1e Rode Kruis Fun_Raiser in Tilburg

Voor de 1e keer doet Rode Kruis Tilburg mee met de Rode Kruis Fun_Raiser. Dit is een extra actie naast de collecte die deze week plaatsvindt. Donderdagavond 13 juni en zaterdagmiddag 15 juni zetten muziekgezelschappen en artiesten zich in voor de collecte. Ze treden op in het centrum van Tilburg. In hun gevolg: collectanten van het Rode Kruis Tilburg.  Zo treden op donderdagavond de Tilburgse bands Caramba en Coest op. Op zaterdagmiddag geven Acoustic Cuts en Jaro Creative Lap act de presence.

Collecteweek 9 tot en met 15 juni
Ruim 28.000 collectanten van het Rode Kruis collecteren van 9 tot en met 15 juni door het hele land. In Tilburg, Berkel-Enschot, Goirle, Riel en Udenhout gaan ruim 400 vrijwilligers de straat op. Ze vragen steun vragen voor de lokale activiteiten, zoals opleidingen voor eerstehulpverleners en bikers, vriendenkringen en zwemmen voor mensen met een beperking.

Mobiel collecteren
We zijn blij met iedere bijdrage! U kunt ook een gift overmaken met uw mobiele telefoon. Sms daarvoor RKT2 naar 4333 en u doneert 2 euro aan het Rode Kruis Tilburg.

Kijk voor meer informatie op www.rodekruis.nl

Check ook de facebookpagina op: https://www.facebook.com/pages/Rode-Kruis-Fun_Raiser/133098213541544#!/pages/Rode-Kruis-Fun_Raiser/133098213541544

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct
Het Rode Kruis zet zich in binnen- en buitenland in om menselijk lijden te voorkomen en te verzachten. Met onze vrijwilligers en via onze lokale aanwezigheid helpt het Rode Kruis mensen in nood na rampen en calamiteiten, in de vorm van hulpverlening bij evenementen of met sociale activiteiten die onderling respect en hulpbereidheid vergroten.

Jaarlijks genieten zo´n 6.000 gasten van aangepaste vakanties op het vakantieschip J. Henry Dunant of in één van de vakantiehotels. Ook vraagt het Rode Kruis aandacht voor Eerste Hulp om ervoor te zorgen dat meer mensen elkaar kunnen helpen. Voor het Rode Kruis zijn 292 afdelingen in het land actief, met in totaal 35.000 vrijwilligers. Ook internationaal zet het Nederlandse Rode Kruis zich in voor de meest kwetsbare mensen.