12 fantastische lunchspots en bijbehorende gerechten in Tilburg

lunchgerechten in tilburg

Hoi, ik ben Joris en ik werk al een paar jaar bij Tilburg.com. Buiten mijn liefde voor de stad en Willem II, heb ik nog een liefde: lekker eten en vooral niet zelf koken. Mijn vrienden weten dan ook dat ik bijna dagelijks in de stad ben te vinden om mijn lunch of avondeten af te halen of op een terras op te eten. Wekelijks evalueer ik op het werk verschillende lunches en misschien is het wel zonde om de lekkerste lunchgerechten van Tilburg voor mezelf te houden. Bij dezen: mijn favoriete lunchgerechten in Tilburg!

In dit artikel vermeld ik mijn persoonlijke favoriete zaakjes en het gerecht dat ik daar altijd bestel. Mochten jullie goede lunchtips voor me hebben, laat dit dan vooral weten in de reactie. Als het goed klinkt ga ik jullie tips namelijk graag uitproberen. PS. ik maak zelf eigenlijk nooit goede Instagram waardige foodfoto’s dus ik schoep ze even van Instagram. Ik heb de naamsvermelding er uiteraard bij gezet.

Mijn favoriete lunchgerechten in Tilburg

#1: Verse tonijn bij Locals

Foto JoeySuki
Foto JoeySuki

Ja man! Stipt op nummer 1: de verse tonijn van Locals in het begin van de Heuvelstraat (Radiopleintje voorbij lopen en je komt het vanzelf tegen). Dit gerecht staat sinds 2014 op de kaart. Het bestaat uit een fantastisch zuurdesembrood van Pig & Rye. Daarop liggen heerlijke stukjes verse tonijn. In combinatie met wasabi mayo, sojasaus en alfalfa is dit mijn favoriete lunchgerecht in Tilburg. Ik drink daar meestal een verse gemberthee met honing bij. Locals serveert deze thee namelijk met sinaasappel en een takje rozemarijn en dat is top!

Kosten:

  • Zuurdesem met verse tonijn: €8,95
  • Verse gemberthee + honing: €3,25

#2: Broodje carpaccio van Pim’s Broodjeszaak

Foto: Facebookpagina Pim's Broodjeszaak
Foto: Facebookpagina Pim’s Broodjeszaak

Regelmatig haal ik hier broodjes af of laat ik ze in het weekend thuisbezorgen. Mijn bestelling bestaat altijd uit een broodje carpaccio en daarbij een broodje gemarineerde kippendijen, rosbief truffel of beenham. Ik licht nu eventjes het broodje carpaccio uit. Deze bestaat uit dun gesneden verse ossenhaas met pesto-mayonaise (die is echt super), acetostroop, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola. De combinatie is echt fantastisch. Ik denk dat dit het lekkerste broodje carpaccio is wat ik in Tilburg heb gegeten. Mocht ik hem ergens anders lekkerder kunnen eten, tip me dan eventjes in de reactie. Hierbij drink ik overigens vaak een verse jus d’orange. Die is bij Pim’s Broodjeszaak namelijk heerlijk zoet.

Kosten:

  • Broodje carpaccio: €4,95
  • Verse jus d’orange: €2,40

#3: Broodje rosbief speciaal van The Talk

Foto: @lepetitdame op Instagram.
Foto: @lepetitdame op Instagram.

Zeker met heerlijk weer kom ik hier graag. Bij The Talk serveren ze prima broodjes voor een vriendelijke prijs. Mijn persoonlijke favoriet: de rosbief speciaal. Ik neem hem altijd op een wit broodje. De rosbief speciaal wordt geserveerd met gebakken champignons, ui en talksaus. Het recept van dit sausje is geheim maar het heeft iets knoflooksaus-achtigs. En dan niet de knoflooksaus van de lokale shoarmaboer, maar een iets dikkere smaakvollere saus. Ik drink hier vaak een colaatje met flink wat ijsklonten bij.

