13e editie Boeken rond het paleis (Bekijk de foto’s)

> Fotoreportage Boeken rond het Paleis 2010

Bent u op zoek naar dat ene zeldzame deeltje uit die gekoesterde boekenreeks? Wilt u uw kleinzoon een goedkoop en origineel kinderboek cadeau doen? Laat u zich graag verrassen door onvermoede literaire edities? Dan moet u op zondag 29 augustus in het centrum van Tilburg zijn, waar de Stichting dr. P.J. Cools msc voor de dertiende keer de inmiddels befaamde boekenmanifestatie ‘Boeken rond het Paleis’ organiseert.

Zowel nieuwsgierige lezers als fervente bibliofielen vinden zeker wat van hun gading in het immense aanbod aan oude en nieuwe boeken op de grootste boekenmarkt van Zuid-Nederland. In 300 kramen, gesitueerd rondom het Paleis-Raadhuis, bieden niet alleen officiële boekverkopers, maar ook particulieren hun boeken aan en dat maakt de Tilburgse boekenmarkt uniek.

 

De laatste zondag van augustus, de dag waarop de manifestatie gewoonlijk plaatsvindt, is tevens koopzondag. U kunt dus ook nog gezellig winkelen in het centrum van Tilburg.

Om 12.00 uur zal wethouder Jan Hamming de boekenmarkt openen in het Paleis-Raadhuis.

Bibliotheek
De bibliotheek sluit natuurlijk ook aan bij de boekenmarkt. Van 10 tot 17 uur zijn tweedehands boeken uit de collectie te koop in de Bibliotheek. Bibliotheekleden zijn extra voordelig uit want voor hen  geldt de actie: 3 halen = 2 betalen. Bibliotheek Midden-Brabant trakteert nieuwe leden op drie maanden lang onbeperkt films kijken en muziek luisteren.

Literair programma met Ted van Lieshout en Nob Maas in het Paleis-Raadhuis
Stichting Cools organiseert wederom een literair programma met Ted van Lieshout illustrator, schrijver van jeugdromans en dichter en met Nop Maas literair-historicus en Gerard Reve-kenner par excellence. Het wordt een literair boeiend programma, voor jong en oud, van 12.15 tot ca 15.00 uur in het Paleis-Raadhuis. De toegang is gratis. Kaarten verkrijgbaar bij de stand van de Stichting tijdens de markt.

Ted van lieshout zal van 13.30 –  14.00  nog een optreden verzorgen in de Bibliotheek.

De manifestatie wordt publicitair en financieel ondersteund door de Gemeente Tilburg en de Horeca Stadhuisstraat.