13x veelgestelde vragen (en antwoorden) over de Vakantiekermis

veelgestelde vragen vakantiekermis

De Tilburgse Vakantiekermis is in volle gang. Nog tot en met 26 juli kunnen we genieten van meer dan 50 attracties op verschillende pleinen in de binnenstad. Wil jij de kermis nog een dagje bezoeken? Maar heb je ook nog wat vragen voordat je je bezoek gaat plannen? Wij helpen je verder! We hebben de veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Foto: Floor Lieskamp

Ben je benieuwd welke attracties en eetkraampjes er op de Vakantiekermis te vinden zijn? Bekijk dan alvast eens dit artikel.

1. Wat zijn de openingstijden van de Vakantiekermis?

  • Woensdag 22 juli: 13.00 – 21.00 uur
  • Donderdag 23 juli: 13.00 – 23.00 uur
  • Vrijdag 24 juli: 13.00 – 23.00 uur
  • Zaterdag 25 juli: 13.00 – 23.00 uur
  • Zondag 26 juli: 13.00 – 23.00 uur

2. Waar kan ik zien hoe druk het is op de Vakantiekermis?

Een hele belangrijke vraag! Je kunt via deze link zien op welke pleinen het rustig is en waar het (te) druk is. Is het te druk? Kom dan op een ander moment terug en zoek de drukte niet op!

3. Moet ik reserveren om naar de Vakantiekermis te kunnen?

Nee je hoeft niet te reserveren.

4. Is het verplicht om een mondkapje te dragen?

Het is niet verplicht om een mondkapje te dragen. Maar mocht je jezelf daar prettig bij voelen, mag het uiteraard wel.

5. Kan ik bij attracties zowel met cash als met de pin betalen?

Er wordt aangeraden om zoveel mogelijk contactloos te betalen, met de pin dus. Maar het verschilt per attractie of ze ook cash aannemen.

6. Is er een maximaal aantal bezoekers toegestaan op de Vakantiekermis?

Op de vier verschillende pleinen geldt: vol = vol. Om ieder plein staan hekken, mocht het te druk worden gaat een plein tijdelijk dicht. Je moet dan even wachten tot het wat rustiger is en je dat plein weer kunt bezoeken. Op informatieborden in de binnenstad en via de online druktemeter kun je zien hoe druk het op de vakantiekermis is.

7. Hoe wordt er rekening gehouden met de anderhalve meter afstand?

Om alle attracties staan hekken en in alle attracties zit een limiet op het aantal mensen dat tegelijkertijd in een attractie mag. Dit verschilt natuurlijk per attractie en wordt per attractie weergegeven. Minderjarigen (onder de 18) hoeven geen afstand te bewaren tot elkaar en volwassenen. Ook zijn er gastheren en- vrouwen aanwezig om bezoekers te wijzen op de 1,5 meter afstand. Bezoekers zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van de corona-maatregelen en heb je verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis.

8. Waar kan ik parkeren tijdens de Vakantiekermis?

De enige parkeergarage die tijdens de Vakantiekermis is gesloten, is de Emmapassage. Bij alle andere parkeergarages kan gewoon geparkeerd worden.

9. Waar kan ik mijn fiets kwijt tijdens de Vakantiekermis?

Ook alle fietsenkelders zijn geopend tijdens de Vakantiekermis. Bekijk hier welke fietsenkelders er zijn en welke openingstijden worden gehanteerd.

10. Rijdt er een kermistreintje en/of pendelbussen?

Er rijdt dit jaar weer een gratis kermistreintje door de binnenstad van Tilburg. Deze stopt bij de verschillende kermistreinen en op andere locaties in de binnenstad (horecapleinen, winkelstraat, Dwaalgebied, station). Lees hier meer over de kermistrein.

Er rijden dit jaar geen pendelbussen.

11. Rijden ze bussen om?

Lijn 1 & 2 moeten omrijden door wegafsluitingen. Deze gaan via halte Interpolis, zodat reizigers toch nog enigszins dichtbij het centrum kunnen komen. Daarna rijden de bussen via Ringbaan Oost en Zuid hun verder. Beide lijnen rijden wel terug via hun route: Piusstraat – Primus van Gilsstraat – B. Zwijsenstraat – Stadhuisplein – Noordhoekring.

12. Gaan de weekmarkten door?

De markt van woensdag 22 juli op het Besterdplein wordt verplaatst naar de Molenbochtstraat. De markt van zaterdag 18 en zaterdag 25 juli op het Koningsplein wordt verplaatst naar de Burgemeester van de Mortelplein.

13. Waar kun je toiletten vinden op de Vakantiekermis?

Je vindt de (gehandicapten) toiletten op de Gasstraat en op het Koningsplein.

Vakantie vieren in Tilburg

Wedden dat er nog genoeg plekjes in Tilburg zijn die jij nog níet kent? Plekjes waar je kunt picknicken, zwemmen, varen, eten, sporten, drinken, wandelen, skeeleren en nog veel meer. We hebben de beste tips voor je verzameld om vakantie te vieren in eigen stad.