21 + 22 november: Loket.nl Internationale Warandeloop

Op 21 en 22 november wordt de 51e editie van de Internationale loket.nl Warandeloop Tilburg gehouden. Nieuw onderdeel van de Warandeloop is een officiële Cross-interland voor junioren tussen Nederland en België. Daarnaast is voor de Nederlandse top de loket.nl Warandeloop het laatste moment om zich te kunnen kwalificeren voor de EK Cross die op 13 december gehouden zal worden in Dublin.

Voor het eerst dit jaar vindt er een tweeledige cross-interland plaats tussen Nederland en België voor junioren. De eerste wedstrijd is in Mol (België) bij de Lotto Crosscup op zondag 8 november. De “Return” is op zondag 22 november in Tilburg. Aan deze officiële crossinterland nemen 4 Nederlandse ploegen deel met elk 6 atleten (JA/JB/MA/MB). De cross (ookwel veldloop genoemd) is in België erg populair en de jeugdige talenten worden al vanaf jongsaf aan opgenomen in een Topsportschool. Mocht de Belgische ploeg winnen in Mol, dan zal er in in Tilburg revanche genomen moeten worden. Bij winst ziet de Nederlandse ploeg een mooie thuiswedstrijd tegemoet. Deze wedstrijden maken onderdeel uit van het Europese loopgala op zondagmiddag.Hoe dan ook, de dubbele interland met de beste Nederlandse en Belgische junioren staat garant voor spektakel.
 
Op 13 december vindt het EK Cross plaats in Dublin, Ierland. Voor Nederlandse atleten die niet nog niet geselecteerd zijn, is de loket.nl Warandeloop de enige mogelijkheid om zich te kwalificeren. Daarnaast dienen voorgeselecteerde atleten hier hun vormbehoud te tonen. De loket.nl Warandeloop belooft dus opnieuw een spannend strijdtoneel te worden om definitief geselecteerd te worden voor het EK. Daarnaast zijn Michel Butter en Abdi Nageeye na hun gemiste kans op de NK 10 kilometer tijdens de Tilburg Ten Miles tot het uiterste getergd om het podium te halen tijdens de Warandeloop. Butter heeft aangegeven om in voorbereiding op EK Cross terug te keren in Tilburg om tijdens de Warandeloop sportieve revanche te nemen. Nageeye komt speciaal voor de Warandeloop terug van een traningsstage in Kenia. Eenvoudig zal dit echter niet worden, aangezien vrijwel zeker de volledige Nederlandse en Belgische top aan de start zal staan.

Atletiekstad Tilburg heeft met de Tilburg Ten Miles en de loket.nl Warandeloop binnen drie maanden twee beslissende topwedstrijden uit de Nederlandse atletiek binnen de stadsgrenzen.

De inschrijving voor de Warandeloop is sinds 6 september opengesteld en meteen daarna konden we de eerste inschrijvers verwelkomen. Voor meer informatie of inschrijven kunnen geïnteresseerden gaan naar www.warandeloop.nl.