250 m2 & twee verdiepingen: tweedehands carnavals pop-up shop geopend in de Schouwburgpromenade

Het is het laatste trucje dat moeder Petra en zoon Jan uit de hoge hoed toveren in de voor velen vertrouwde zaak in de Schouwburgpromenade; een hele winkel vol duurzame carnavalskleding. Na Carnaval 2023 trekt Petra Clothing namelijk met een nieuw concept naar de Artemisstraat 1 in Tilburg-west. Maar niet voordat ze al het moois dat ze gedurende drie carnavalsseizoenen opspaarden laten zien tijdens Petra’s Pop-up Carnavalsshop ‘Alaaf!’. Verspreid over twee verdiepingen kan iedereen een tof carnavalspèkske aanschaffen. 

250 m2 aan carnavalsoutfits voor jong en oud

Wat heet: misschien scoor je bij de pop-up winkel aan de Schouwburgpromenade wel meerdere carnavalsoutfits. De prijzen zijn namelijk, net als bij Petra Clothing, spotgoedkoop. “Dan kun je de rest van je geld uitgeven aan pils. Tel uit je winst,” vertelt Jan met een glimlach. Hij gaat verder: “Maar er zitten meer voordelen aan het shoppen bij ons. Zo kennen we allemaal de verhalen van je smerige paar dure schoenen tijdens carnaval. Hier koop je voor vijf euro een paar en blijven je eigen schoenen gespaard.”

Over sparen gesproken. Moeder Petra valt bij. “Mede door corona hebben we nu zoveel carnavalskleding opgespaard dat we deze 250 meter makkelijk twee keer kunnen vullen. En we hebben ook originele bruidskleding en uniformen, onder andere van de brandweer en het leger. Dat zijn echt degelijke stoffen die je elders niet gaat vinden.”

Petra en Jan roepen vooral op om gezellig te komen shoppen en een toffe outfit uit te zoeken. “Je kunt hier je outfit echt helemaal samenstellen: qua broek, jasje, trui. In de gemiddelde carnavalswinkel koop je direct een hele set, hier kun je het zo bont maken als je zelf wilt. Je hebt dus uniekere combinaties.” De kleding hangt gesorteerd in de winkel. Er zijn dus allerlei soorten en maten, kids- en grote maten inclusief. Jan vindt het duurzame karakter van de winkel ook belangrijk. “Er wordt al genoeg troep gemaakt in de wereld en al helemaal tijdens zulke feestdagen. Wij geven kleding een tweede leven. Een betere wereld begint bij jezelf, ook als Tilburg in Kruikenstad verandert.”

Meer informatie

Petra’s Pop-up Carnavalsshop is geopend van maandag t/m zondag van 11:00 – 18:00 uur. Tijdens de koopavonden op donderdag blijven ze open tot 20:30. Je vindt de winkel nog t/m zaterdag 18 februari aan de Schouwburgring 49 in Tilburg. De website check je hier en Petra Clothing is ook te volgen op Instagram en Facebook.