16x nieuwe horecazaken in Tilburg en zaken die door de coronamaatregelen nog nauwelijks ‘normaal’ open waren

De horeca gaat gelukkig weer open! En dat betekent dat we weer kunnen gaan genieten van heerlijke gerechten en een goede borrel. Uiteraard ga jij je stamkroeg flink steunen en ook een hapje eten bij je favoriete restaurant. Maar ook net voor de lockdown zijn er een aantal topzaken geopend in Tilburg. En goed nieuws: binnenkort openen er nog meer horecazaken. Wij zetten ze voor je op een rijtje. 

Bij deze nieuwe horecazaken kun je terecht

1. Restaurant BLU

restaurant blu

Ze zouden eigenlijk in december openen, maar vanwege de horeca lockdown is dat januari geworden: Restaurant BLU. Je vindt dit seafood restaurant op het Pieter Vreedeplein. De specialiteiten van Restaurant BLU zijn uiteraard de verschillende seafood gerechten. Zo kun je er plateaus Fruits de Mer helemaal naar eigen wens samenstellen. Jij kiest welke schaal- en/of schelpdieren je op je plateau wilt en de hoeveelheid. Ze vinden het bij Restaurant BLU immers belangrijk om voedselverspilling tegen te gaan. Doordat je de Fruits de Mer helemaal zelf kunt samenstellen, kun je er zowel voor grote als kleine trek terecht.

Uiteraard hebben ze ook andere lekkere visgerechten op de kaart staan en staan er speciaal voor de liefhebbers van vlees een aantal vleesgerechten op het menu. Ook hebben ze een uitgebreide lunchkaart met diverse betaalbare luxe belegde broodjes, (garnalen)kroketten en lekkere bites. Dus of je nu snel een broodje wilt eten of uitgebreid wilt tafelen met fruits de mer, oesters en champagne: het kan allemaal bij Restaurant BLU.

2. Hawaiian Poké Bowl

hawaiian poke bowl tilburg

Je kon er al een week terecht om af te halen of thuis te laten bezorgen, maar na de horecasluiting is het straks ook mogelijk om in de zaak te genieten van een heerlijke bowl. We hebben het over Hawaiian Poké Bowl aan het Pieter Vreedeplein. Ze zijn geopend op de plek waar voorheen Dunkin’ Donuts was gevestigd. Zij verhuisden namelijk naar een plekje verderop het plein. Bij Hawaiian Poké Bowl kun je terecht voor heerlijke bowls met super verse ingrediënten en homemade dressings en toppings.

3. Ribsfactory

Ribsfactory

Ze wilden aanvankelijk eind 2021 open, maar dat ging helaas niet door vanwege de coronamaatregelen. Maar vanaf vrijdag 4 februari keert Ribsfactory terug aan de Korte Heuvel. PS. Op donderdag 3 februari staat de officiële opening op het programma. Dan eten de eerste 100 personen namelijk gratis.

4. WOWCRAB

wowcrab

Het concept is over komen waaien vanuit Amerika en opende al een zaak in Rotterdam. Nu kun je WOWCRAB ook vinden in Tilburg. Ze voegen zich namelijk bij Banzai op de Tilburgse Heuvel. Wat je kunt verwachten? Schaal- en schelpdieren die in heerlijke kruiden worden gekookt. Vervolgens worden ze zonder onderliggend bord op tafel ‘gegooid’ en kun je met een schaar, servetjes en slabber lekker gaan smullen. Ze waren al geopend voor afhaal en thuisbezorgd, maar straks kun je er ook in de zaak terecht.

Overigens kun je ook nog steeds bij Banzai terecht. WOWCRAB is slechts een toevoeging aan het pand en vervangt het Aziatische restaurant niet.

Zaken die net voor de lockdown open gingen en daarna moesten sluiten

5. Villa Vredelust

Villa Vredelust heeft een nieuwe eigenaar. Na een verbouwing gingen de deuren eind november eindelijk weer open. Maar eigenlijk zijn ze geen moment open geweest zoals ze zouden willen. Daar komt hopelijk snel verandering in. En dus ben je bij Villa Vredelust in Stadsbos 013 van harte welkom voor een kop koffie, lunch, borrel of diner. De nieuwe eigenaar vindt het vooral belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Dus of je nu na een boswandeling met de hond wilt komen genieten van een opwarmer en een stuk taart of uitgebreid wilt dineren: het kan allemaal.

6. De Harmonie

De Harmonie in het Dwaalgebied was pas net open of ze konden weer dicht. En dat is doodzonde want de zaak is je bezoek meer dan waard. Je kunt er terecht voor een kop koffie met vers gebak, uitgebreide lunch en uiteraard ook borrel. De zaak is prachtig ingericht en de stijl kun je het beste omschrijven als Burleske en Barok. Oftewel: in het oog springende behangetjes, heftige kleuren, kroonluchters, marmeren tafels en gouden details. De Harmonie serveert een a-la-carte lunch. Geen snelle lunch met een broodje, maar lekker uitgebreid genieten van heerlijke gerechten. Wat je allemaal tegenkomt op de menukaart? Een heerlijke bisque, steak tartaar, eggs benedict, gravad lax, tataki en veel meer.

7. Zjuu

zjuu

In november opende brunch- en borrelbar Zjuu de deuren aan het Tilburgse Leijpark. Je kunt er terecht voor een lekkere lunch, biertje, wijntje of cocktail van de cocktailbar. Het draait bij Zjuu vooral op lekker en vers eten en drinken. Of zoals eigenaar Ruben zegt: “Mensen moeten hier straks lekker na hun wandeling in het park komen borrelen. Ik wil dat Zjuu dé ontmoetingsplek van het Leijpark wordt.”

8. DADAWAN

In november opende ook DADAWAN de deuren in het vernieuwde MIDI-complex aan de Heuvelring. Hier geniet je vanaf nu van heerlijke fusion gerechten met een mix tussen de Oosterse en Westerse keuken. Het motto van de zaak is om gerechten van over de hele wereld te serveren voor iedere portemonnee.

Ook om te ontdekken:

9. Gourmet Market Central Station

850 plaatsen, tientallen verschillende keukens uit diverse landen en een ongedwongen sfeer. In september opende Gourmet Market Central Station de deuren. Na een fantastische start kreeg ook Gourmet Market Central Station – net als alle horeca – al snel te maken met de beperkende coronamaatregelen. Oftewel: kans dat jij er nog niet bent geweest.

10. Rosalie

Rosalie Tilburg

Een plek waar ze koken op open vuur middenin de zaak en dat met kakelverse producten. Dat is Rosalie aan de Korte Heuvel. Bij deze prachtige zaak ligt de focus op lekker borrelen en verrassende gerechten. Ook is Rosalie ‘Untappd Venue’ wat betekent dat ze er veel speciaalbieren op de menukaart hebben staan die vaak wisselen. Maar uiteraard hebben ze ook een uitgebreide wijnkaart voor de wijnliefhebbers.

11. Hooked

Eind oktober ging Hooked open aan de Korte Heuvel. Een eetbar waar je al borrelend geniet van verrassende gerechtjes met veelal mediterrane invloeden. Van palingkroketjes tot hammen en van huevos rotos tot loempia’s met eendenborst & eendenlever: het staat op de kaart. Helaas hebben veel Tilburgers nog niet van Hooked kunnen genieten door de beperkende maatregelen voor de horeca eind 2021. Snel inhalen dus.

12. Kitch

Ze openden in het najaar een de Tilburgse Heuvel: Kitch. Maar door de beperkte maatregelen konden ze hun gasten nauwelijks in de avonduren verwelkomen. En dus zijn er nog veel Tilburgers die kennis moeten maken met Kitch. Van Wagyu tot volgens velen de lekkerste sushi van Tilburg: je kunt het hier proeven.

Opent later dit jaar

13. 30ml

30ml

Aan de Oude Markt opent binnenkort een koffiebarretje waar de de hele dag kunt brunchen. 30ml – zo heet de zaak – is al op verschillende plekken in Nederland gevestigd en opent haar tiende vestiging in Tilburg. De zaak gaat in februari of maart open.

14. VINE Wine & Dine

VINE Wine & Dine

Tilburg krijgt er een wijnbar bij! Aan het Piusplein – op de plek waar voorheen Italiaans restaurant Da Paolo was gevestigd en later Yammie zat – opent VINE Wine & Dine dit jaar de deuren. Het pand wordt momenteel flink verbouwd. Straks kun je hier genieten van heerlijke wijnen en bijpassende hapjes. Tot die tijd kun je al kennis maken met de gerechten door er af te halen of te laten bezorgen.

15. Nieuwe bierbrouwerij met Craft Beer Bar van LOC in de Spoorzone

Komende zomer is het dan zover. Dan opent LOC Brewery een nieuwe brouwerij met Craft Beer Bar in de Spoorzone. Je vindt ze straks aan de spoorboulevard in hetzelfde rijtje als RAW en Stoom 013. Wat je kunt verwachten? 15 bieren van de tap, een groot terras en de lekkerste bieren.

16. De IJsvlinder

de ijsvlinder

De eigenaren van De Groene Vlinder in de Reeshof openen binnenkort een nieuwe ijssalon: De IJsvlinder. De zaak moet in maart openen voor zo’n twintig smaken vers ijs, patisserie en luxe koffies. Wij spraken de ondernemers eerder over hun plannen.

Meer informatie

Ken jij meer horecazaken die binnenkort de deuren openen? Laat het dan vooral weten door een mailtje te sturen naar info@tilburg.com.