15 bieren van de tap en groot terras: LOC Brewery opent nieuwe brouwerij met Craft Beer Bar in de Spoorzone

craft beer bar loc brewery

In 2014 begon LOC Brewery als hobby, maar inmiddels brouwt de Tilburgse bierbrouwerij eigenzinnige topbieren die de hele wereld over te gaan. Het gaat de brouwerij voor de wind en dus vinden ze het tijd om een nieuw hoofdstuk aan het avontuur toe te voegen: aan de spoorboulevard in Tilburg (hetzelfde rijtje als RAW en Stoom013) droomt LOC Brewery van een eigen Craft Beer Bar. Om dat voor elkaar te krijgen, hebben ze jouw hulp hard nodig. 

Daarom zijn ze gestart met een crowdfundactie waar je als investeerder uiteraard veel voordelen van ervaart. Om de brouwerij met Craft Beer Bar te bewerkstelligen, hebben ze minimaal €275.000,-, maar het liefste €350.000,- nodig. Inmiddels hebben ze op het moment van schrijven al ruim €200.000,- opgehaald.

Even terug in de tijd: Loc Brewery is zeven jaar geleden ontstaan uit enthousiasme voor ambachtelijk bier. De hobby werd een passie en de passie werd een serieuze onderneming. Het team bestaat uit drie enthousiaste Tilburgse brouwers en bierliefhebbers die worden ondersteund door gekwalificeerd personeel. Het uitgangspunt van LOC Brewery is kwaliteit over kwantiteit. Door de ervaring die ze afgelopen jaren opdeden, hebben ze door de jaren heen prachtige bieren gebrouwen. Van heerlijke IPA’s tot stouts en veel meer. In 2018 begon LOC ook met het een taproom en rondleidingen door de brouwerij.

Next step: Craft Beer Bar

Nu LOC Brewery is uitgegroeid tot brouwerij met bekendheid in de stad, maar ook in binnen- en buitenland is het tijd voor de next step: een Craft Beer Bar aan de spoorboulevard. De Craft Beer Bar krijgt veel tapkranen met verse bieren en een groot terras. De uitstraling wordt – zoals past bij de Spoorzone – industrieel, maar geeft ook een huiselijk gevoel. Ook komt er een vide in de zaak voor extra zitplaatsen die tevens inzetbaar is voor zakelijke bijeenkomsten. Uiteraard blijft het ook mogelijk om rondleidingen door de brouwerij te krijgen, proeverijen te houden en komt er ook een eenvoudige menukaart met lekkere hapjes voor bij de biertjes.

Welke bieren je allemaal kunt gaan proeven bij de Craft Beer Bar? Uiteraard eigen brouwsels, maar ook wisselende bieren van bevriende brouwerijen. De nieuwe brouwerij inclusief Craft Beer Bar moet in het voorjaar van 2022 de deuren openen.

craft beer bar loc brewery

Instappen?

Om de droom te realiseren, zijn de brouwers van LOC Brewery zogezegd een crowdfuncactie gestart. Ze vragen voor een lening van 5 jaar tegen een rente van 4%. De aflossing is in drie termijnen vanaf jaar 3. De hebben hiervoor verschillende pakketten beschikbaar met allemaal verschillende voordelen. Deze vind je hier. Mocht je meer informatie willen, kun je altijd even mailen naar info@locbrewery.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over LOC Brewery? Check dan vooral de website. Of volg ze op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van alle actuele ontwikkelingen.