Kosten:

  • Broodje rosbief speciaal: €7,05
  • Colaatje: €2,50

#4: club sandwich bij Bruin Kafee

Foto: Reza Lesteluhu
Foto: Reza Lesteluhu

Onlangs ging ik met vrienden lunchen bij Bruin Kafee; een plek waar ik in eerste instantie niet direct op af zou gaan. Maar eerlijk is eerlijk, de clubsandwich verbaasde me. Hij was namelijk heerlijk. De succesfactor van deze clubsandwich: ze doen gemarineerde en gebakken kippendijen in de sandwich. Super! Ook hier dronk ik een colaatje met veel ijs bij.

Kosten:

  • Club sandwich kip: €8,-
  • Colaatje: €2,50

#5: tosti Balthasar Gerards van Slagroom Eten & Drinken

Foto: Facebook Café Slagroom.
Foto: Facebook Café Slagroom.

Voor mij serveert Slagroom op het Piusplein de beste tosti’s van Tilburg. De tosti’s worden namelijk geserveerd op focacciabrood. Ook de tostisaus van Slagroom is enorm lekker en heeft iets zoetigs maar ook een pikantje. Ik bestel meestal een tosti Balthasar Gerards (met Pulled Pork) of een tosti Johan de Wit (ham, kaas en bovenop een spiegelei). Bij grote honger bestel ik hem in de XXL variant. Ook hierbij vrijwel altijd een colaatje. En nog een tip van mijn kant: voor mij serveert Slagroom Eten & Drinken ook de lekkerste spareribs in de binnenstad. Ook zeker het proeven waard.

Kosten:

  • Tosti Balthasar Gerards: €6,20
  • Colaatje: €2,50

#6: saoto van Ritz Broodjes

Foto: Joost van Puijenbroek. Ik drink namelijk geen Coca Cola Zero ;)
Foto: Joost van Puijenbroek. Ik drink namelijk geen Coca Cola Zero 😉

Degene die mij een beetje kennen, weten dat ik gek ben op Surinaams, Indisch en Thais eten. De Surinaamse saoto soep van Ritz Broodjes aan de Heuvelring is heerlijk. In de soep zit gerafelde kip, een hoop taugé, een gekookt eitje, lente-uitjes en meer. Ritz serveert er gekookte rijst bij. Je kunt de soep zowel in de broodjeszaak opeten als meenemen. Ik haal de soep meestal af en eet hem op kantoor op. Bij grote honger bestel ik er vaak nog een broodje naast. Bijvoorbeeld een broodje Ritz of warme kaassalade.

Kosten:

  • Saoto soep met rijst: €4,40 (+€0,30 bij afhalen)

Meer lunchtips

Bovenstaande lunchgerechten zijn echt gerechten die ik eigenlijk veel te vaak eet en daarom in mijn top lijstje qua lunchgerechten staan. Ik heb ook nog een aantal lunches die ik heel erg lekker vind, maar minder frequent eet. Daar komen ze:

  • ’t Elfde Gebod: hier bestel ik meestal een club sandwich (€8,50) of broodje carpaccio (€8,50). Hierbij drink ik een verse muntthee met honing (€3,-)
  • Pig & Rye: hier heb ik eens een broodje Pulled Pork op. Prijs kan ik me niet meer herinneren, maar ik schat rond de €8,-. Was lekker. Moet ik binnenkort zeker weer eens bezoeken.
  • Tuinhuis Culinair: twee garnalenkroketten met citroenmayonaise, broche brood en salade (€13,95). Ik hou namelijk oprecht heel erg van garnalenkroketten. Over garnalenkroketten gesproken; bij het Vishuys op de Besterdring hebben ze hele lekkere. Ben je op zoek naar prijsvriendelijke garnalenkroketten (ze zijn namelijk ontzettend duur)? Bezoek dan eens de zaterdagmarkt op het Koningsplein.
  • Anvers: Oosterse salade met biefstukpuntjes (€16,-).
  • Faja Lobi: broodje cha sieuw (Surinaams geroosterd varkensvlees) om mee te nemen (€3,25).
  • De Groene Vlinder: mijn ouders wonen in de Reeshof en ik heb zo’n 20 jaar in die wijk doorgebracht. Toen ging ik ook regelmatig bij De Groene Vlinder op de Heyhoef lunchen. Daar bestel ik altijd een broodje pikante kip (€7,75).

Zet jullie lunchtips voor mij eventjes in de reactie en wie weet ga ik het binnenkort wel testen!