18 artiesten die je zeker moet checken tijdens de Tilburgse kermis

De Tilburgse kermis is veel meer dan de ruim 200 attracties die op het terrein staan. De binnenstad verandert in een groot festivalterrein en verschillende bekende artiesten treden op. Wij lichten een aantal van deze artiesten uit die je zeker niet mag missen. 

#1: Tino Martin

Tino Martin is op dit moment misschien wel de beste Nederlandstalige levenslied zanger. Hij geeft optredens door heel het land en weet de grootste zalen en festivals mee te laten zingen met zijn nummers.

#2: SUPERGAANDE

Dit duo is zeer populair onder jongeren. Met een volgers schare van 500.000 mensen is SUPERGAANDE ongekend populair bij de Nederlandse en ook Vlaamse jeugd. Met de nummers ‘Pardon Doe Normaal’, ‘Wat Nog Meer’ en ‘Accepteren’ scoorde SUPERGAANDE afgelopen jaar al meerdere hits.

#3: Phuture Noize

Op het gebied van hardstyle is Phuture Noize heel goed bezig om een gigantisch grote artiest in zijn genre te worden. Zijn harde werken en opzwepende muziek wordt beloond: hij stond dit jaar onder meer op Intents Festival en Defqon1. Ook op de Tilburgse kermis draait hij een set.

#4: Donnie

Donnie is specialist als het gaat om virals. Snelle Planga’s, bamischijven, Raymond van Barneveld; Donnie maakt het hip. Ook op muzikaal vlak is hij heel goed bezig. En op de Tilburgse kermis geeft hij dus ook een optreden.

#5: Zanger Kafke

Hij schrikt zelf van zijn gigantisch grote succes en geeft zelfs aan dat hij vindt dat hij niet eens goed kan zingen. Toch is Zanger Kafke gigantisch populair en staan mensen overal in de rij voor zijn optredens. Zijn grote kracht: hij maakt er overal een gigantisch feest van.

#6: Kees van Hondt

We gaan niet eens teveel vertellen over deze artiest. Check gewoon bovenstaande beelden of zoek eens naar zijn optredens op Lowlands of Sziget.

#7: Bizzey

Hij was voorman van succesformatie Yellow Claw, harkte miljoenen binnen in Amerika en nam het dappere besluit om hier te stoppen. Hij richt zich op zijn nieuwe carrière in Nederland om zo ook meer tijd met zijn familie te hebben. Die move pakte goed uit: hij scoorde meerdere nummer 1 hits en voert ook nu de top 40 aan met zijn nieuwe zomerhit ‘Drama’.

#8: Esmee Denters

Ze werd opgepikt door Justin Timberlake toen hij haar zag zingen op YouTube, zong met Natasha Bedingfield en was te gast in The Oprah Winfrey Show. Ook won ze meerdere TMF- en MTV awards. En je kunt haar dus ook zien optreden tijdens de Tilburgse kermis.

#9: Fajah Lourens

Ze is een van de meest begeerde vrouwen van Nederland en timmert tegenwoordig ook aan de weg als dj: Fajah Lourens.

#10: Lamme Frans

Dinsdag is het tegenwoordig zomercarnaval op de Tilburgse kermis en dan mag er natuurlijk geen carnavalsartiest ontbreken in dit lijstje. Rob Janssen wisselt zijn plek in de KermisFM-studio in voor een optreden als Lamme Frans!

#11: Dave Roelvink

Niet alleen een van de meest begeerde vrouwen van Nederland komt naar de Tilburgse kermis, ook de man waar veel vrouwen het warm van krijgen treedt op. Dave Roelvink is tegenwoordig zeer succesvol dj en komt ook naar Tilburg tijdens de kermis

#12: Def Rhymz

https://www.youtube.com/watch?v=RXjg9mi4rIw

Zak door de grond, schudden met die kont van links naar rechts! Def Rhymz is natuurlijk op de Caribische avond te vinden.

#13: Trafassi

Vorig jaar werd het al een gigantisch feest met Trafassi op Caribische donderdag en daarom heeft het Piusplein deze act opnieuw geboekt dit jaar.

#14: Jack $hirak

Waarschijnlijk de beste producer van Nederland op het moment. Hij produceerde hits als Drank & Drugs, Krantenwijk, Blijf Bij Mij, Patsergedrag en hit van dit moment Miljonair. Tegenwoordig gaat hij ook het land door als dj.

#15: K-Liber

Ken je deze Antilliaanse groep uit de 00’s nog? Zet het nummer Viben op en er gaat ongetwijfeld een belletje rinkelen. Kom jij met K-Liber viben tijdens de Tilburgse kermis?

#16: Django Wagner

Een volkszanger van formaat die al jaren overtuigd aan de weg timmert. Je kunt hem kennen van zijn optredens tijdens Festival van het Levenslied en natuurlijk door zijn monsterhit Kali.

#17: Danny Froger

De zoon van vader René is tegenwoordig zelf ook zanger. Hij is boezemvriend van Amsterdammers als Lil Kleine en Dave Roelvink en treedt dus ook tijdens de Tilburgse kermis op.

#18: John de Bever

Hij maakte vroeger indruk als zeer goede zaalvoetballer en tegenwoordig zingt hij de sterren van de hemel in menig café. Met zijn hit Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht laat hij hoe dan het Tilburgse publiek meezingen.

Nog veel meer artiesten

Dit is nog lang niet alles. Ook artiesten als John West, Henk Dissel, Wolter Kroes, Puinhoop Kollektiv, dj Sueside, SIENEAUX, Raywell en nog veel meer artiesten komen naar Tilburg.  Benieuwd wie er allemaal optreden tijdens de Tilburgse kermis, waar en wanneer? Check eventjes de verschillende dagprogramma’s:

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis: