22 uittips voor het extra lange paasweekend in Tilburg

tilburg dit weekend

Dit weekend wordt genieten! Met een beetje geluk duurt het vier dagen én er is weer gigantisch veel te doen in het extra lange paasweekend in Tilburg. Wil je niets missen? Lees dan snel verder voor de leukste uittips tijdens het paasweekend. 

Let op: dit is slechts een selectie uit het gigantische aanbod qua feestjes, evenementen en activiteiten. Voor een volledig overzicht check je vooral onze uit-agenda.

Hele weekend

Trappistenbier weekend bij Café Hoegaarden

De mooiste trappistenbieren van het vat en op fles zijn van vrijdag t/m maandag te proeven bij Café Hoegaarden tijdens het zesde trappistenbier weekend. Denk bijvoorbeeld aan befaamde oak aged badges van La Trappe en Amerikaanse trappisten van Spencer.

Donderdag 29 maart 2018

Gratis naar De Pont

Donderdagavond kun je gratis Museum De Pont bezoeken. Je kunt natuurlijk het werk van Anish Kapoor voor het museum bewonderen en daarna het werk van kunstenaar Roni Horn bekijken.

Neil Diamond Tribute in De Leyhoeve

90 minuten lang kunnen de gasten genieten van live-muziek. De avond begint om 20:00 uur en de entree is €10,-.

Smederij Cinema: Favela Funk

Na een uitverkochte editie van Smederij Cinema, transformeert Club Smederij donderdagavond tot bioscoop. Deze keer duiken we diep de favela’s van Rio de Janeiro in. Op zoek naar de verhalen achter de zogenaamde Favela Funk.

Nachtcollege in Poppodium 013

De beste house en techno inclusief een geweldige lasershow kom je donderdagavond en -nacht tegen in Poppodium 013. Er zijn nog een aantal kaarten voor dit feest te koop.

Ladies night bij Café Brandpunt

Café Brandpunt is donderdagavond en -nacht een walhalla voor vrouwen (en daarmee ook voor mannen). Je kunt een hoop vrouwenmuziek verwachten, lekkere drankjes en zelfs een stripper. De entree is gratis.

Vrijdag 30 maart 2018

Van Moll Tap Take-over bij Anvers

Brouwerij Van Moll uit Eindhoven neemt vrijdag de tap over bij Anvers. Ze nemen vier tapbieren en vier bieren op fles mee die je inclusief bijpassende hapjes vanaf 16:00 uur kunt proeven.

Alpe d’HuZes Hollandse avond bij Bet Kolen

De line-up liegt er niet om! Zo geven onder andere Roy Donders, Henk Bernard, Vinzzent, Jeffrey Heesen en Frank Smeekens een optreden. Kaarten kosten €12,50.

Band Friday: Bittersweet bij Café Bolle

Coverband Bittersweet speelt op vrijdagavond bij Café Bolle. Ga lekker genieten van live-muziek tijdens je borrel om het weekend in te luiden.

Studio FOUR bij Studio Tilburg

Dit feestje is een knipoog naar Best Kept Secret. DJ St Paul draait de hele avond de lekkerste nummers aan elkaar. Kaartjes zijn aan de deur te koop en kosten €5,-.

Clubavond Boter in de Hall of Fame

Op de line-up staan The Flexican, Patrick Mordi, FC Gaande en Hella. Zij draaien van 23:00 – 04:00 uur de lekkerste platen aan elkaar. Er zijn nog een aantal kaarten te koop.

Zaterdag 31 maart 2018

Bierstrasse Willem II in de Stadhuisstraat

Stichting Kingzine organiseert op zaterdagmiddag samen met Klein Café Van Horen Zeggen en Café de Boekanier de Bierstrasse. Honderden Willem II supporters verzamelen hier vanaf 16:00 uur om voor de wedstrijd een lekker biertje te drinken.

Willem II – FC Utrecht

Om 20:45 uur trapt Willem II af tegen FC Utrecht. Er zijn nog een aantal kaarten te koop voor deze belangrijke wedstrijd.

RIKKON en Emiel van den Dungen bij Gin Fizz

Gin Fizz heeft een hele mooie avond voor jullie in petto! RIKKON en Emiel van den Dungen komen op zaterdag naar Gin Fizz. Liefhebbers van deephouse en techno hebben hier gegarandeerd een fantastische avond.

We Love Afro in Club Smederij

Dit feest staat voor feesten in de stijl van Afrikaanse festivals zoals het jaarlijkse Calabar Festival in Nigeria met talloze artiesten, muzikanten en dj’s. Het doel van Club Smederij is om jou kennis te laten maken met deze tropische sfeer!

Zondag 1 april 2018

iPasen bij Berlijn Café

Nog geen plannen met Pasen? Bij Berlijn Café op de Korvelseweg kun je heel de dag heerlijke bekende én onbekende IPA-biertjes proeven tijdens iPasen. Dit gebeurt volgens een stempelkaartje.

Dwaalboktour Lente 2018

Tijdens deze editie van de Dwaalboktour kun je genieten van frisse, lichte en fruitige bieren en hiervan zijn er 14 te proeven bij de deelnemende horecazaken. Alle bieren kosten €2,50 en er doen zeven cafés mee.

SoulCity bij Het Patronaat

SoulCity keert op eerste paasdag weer terug in Tilburg! Een dampende clubavond gevuld met soulclassics uit de jaren zeventig en tachtig, dansbare boogie en swingende bossa. Er zijn nog een aantal kaarten.

Machinekamer in Club Smederij

Na een sabbatical van bijna een jaar, keert Machinekamer terug in Club Smederij. De hele nacht kun je genieten van dampende kwaliteitstechno. Er zijn nog een aantal kaarten.

Maandag 2 april 2018

Kidsday bij Grotto in de Oude Warande

De kinderen gaan op zoek naar ’t Gouden Ei in de Oude Warande. De natuurpedagoog Jael neemt de kids mee het bos in, op zoek naar de eieren, vertelt over het bos én wie weet win je een leuke verrassing! Ook de paashaas is aanwezig.

Pasen in Ontdekstation013

Uit betrouwbare bronnen heeft het Ontdekstation013 vernomen dat de paashaas in de nacht van 1 op 2 april een bezoekje komt brengen aan Ontdekstation013. Ga samen met je familie op zoek naar paaseitjes en ga aan de slag met een toffe workshop bij Ontdekstation013.

Eerste halve finale wedstrijd Tilburg Trappers

De eerste halve finale wedstrijd in de best-of-five serie van Tilburg Trappers staat maandagmiddag op het programma. De puck valt om 15:00 uur in het IJssportcentrum.