

Wordt er een polonaise ingezet, sluit dan vooral achteraan en doe mee.

#10: D’n Opstoet vertragen

Op zondag staat traditiegetrouw d’n Opstoet op het programma. Deze stoet wordt begeleid door een hoop vrijwilligers. Maak het hen niet te lastig en zorg ervoor dat zij zonder hindernissen met hun praolwaoges kunnen passeren.

#11: Jezelf agressief gedragen

Spreekt voor zich toch? Carnaval is een feest der verbroedering en daar past agressie tegen wie dan ook niet bij.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg