11x Tilburgse kwèèkers om te delen in tijden van corona

De maatregelen om het coronavirus in te dammen, zorgen soms voor wat ongebruikelijke sociale situaties. Want hoe vraag je iemand op een vriendelijke manier om voldoende afstand te houden? Of hoe bied je iemand op een vrolijke manier wat hulp? Met Tilburgse kwèèkers natuurlijk!

De sociale onthouding zorgt ervoor dat we allemaal extra vaak een appje of berichtje naar elkaar sturen. Daarom hebben we een #steejseef collectie van de kwèèkers uitgebracht. Een verzameling van vrolijke (bestaande en nieuwe) leuzen met een serieuze boodschap. Want sommige dingen komen toch gewoon beter over in het Tilburgs, denken wij zo.

De collectie is bedoeld om iemand een hart onder de riem te steken, hulp aan te bieden of  gewoon iets leuks door te sturen. De kwèèkers kun je online delen via Whatsapp, Facebook en Instagram. We brengen ze dus niet fysiek uit, maar goed: voorlopig blijven we toch gewoon allemaal thuis.

Zo kun je ze gebruiken

  • Sla onderstaande kwèèkers op als afbeelding. Deze kun je dan als plaatje doorsturen via bijvoorbeeld Whatsapp.
  • Zoek op Whatsapp, Facebook of Instagram bij je gifjes op ‘kweekers’, dan vind je ze meteen!

De #steejseef collectie

Over de kwèèkers

Sinds 2005 brengt Tilburg.com vrolijke kaartjes uit met Tilburgse leuzen erop. Bedacht en ingestuurd door Tilburgers, verspreid tijdens evenementen zoals carnaval. De kaartjes zijn openingszinnen, herkenbare uitspraken of leuzen met schiere Tilburgse woorden erop. De kwèèkers zijn inmiddels ware verzamelitems geworden en zijn inmiddels ook uitgebracht als strijkemblemen, scheurkalenders, ansichtkaarten en meer. Maar ook online worden ze veelvuldig gebruikt in de vorm van gifjes.