13 Tilburgse tips om je vakantiegeld aan te besteden dit jaar

vakantiegeld

Mei en juni zijn traditioneel de maanden dat je werkgever je vakantiegeld uitbetaalt. Nu snappen wij dat je het risico (nog) niet gaat lopen om een vakantie te boeken. Daarom geven wij 13 typisch Tilburgse tips waar je jouw vakantiegeld dit jaar aan kunt besteden!

#1: Verrijk je garderobe

t-shirt heuvelse kerk

Waar worden we allemaal vrolijk van? Juist: als we er leuk bijlopen. Denk bijvoorbeeld aan de unieke t-shirts van TLBRG die tot en met 7 juni te bestellen zijn. Of ga lekker shoppen bij Tilburgse boetiekjes zoals STUEN, Tien, Mint & Pepr, Superfly, Re-Issue, Le Flux, Tatio of andere winkeltjes in bijvoorbeeld het Dwaalgebied. Of koop een nieuwe zonnebril voor de zomer!

Of shop eens tweedehands. Bij Petra’s in de Schouwburgpromenade bijvoorbeeld. Kun je meteen je kast uitruimen en kleren die je niet meer draagt inleveren.

#2: Maak je tuin summerproof

loungeset

De kans is groot dat je komende zomer niet naar een ver oord kunt om op vakantie te gaan. Daarom is het een goed idee om jouw tuin of balkon summerproof te maken. Misschien kun je nu wel die prachtige loungeset aanschaffen, zwembad in de tuin plaatsen of knal je gewoon een palmboom erin? Bij GroenRijk Tilburg hebben ze alle benodigdheden om jouw tuin summerproof te maken.

Of schaf een lekker zwembadje of jacuzzi aan. En voor de nodige schaduwplekken een zonnescherm van Bestosol bijvoorbeeld.

#3: Plan etentjes bij je favoriete Tilburgse restaurants

Sinds 1 juni kun je weer uit eten. Je moet wel reserveren en er mogen maximaal 30 gasten tegelijk in het restaurant zitten (mits anderhalve meter afstand kan worden gewaarborgd). Maar nu je mogelijk niet op vakantie gaat, hou je wat centjes over om heerlijk van de lekkernijen in eigen stad te genieten. Ga lekker eten bij meerdere Tilburgse restaurants in één week. En vergeet dus niet om te reserveren.

#4: Koop die meubels die al even op je verlanglijstje staan

Ben je al een hele poos aan het sparen voor een hoekbank, designermeubel, salontafel of een prachtig schilderij voor in huis? Mogelijk heb je nu door je vakantiegeld in één keer het benodigde bedrag bijeen. En nu er in het weekend weinig te doen is, kun je direct uitstapjes naar de Tilburgse woningboulevards plannen om je te oriënteren.

#5: Schaf die gigantische televisie, computer of geluidsset die je al eventjes wilt aan

Heb je al een tijdje een nieuwe tv, laptop, pc, geluidsset of andere elektronica op het oog? Misschien heb je nu door de uitbetaling van het vakantiegeld wat ruimte om dit aan te schaffen. Bij MediaMarkt Tilburg bijvoorbeeld!

#6: Ga op vakantie in eigen stad

hostel roots

Of je boekt natuurlijk gewoon lekker een vakantie in eigen stad? Met een plekje op de camping van Stadscamping Tilburg. Of overnachtingen bij Mercure, Hostel Roots of Ibis Tilburg bijvoorbeeld. Lekker om te combineren met etentjes in de stad, terrassessies, tochten door Moerenburg & de omgeving van Tilburg en nog veel meer.

Nog een tip: Bonheur Horeca Groep organiseert een vakantie in eigen stad. Met overnachting, lunch op het water en een top diner!

#7: Boek uitstapjes in de regio

beekse bergen open

Wat doe je als je op vakantie bent? Juist: relaxen en daarnaast uitstapjes in de omgeving van je vakantiebestemming plannen. Dat kan hier ook! Ga dagjes weg naar de Beekse Bergen, Efteling, Voltage, verschillende musea en De Oliemeulen bijvoorbeeld.

#8: Start met je droomverbouwing

Heb je al een tijdje een verbouwing voor ogen? Wil je jouw woonkamer opnieuw inrichten? De slaapkamers opknappen of je keuken en/of badkamer flink renoveren? Dat kan weleens een mooi project zijn om deze zomer te doen en te financieren met je vakantiegeld. Nog een tip voor als je gaat verbouwen: CVT Doe Het Zelf in de binnenstad van Tilburg gaat vanaf 1 juli dicht en heeft daarom fijne kortingen.

#9: Verzeker je van een seizoenkaart bij Willem II

gratis europees willem II

Het was genieten in het Koning Willem II Stadion afgelopen jaren. Zowel van de sportieve prestaties als van de sfeer op de tribunes. De aanschaf van een seizoenkaart is dan ook een goede investering voor je vakantiegeld. En geen stress: als er wedstrijden zonder publiek worden gespeeld door de coronaperikelen, word je naar rato vergoed.

#10: Schaf een auto aan

Ben je al lang aan het sparen voor een auto? Of op zoek naar een toffe occasion? Misschien is dit een mooie bestemming voor (een deel van) je vakantiegeld. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Van Mossel of Arend Auto.

Mocht het kopen van een auto iets te gortig worden; het huren van een cabrio bij bijvoorbeeld Hertz Flex Car is ook leuk voor de zomer.

#11: Koop een (elektrische) fiets of scooter

Met lekker weer is het heerlijk om een rondje te fietsen of een tochtje te maken op de scooter. Ook in de regio van Tilburg is het goed vertoeven op de fiets of per scooter. En: met je vakantiegeld heb je verschillende goede mogelijkheden voor de aanschaf van een degelijke fiets of scooter.

#12: motorrijbewijs halen

Heb je al een fiets, scooter en/of auto? En lijkt het je altijd al super gaaf om er met de motor op uit te trekken maar heb je geen rijbewijs? Misschien is dit wel hét moment om van je vakantiegeld (een deel van) je motorrijbewijs te halen.

#13: Zet het op je spaarrekening

Tot slot misschien wel de verstandigste tip: zet het geld even weg op je spaarrekening en boek zodra het kan je vakantie. Maar…. gezien de situatie de afgelopen maanden is het helemaal niet erg om jezelf eens flink te verwennen met een van bovenstaande tips.

Ook handig

Bovendien hebben we nog een aantal fijne artikelen met leuke tips als je vakantie in eigen stad gaat vieren!