13 plekken in Tilburg om de Internationale Dag van het Bier te vieren!

stadsbrouwerij 013

Liquid gold, vloeibaar brood, pilsje, BVO’tje, gele genotskoker of een pretcilinder. Je kan het misschien al raden maar we hebben het over bier! De Internationale Dag van het Bier vindt plaats op 4 augustus en dit moet natuurlijk gevierd worden door het nutiggen ervan! Check hieronder 13 plekken in Tilburg waar jij prima een biertje kunt scoren!

1. Stadsbrouwerij 013

Wat is beter voor een bierdag dan een brouwerij? Niets. Perfect als je wilt genieten van bieren met het gevoel van toen, met de smaak van nu. Iedere receptuur wordt speciaal ontwikkeld door het eigen brouwteam en met veel passie en zorg getest tot in perfectie. Met het geweldige concept high beer kan jij genieten van allerlei bieren. De klinkende versie van de High Tea; een Tilburgse High Beer! Bij Stadsbrouwrij 013 moet je zijn voor goede gesprekken onder het genot van een net zo’n goed glas bier. Ze hebben dus alles om een hele geslaagde bierdag te hebben.

2. ’t Taphuys

Wil jij zelf bepalen hoe je biertje wordt getapt en lekker eindeloos blijven tappen? Dan is ’t Taphuys echt een aanrader! Je kan hier namelijk zelf je bier tappen aan de tapwand.  Bij ’t Taphuys vind je een uitgebreid assortiment en kun jij eindeloos je tapkunsten blijven vertonen! Tapkaartje halen, in de houder plaatsen en tappen maar. Jij bepaalt zelf de hoeveelheid, ga je voor een vol glas of proef je een beetje van alles? Heerlijk zelf tappend de bierdag in dus.

3. De Groene Vlinder

Bij De Groene Vlinder kan je heerlijk genieten van hun twee speciaalbiertjes. Zocht jij nog een plek in de Reeshof om te genieten van de internationale bierdag? Dan is De Groene Vlinder zeker een aanrader!

4. Slagroom Eten & Drinken

Met een speciaalbieravond elke maandag en een keuze uit 150 verschillende bieren, mag Slagroom natuurlijk niet ontbreken aan deze lijst. Ook Slagroom heeft een high beer waarbij je je kan laten onderdompelen in de wereld van speciaalbieren. Naast vijf glazen speciaalbier van hun kenners, serveert de keuken ook een volwaardig 3-gangendiner, speciaal geselecteerd voor de High Beer. Genieten van allerlei keuzes dus op de bierdag!

5. Biercafé Kandinsky

Met meer dan 200 verschillende soorten bier is dit de plek om van alles te proeven of om iets te ver het glaasje in te kijken. Met een heerlijke authentieke sfeer wat bier ademt. Dit is de plek voor elke bierliefhebber! Helaas zijn ze momenteel op vakantie, maar hier moet je zeker eens een kijkje gaan nemen!

6. LOC Brewery

In de BrewPub in hartje Spoorzone Tilburg kun je genieten van de lekkerste speciaalbieren in combinatie met hippe hapjes in een huiskamer sfeer. Met 21 roterende taps en een koelkast vol met diverse blikken is er genoeg keuze voor iedere bierdrinker. Ook hun food volgt de seizoenen zodat niet alleen de bieren blijven wisselen, maar ook de menukaart blijft verrassen.

7. Café Jack’s

Je tweede huiskamer – je thuishonk. Bij Café Jack’s schuif je één keer aan en wil je eigenlijk nooit meer vertrekken. Hartelijk, gastvrij, ongedwongen. Jack’s heeft Tilburgse wortels, maar eigenlijk vindt iedereen zijn plek in Jack’s. Jack’s heeft een eerlijke kaart. Dat betekent dat je nog een biertje kunt drinken zonder de hoofdprijs te betalen. Daarnaast heeft Jack’s een gave bierkaart met mooie klassiekers, maar ook veel spannende nieuwe bieren. En als je nog een spelletje wilt doen zit je hier ook goed.

8. Proeflokaal La Trappe

Een proeflokaal, excursie of langs de kloosterwinkel: het kan allemaal! Wil je nou ook wat geschiedenis leren of een rondleiding door de brouwerij – waarbij je langs alle facetten van het productieproces en langs alle karakteristieke gebouwen op het brouwerijterrein gaat – dan is dit ook een aanrader. Ook krijg je een korte film te zien waarbij je in circa 15 minuten alles leert over het kloosterleven en de historie van de brouwerij. Als afsluiting kun je een van de heerlijke trappistenbieren proeven.

9. TDrinks

Als jij lekker wilt genieten van een koud biertje op de bank dan kun je bij TDrinks terecht. En als je helemaal niet van de bank wilt komen bezorgen ze ook nog eens thuis! Met 600+ bieren moet er wel iets tussen zitten. Ze richten zich enkel op kwaliteit, voor een betaalbare prijs. Genieten is het sleutelwoord bij T DRINKS.

10. De Bierbrigadier Tilburg

Dat Koen’s favoriete bieren vaak stouts, IPA’s of vatgerijpte bieren zijn, is terug te zien op de goed gevulde planken. Maar bovenal houdt hij van de ongelofelijke diversiteit die bier te bieden heeft. Met zijn snel wisselende en brede assortiment heeft dan ook altijd voor ieder wat wils. Van klassiek tot modern en van ‘normaal’ tot ‘een beetje vreemd’.

11. Burgemeester Jansen

Tapperij Burgemeester Jansen is een begrip in Tilburg. In deze gezellige kroeg aan de Piushaven is het altijd goed vertoeven. Burgemeester Jansen staat bekend om zijn ruime aanbod in speciaalbier, wijn, whiskey’s en andere dranken. Altijd geserveerd met Brabantse gastvrijheid. Je kunt bij Burgemeester Jansen terecht voor een gezellige borrel, lekkere lunch of gewoon een goed gesprek met vrienden.

12. Bierwinkel Reeshof

Biertje scoren in de Reeshof? Ga dan zeker langs bij Bierwinkel Reeshof. Ze hebben hier een zeer groot aanbod aan diverse speciaalbieren uit binnen- en buitenland. Scheelt je een tripje naar de stad en je kunt hier thuis van genieten als je in de Reeshof woont.

13. Café de Troubadour

De Troubadour is met zijn 107 jaar een van de oudste cafés van Tilburg. Het heeft een rijke historie, een uitgebreid verenigingsleven en een ontmoetingsfunctie voor de wijde omgeving en voor hen die al jaren, sommigen meer dan 50, het café als hun huiskamer beschouwen. Hun legendarisch bierkaart bevat meer dan 150 bieren van brouwerijen van allerlei pluimage. Dus wil jij in een van de oudste cafés zitten voor deze speciale dag? Dan is deze plek perfect!

Drinken maar!

Wij hopen dat je met deze 13 tips lekker kan gaan genieten van de internationale bierdag. Met al deze opties is er voor elk wat pils dus! Alvast proost voor deze speciale dag!