Nieuws

max van zon
Let op! Dit artikel is al 871 dagen oud en wellicht niet meer relevant

11-jarige Max krijgt eigen bootje om Piushaven schoon te houden

De 11-jarige Max van Zon uit Tilburg heeft één missie: de Tilburgse Piushaven de schoonste haven van Nederland maken. Daarvoor ging hij al elke vrijdagmiddag, samen met vriend Ton, het water op om het vuil uit de stadshaven te verwijderen. Er was echter één probleem: hij had geen vaste eigen boot. 

Daar komt vanaf vrijdag 15 maart verandering in. Sociaal leerwerkbedrijf de Diamant-groep overhandigt hem dan een eigen bootje. Met deze boot kan Max aan de slag met zijn mooie missie.

Wat vooraf ging

In het natuurprogramma Vroege Vogels van vrijdag 7 december 2018 ging het over de natuur in de stad Tilburg. Een uitzending waarin veel Tilburgers hun passie lieten zien voor natuur in de omgeving. Ook Max was er daar eentje van. Met een bootje dat hij ter beschikking had voor een paar maanden, ging hij de haven op om het afval uit het water te verwijderen. Het bootje wat hij altijd leende, was helaas niet altijd beschikbaar.

Oplossing

In december kwam de kwestie op de agenda van de lokale politiek. De gemeenteraad vond dat de leerling van Basisschool de Zonnesteen geholpen moest worden met zijn droom en inzet. Het voorstel kreeg steun vanuit alle politieke partijen.

Groen Xtra is onderdeel van de Diamant-groep en voert het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in een groot deel van de stad uit. Burgerinitiatieven gericht op het schoner maken van de stad, worden toegejuicht en zoveel mogelijk ondersteunt. Toen Robert Bool, directeur van de Diamant-groep, hoorde over de wens van Max, wist hij de oplossing. Er stond namelijk een bootje in de opslag van de Diamant-groep. Hij bood het bootje eind vorig jaar aan Max aan.

“Als Diamant-groep omarmen we het verzoek van Max. Het is geweldig dat iemand op die leeftijd het initiatief toont om de zwerfvuilproblematiek in de haven aan de pakken. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen en medewerking aan verlenen. Ik hoop dat het Max en ons lukt om meer kinderen en jeugd enthousiast te krijgen.”

Inmiddels heeft de havenmeester van de Piushaven een aanlegplaats voor het bootje gevonden en heeft het bootje een grote onderhoudsbeurt gekregen. De feestelijke overdracht van het bootje staat gepland om vrijdag 15 maart om 12:30 uur op de kade aan de kant van Restaurant Rak.

Reageer op dit bericht