13 Lichte Brigade verrast neushoorns Safaripark Beekse Bergen

Voor diegenen die het ontgaan is: dinsdag 22 september was het Wereldneushoorndag. In Safaripark Beekse Bergen ging die in ieder geval niet onopgemerkt voorbij.

Foto: De afvaardiging van 13 Lichte Brigade op de neushoornvlakte van Safaripark Beekse Bergen (foto: Koninklijke Landmacht)

13 Lichte Brigade

Aangezien de neushoorn het symbool is van 13 Lichte Brigade van de Koninklijke Landmacht, toog een afvaardiging van het hoofdkwartier in Oirschot naar Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek om de neushoorns en hun verzorgers smakelijke traktaties aan te bieden.

De neushoorn is namelijk het symbool van 13 Lichte Brigade. Dit dier is doorgaans vreedzaam van aard: log en gemoedelijk. Wordt hij echter bedreigd, dan blijkt dit gepantserde dier snel, flexibel en wendbaar en in staat om de tegenstander met gepast geweld onherstelbare schade toe te brengen.

13 Lichte Brigade is dankzij zijn (gepantserde) voertuigen over grotere afstanden snel inzetbaar voor gevechts- of vredesoperaties of inzet bij rampen en calamiteiten wereldwijd. De brigade is ook actief bij ceremoniële taken en ondersteuning van civiele autoriteiten.