13 redenen waarom je de Tilburgse kermis moet bezoeken

Zwieren, zwaaien, rondjes draaien! De Tilburgse kermis staat van vrijdag 20 juli t/m zondag 29 juli op het programma. Het centrum van Tilburg verandert in één groot kermis- en festivalterrein. Ben je nog nooit naar de kermis geweest? Check dan zeker deze (0)13 redenen waarom de Tilburgse kermis het bezoeken meer dan waard is!

Foto’s: Jules van Iperen, Jeroen Vos & Camiel van de Wijdeven

#1: Grootste kermis van de BeNeLux

kermisfoto-3

De Tilburgse kermis is de allergrootste kermis van de BeNeLux. Vergeet de kermis in Antwerpen, Brussel en in de randstad: op kermisgebied gebeurt het in Tilburg! De kermis in Tilburg is maar liefst 3 kilometer lang en dat betekent: eindeloos struinen langs alle attracties!

#2: Meer dan 200 attracties

kermisfoto-10

Op de Tilburgse kermis staan ruim 200 attracties. Van gigantische turbo-boosters tot draaimolens en van een nostalgische kermis met een vlooiencircus tot extreme achtbanen: ze zijn er allemaal op de kermis! Of je nu van klein vertier houdt, of van het grotere geweld. Check hier de volledige attractielijst.

#3: Gratis entree

kermisfoto-2

Het bezoeken van de Tilburgse kermis is helemaal gratis. In Tilburg werken we niet met entreegelden en ticketverkoop. Het kermisterrein is openbaar en ook de evenementen rondom het kermisterrein zijn gratis te bezoeken. Kleine portemonnee? Het kijken naar de kermis is alleen al vermakelijk! Kom je naar de Tilburgse kermis? Check dan hier eventjes de wegafsluitingen en bereikbaarheid van de binnenstad.

#4: Eén groot festival

kermisfoto-4

De Tilburgse kermis is meer dan rondjes draaien in attracties. Rondom de kermisroute worden gigantisch veel grote evenementen georganiseerd. Techno, hardstyle, hiphop, disco, Nederlandstalige muziek; alles komt voorbij. Check hier de kermis-agenda.

#5: Roze Maandag

stadhuisstraat

Op de maandag van de Tilburgse kermis stroomt de binnenstad van Tilburg rammetje vol met roze feestvierders. Of je nu gay, straight, bi, trans, intersekse, queer of iets daartussen bent, tijdens Roze Maandag vieren we in Tilburg diversiteit! En dat betekent: een dag vol liefde, roze pèkskes en te gekke feestjes!

#6: Veel bekende artiesten

tino-martin-2

Tijdens de Tilburgse kermis kun je tien dagen lang genieten van optredens van de beste artiesten. Zo treden Donnie & Bizzey op in de Spoorzone, komen De Corona’s naar de Piushaven, staan Dave Roelvink, SUPERGAANDE  & Jack $hirak in Café Philip, kun je genieten van artiesten als Tino Martin, Wolter Kroes & John West in de Amstel Bierhal, staan Zanger Kafke, Fajah Lourens, K-Liber & Trafassi op het Piusplein en staan Def Rhymz en Henk Dissel in de Stadhuisstraat.

#7: Leer Tilburg kennen

kermisfoto-9

Tilburg een grijze en grauwe stad? Schei toch eens uit joh! Tilburg is volop in ontwikkeling en werkt hard aan de toekomst. De binnenstad wordt opgeknapt en ook gebieden als de Spoorzone & Piushaven zijn de toeristische trekpleisters van de toekomst. Heb jij eventjes mazzel; deze gebieden worden allemaal bij het kermisterrein betrokken.

#8: Meer dan een miljoen bezoekers

BereikbaarheidKermis

De Tilburgse kermis trekt in tien dagen ruim een miljoen bezoekers aan. Dit maakt de kermis in Tilburg een van de drukst bezochte openbare evenementen in Tilburg. Deze grote aantallen bezoekers komen natuurlijk niet voor niets: de Tilburgse kermis is een groot spektakel! De grote hoeveelheden mensen, de diversiteit aan mensen en de heerlijke sfeer die er hangt, zorgt ervoor dat de Tilburgse kermis ook een evenement is waar je lekker mensen kunt kijken, of zoals we in Tilburg zeggen: méénse lauwe!

#9: Tilburgse gezelligheid

gezelligheid

In Tilburg zijn we gastvrij. Iedereen is van harte welkom en kan genieten van de Tilburgse gezelligheid. Met een biertje in de hand lekker genieten met elkaar; dat is waar Tilburgers van houden. De horeca in Tilburg pakken groots uit tijdens de kermis. Op de Korte Heuvel, de Heuvelring, Piusplein, Paleisring, Stadhuisstraat en het Pieter Vreedeplein: overal is het ‘vollen bak ambiaance’ zoals we in Tilburg zeggen.

#10: Voor iedereen

kermisfoto-14

De Tilburgse kermis is voor iedereen! Daarom worden er verschillende themamiddagen georganiseerd. Zo is het op dinsdag gehandicaptenmiddag en kunnen mensen met een lichamelijke en/of geestelijke gehandicapten gratis of tegen reductietarieven in de attracties, woensdag is het kindermiddag en kunnen kinderen tegen laag tarief in attracties. Zondag 22 juli is het Blauwe Zondag: dit is een prikkelarme middag voor mensen die niet zo goed tegen de vele lichtjes, drukte en harde muziek kunnen.

Voor mensen met een krappe beurs: op dinsdag, woensdag en donderdag zijn er reductiemiddagen en kosten entreebewijzen voor attracties minder dan normaal. Er zijn ook kortingsbonnen in omloop. Deze vind je hier.

#11: Heerlijk dagje uit tijdens de zomervakantie

kermisfoto-12

De Tilburgse kermis vindt elk jaar plaats tijdens de zomervakantie. In heel Nederland zijn de basisscholen en middelbare scholen gesloten tijdens de kermis. Op zoek naar invulling voor je zomervakantie? Bezoek zeker eens de kermis! Er zijn zelfs bezoekers die de hele kermis een hotel in de buurt boeken om te genieten van de kermis.

#12: Lekker eten & drinken

kermisfoto-13

Op de kermis kun je genieten van heerlijk eten en drinken. Van de bekende lekkernijen zoals churro’s, popcorn, zuurstokken (lèkstèèl op z’n Tilburgs) en suikerspinnen tot Duitse brätworsten. Ook bij de horeca rondom het kermisterrein serveren ze gedurende de kermis de heerlijkste gerechten, menu’s en hebben ze een hoop acties.

#13: Van ’s middags tot ’s nachts

kermisfoto-8

De kermis is dagelijks van 13:00 uur open en gaat tot ’s nachts door. De kermis is namelijk tot 01:00 uur geopend. Uitzonderingen is de afsluitende zondag, dan zijn de attracties om 23:00 uur gesloten. En dat is perfect: kun je in de middag met de kids en in de nacht met vrienden op pad. Fijne bonus: de meeste kroegen waar je op stap kunt, zijn tien dagen lang tot 04:00 uur geopend.

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis: