11 redenen waarom we nu al zin hebben in carnaval

kruikenstad

Eindelijk zit die ellendige januarimaand erop. Zo’n maand waarin eigenlijk helemaal niets te doen is en iedereen afwacht tot het februari is. Want wat is dat toch een mooie maand. Februari is namelijk carnavalsmaand. Voor degene die niet snappen waarom wij dan in een feeststemming raken: 11 redenen waarom carnaval in Kruikenstad het mooiste fisje van de wereld is. 

1. Zuipe

Kroegendweeltocht_CarnavalTilburg2016_CornéHanninkFotografie_0546-630x419

Tijdens carnaval kijkt niemand raar op als je met je brakke hoofd uit bed rolt en je een halve liter Bavaria opentrekt. Carnaval is namelijk een grote achtbaan die vijf dagen duurt. Tijd om bij te komen is er dan ook niet. Je slaapt in vijf dagen hooguit 8 uur en de rest van de tijd ben je bezig met: zuipe. En voor de mensen die zich afvragen wat je dan drinkt tijdens carnaval. Zo moeilijk is het niet: gewoon bier en Schrobbelèr.

2. Verkleeje

thumbnail_Kroegendweeltocht_CarnavalTilburg2016_CornéHanninkFotografie_0376-630x419

Iedereen heeft wel een vriend of vriendin in de vriendengroep die denkt dat het ’t hele jaar carnaval is. Zo eentje die er eigenlijk altijd als een indiaan bijloopt. Met carnaval is het vijf dagen lang heel normaal om je te verkleden als wat dan ook. Indiaan, cowboy, penis, broodrooster, deur, Koning Willem Alexander, Arjan Swinkels, Aladin, je krijgt het zo gek niet verzonnen of het loopt rond tijdens carnaval.

3. Vrouwkes/mennekes laaien

Fistatheuvel-_CarnavalTilburg2016_CornéHanninkFotografie_0262-630x419

Carnaval staat natuurlijk bekend als dat feest waar jij met je dronken harsens een vrouwke/menneke mee naar huis hebt genomen en waarvan je de dag erna denk: ohjee, was het weer zover?! Maar dat heeft ook zijn charmes. Menig huwelijk is begonnen (en ook gestrand) tijdens carnaval. Dat wordt er natuurlijk al jong ingebracht met de welbekende kusjeskring en het kontenbonken bij de plaatselijke kindercarnaval.

4. Oewèège als lompe boer(in) gedragen

Opstoet_CarnavalTilburg2016_CornéHanninkFotografie_1568-630x420

Tijdens carnaval laat jij je brave imago als kantoorpikkie vijf dagen lang varen. Je trekt je carnavalspèkske aan, trekt een blik bier open, gaat naar de kroeg en gedraagt je een aantal dagen lang als lompe boer(in). Want tijdens carnaval ben jij eerlijk en zeg je gewoon wat je denkt. Je geeft iedereen gevraagd en ongevraagd je ongezouten mening en dat kan nogal lomp overkomen. Maar dat mag tijdens carnaval!

5. Méénse uitlaache

13-02-2015_Kroegendweiltocht_JVF_164

Dit puntje is een aanvulling op het puntje hierboven. Tijdens carnaval ga jij met je maatjes op pad en ben je voortdurend mensen aan het uitlachen. Vooral lachen om troosteloze situaties tijdens carnaval in Kruikenstad zijn prachtig. Volwassen mannen in apenpakjes die door de stad zwalken in de hoop niet te vallen, mensen die staand slapen in de kroeg en vooral mensen die zelf geen idee hebben waar ze mee bezig zijn. Dat is gewoon genieten!

6. Als ’n maf dansen

thumbnail_Kroegendweeltocht_CarnavalTilburg2016_CornéHanninkFotografie_0317-630x420

Carnaval is gewoon hét feest voor mensen die niet kunnen dansen. Maak jij tijdens een reguliere stapavond totaal niet de blits met je dans skills? Het dansrepertoire tijdens carnaval is voor iedereen goed te doen. Eén keer in het uur moet je achter iemand aanlopen terwijl je jouw handen op zijn of haar schouders legt. De rest van de dag hoef je eigenlijk alleen te springen en tegelijkertijd onverstaanbare taal uitslaan.

7. Geen werkstress

Opstoet_CarnavalTilburg2016_CornéHanninkFotografie_1154-630x419

Heel het jaar wordt er maar van je verwacht dat je bovenmaats presteert. Tijdens carnaval moet je ook presteren, maar dan in de kroeg. Vijf dagen lang gaat je werkmail op slot, neem je werkgerelateerde telefoontjes niet op en ben je al helemaal niet op je werk te vinden. Carnaval is eigenlijk gewoon de fijnste werkonderbreking van het jaar!

8. Vet frèète

Opstoet_CarnavalTilburg2016_CornéHanninkFotografie_1679-630x419

Die smoothies en caloriearme maaltijden kun je tijdens carnaval gerust laten staan. Want je weet dat je zo’n twee keer per dag bij Broodje Jantje, de lokale shoarmatent of een frietzaak te vinden bent. En dat is maar goed ook, want een goede carnaval heeft een goeje bojem nodig!

9. Praolwaoges afzèèke

Opstoet_CarnavalTilburg2016_CornéHanninkFotografie_0425-630x419

D’n Opstoet is eigenlijk hét fenomeen tijdens carnaval. Je slaat een hoop bier in en wat kruiken Schrobbelèr, je stopt ze in een boodschappentas van d’n Aldi en gaat langs de route staan. Dan ga je ongeveer drie uur lang alles wat er langs komt rijden afzèèke. Wat je ook doet tijdens D’n Opstoet: drie uur lang discussiëren of die ene praolwaoge de bocht wel kan maken. En natuurlijk kan hij dat! Want dat hebben ze van te voren allemaal allang opgemeten. Na D’n Opstoet ben je alle gepasseerde praolwaoges eigenlijk allang vergeten. Want zeg nou eerlijk: kun jij jezelf nog een praolwaoge van vorig jaar herinneren?

10. Kut muziek

Kaaibaandefist_CarnavalTilburg2016_CornéHanninkFotografie_0134-630x419

De muziek die je hoort tijdens een reguliere stapavond, is tijdens carnaval gewoon kut muziek. Die housedeuntjes en hiphop nummerkes mogen tijdens carnaval gewoon eventjes weg. Tijdens carnaval geniet je van Nederlandstalige carnavalskrakers, blaaskapellen en dwèèlorkesten. Op deze muziek dans je zoals is uitgelegd bij puntje 6.

11. Iedereen is je beste vriend

Kroegendweeltocht_CarnavalTilburg2016_CornéHanninkFotografie_0386-630x420

Carnaval is één grote achtbaan van pure euforie. Je vliegt iedereen in de armen en iedereen in dezelfde kroeg is je beste maat. Tijdens carnaval is het eigenlijk onmogelijk om boos op iemand te worden. Het feest is veel te mooi voor negatieve emoties en aangezien het maar vijf dagen duurt, geniet jij er optimaal van.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties, gekste foto’s en lekkerste menu’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg