17 leuke uittips met druilerig weer tijdens de herfstvakantie in Tilburg

herfstvakantie

Ben jij lekker vrij tijdens de herfstvakantie? En zoek je wat inspiratie om te doen tijdens de druilerige dagen? Wij geven je wat leuke uittips voor tijdens de herfstvakantie. Lees snel verder. 

Foto: Evelien Oerlemans

Uitgelichte tips

#1: Festival Circolo in het Leijpark

In het Leijpark kun je de hele herfstvakantie genieten van circus- & theaterfestival Circolo. Er is voor alle leeftijden wat te doen en er staan spectaculaire voorstellingen op het programma. Dit zorgt ervoor dat Festival Circolo leuk is om te bezoeken voor jong en oud.

#2: Jumpsquare trampolinepark

Wist je dat er sinds kort een nieuw trampolinepark in Tilburg is gevestigd? Bij Jumpsquare Tilburg hebben ze verschillende courts en zones waar je heerlijk je energie kwijt kunt. Je kunt springen van trampoline naar trampoline, salto’s maken en van obstakel naar obstakel springen. Ook zijn er verschillende zones waar de fun factor een grote rol speelt en waar je jezelf en je vrienden al spelenderwijs kunt uitdagen op snelheid, behendigheid en veel meer.

#3: NondeJeu

Onder het Pieter Vreedeplein is een prachtige horecazaak gevestigd waar je meerdere jeu-de-boules banen hebt om gezellig te spelen. Ook hebben ze heel erg veel gezelschapsspellen. Of heb je zin om in groepsverband jezelf uit te dagen op verschillende vlakken? Ga dan Prison Island van NondeJeu in. De ruimte bevat tientallen verschillende ‘cellen’ waar je leuke spellen kunt spelen om punten te scoren. Plezier gegarandeerd.

PS. op maandag 8 november organiseert NondeJeu het Open Tilburgs Kampioenschap Jeu de Boules. Je kunt jezelf nog inschrijven.

#4: Boek een Tilburgs arrangement

Wil jij Tilburg op een andere manier ontdekken? Hiervoor heeft Citymarketing Tilburg verschillende arrangementen samengesteld. Zo kun je street-art ontdekken, de natuur in, de Efteling & Beekse Bergen met korting bezoeken, een vegetarische foodtour afleggen en veel meer.

Meer leuke tips tijdens de herfstvakantie

#5: Doloris Meta Maze

Aan de Spoorlaan middenin het centrum vind je Doloris. De zaak bestaat uit een prachtige rooftopbar waar je heerlijk kunt eten & drinken en een surrealistisch doolhof. Mocht je deze Meta Maze nog niet bezocht hebben, neem dan zeker eens een kijkje.

#6: The Gaming Factory

Aan de Ringbaan-Oost in Tilburg is een gigantische gamehal van 1500 m2 gevestigd. Je kunt hier arcadegames, e-games, airhockey, bordspellen en veel meer spelen. Uiteraard kun je er ook genieten van een lekker hapje en drankje.

#7: Naar de bioscoop

Of het nu de nieuwe James Bond-film of een andere gave film is: tijdens de herfstvakantie hebben de Tilburgse bioscopen volop filmaanbod en voor ieder wat wils.

#8: Theatervoorstelling bezoeken

Tilburg heeft een groot cultureel aanbod. Dat betekent dat je ook tijdens de herfstvakantie veel theatervoorstellingen kunt bezoeken. Benieuwd naar de verschillende programmeringen?

#9: Poolcentrum 4 Friends

In de Koestraat – op loopafstand van d’n Heuvel – vind je Poolcentrum 4 Friends. Je kunt hier gezellig een biertje drinken, poolen of sportwedstrijden kijken in de aangelegen sportsbar.

#10: Spelen, klimmen en klauteren met de kids

Ben jij op zoek naar een toffe plek waar je kids heerlijk kunnen spelen en zich een dag lang kunnen vermaken? In de Ceramstraat is Speelparadijs Circus City gevestigd. In het speelparadijs van 2500 m2 kun je klimmen, springen, dansen, glijden, bouwen en ontdekken. Circus City is geschikt voor kinderen van 1 tot en met 12 jaar.

Ook in de Reeshof vind je met Monkey Town een tof indoor speelparadijs. Monkey Town is een superleuke locatie voor kinderen van 1 tot en met 10 jaar. Er zijn gigantisch veel speeltoestellen waar de kids kunnen spelen.

#11: Zwemmen, ontspannen of naar de sauna

Ook als je even lekker wilt ontspannen kun je tijdens de herfstvakantie op meerdere adressen terecht. Zo zijn de gemeentelijke zwembaden geopend en kun je uiteraard ontspannen in de sauna of bij een wellness. Zo kun je terecht bij CitySauna, Thermen Goirle of Spa Puur.

#12: Naar het museum

Waar we in Tilburg gezegend mee zijn? Fantastische musea. En dus is het aan te raden om één of meerdere Tilburgse musea te bezoeken. Benieuwd wat er allemaal te zien is?

  • Check hier wat er te doen is bij Museum de Pont
  • Check hier wat er te doen is bij het TextielMuseum
  • Check hier wat er te doen is bij het Natuurmuseum

#13: De Voltage

Zin om te karten, lasergamen, bowlen, paintballen of een andere leuke activiteit? Ga dan eens langs bij De Voltage. Bij dit Indoor Entertainmentcentrum is er voor ieder wat wils te doen.

#14: Bowlen, glow-in-the-dark minigolf en veel

Bij Dolfijn aan de Ringbaan-Oost kun je gezellig bowlen. Ook hebben ze een prachtige indoor glow-in-the-dark minigolfbaan en diverse escaperooms.

#15: Escaperooms

Over escaperooms gesproken: die heb je in Tilburg een heleboel. Benieuwd waar allemaal? We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

#16: Schaatsen bij de Ireen Wüst IJsbaan

Het ijsseizoen is weer begonnen. Dat betekent ook dat er weer ijs ligt bij de Ireen Wüst IJsbaan en je hier dus gezellig recreatief kunt komen schaatsen tijdens de herfstvakantie. Naderhand kun je lekker opwarmen met een warme chocolademelk met slagroom of iets anders lekkers.

#17: De natuur in

Hoewel de weersvoorspellingen niet denderend zijn, zijn er vast en zeker momenten dat het droog is of het zonnetje even doorkomt. Dan is er niks lekkerder om een herfstwandeling te maken. Bijvoorbeeld in de Oude Warande in combinatie met een lekker kopje koffie of thee, Moerenburg met aanvullend bezoekje aan Café Zomerlust of in de bosrijke omgeving van Tilburg. In Goirle, Oisterwijk en Moergestel bijvoorbeeld. Ga op ontdekkingsreis: de natuur in de omgeving van onze stad is prachtig.

Meer leuke uittips

Ben jij op zoek naar leuke activiteiten en evenementen tijdens de herfstvakantie? Dan kun je het beste onze uit-agenda raadplegen.