26 verschillende smaken ambachtelijk ijs: IJssalon De IJsvlinder opent dit weekend in de Reeshof

de ijsvlinder

De grootste wijk van Tilburg – de Reeshof – heeft vanaf dit weekend een eigen en gloednieuwe ijssalon. De IJsvlinder opent namelijk op zaterdag 26 maart om 12:00 uur feestelijk de deuren. Elsa en Olaf– bekend van de populaire Disneyfilm Frozen – komen de zaak officieel openen. Kinderen kunnen met het tweetal op de foto en lekker komen dansen en zingen. Uiteraard kun je dan ook genieten van heerlijk ijs.

Aan het roer van de zaak staan ondernemers Jeremy Spieringhs en Eddy Spijkers. Ze zijn ook eigenaar van De Groene Vlinder in Winkelcentrum Heyhoef. “Tijdens de coronalockdowns zijn we gaan experimenteren met verschillende concepten, waaronder een tijdelijke ijssalon. Dat beviel zo goed, dat het ons een goed idee leek om een permanente ijssalon in de Reeshof te starten,” vertelt Eddy.

En dus ging het tweetal op zoek naar een geschikte locatie. De voormalige IJsspecialist aan het Reeshofpark kwam vrij. Sinds december hebben Jeremy en Eddy de sleutel en hebben ze drie maanden verbouwd. “We hebben bijna alles zelf gedaan. Maar we zijn trots op het eindresultaat en zijn blij dat we nu eindelijk onze deuren kunnen openen,” gaat Jeremy verder.

26 verschillende smaken schepijs

De liefde voor ijs is ondernemer Jeremy met de ijslepel ingegoten. “Mijn opa had een eigen ijssalon in Hilvarenbeek. Ik vind het wel een mooi idee dat ik nu ook mijn eigen ijssalon heb.” De afgelopen maanden gingen vier medewerkers van de ijssalon op ijscursus waardoor er nu vier gecertificeerde ijsmakers in dienst zijn. Alle verschillende soorten schepijs – dat zijn in eerste instantie 26 verschillende smaken – worden met verse producten en volgens eigen recept gemaakt.

Wat voor smaken ijs je kunt krijgen bij De IJsvlinder? Traditionele smaken, sorbetsmaken, maar ook verschillende uitgesproken smaken. “Denk aan salted peanuts, latte machiatto, monchou bastogne, Ferrero Rocher en veel meer smaken,” vertelt Eddy. Hij voegt toe: “richting de zomer willen we vooral gaan experimenteren met lekkere smaken en gedurfde smaakcombinaties. Munt/komkommer en bloedsinaasappel bijvoorbeeld.”

Voor degene die bang zijn dat de fameuze Valencia verdwijnt: geen stress! “De Valencia blijven we uiteraard maken. Toen we deze plek overnamen, kwamen er ontzettend veel reacties van trouwe klanten van de IJsspecialist met de vraag om de Valencia in het assortiment te houden. Daar hebben we uiteraard geen seconde over getwijfeld,” zegt Eddy.

Prachtige ijssalon

De IJsvlinder is een prachtige ijssalon geworden. De zaak krijgt 12 plekken binnen om je ijsje op te eten en zo’n zestig plekken op het terras. Uiteraard kun je jouw ijsje – in bakje of op hoorntje – uit het vuistje meenemen naar het Reeshofpark. De ijssalon is met veel pastelkleuren, ijshoornlampen en een open keuken waarin je kunt zien hoe het ijs wordt bereid een parel voor het oog geworden.

Van alle verschillende smaken kun je ook verse milkshakes laten maken. Ook is het straks mogelijk om lekkere koffies en gebak te bestellen. “Bij De Groene Vlinder zijn onze speciale koffies enorm in trek. Denk aan verschillende ijskoffies. Deze zijn hier straks ook te bestellen. Ook willen we ijstaarten, gebak, donuts en diverse soorten chocolade gaan verkopen.”

Opening cafetaria

De IJsvlinder bestaat uit twee gedeeltes: de ijssalon en een cafetaria. Dit cafetaria opent een aantal weken later haar deuren. “Tijdens de coronaperiode zijn we met De Groene Vlinder gaan thuisbezorgen. Dat liep zo goed, dat het niet meer te combineren is met onze brasserie op de Heyhoef.”

En dus kun je bij de gloednieuwe cafetaria de lekkerste maaltijden, keuzesalades, friet, snacks en veel meer afhalen of thuis laten bezorgen. “We kunnen nu tegelijk onze brasserie draaien en de hele Reeshof bedienen met bezorgen.”

De cafetaria is een modern cafetaria geworden. Zo heb je er diverse bestelzuilen waar je jouw bestelling kunt doorgeven en is er een automatiek in de zaak geplaatst waar je een snack uit de muur kunt trekken. “We werken veel met huisgemaakte producten. Denk aan onze sauzen, snacks, soepen en veel meer!”

Meer informatie over De IJsvlinder

De IJsvlinder is vanaf zaterdag 26 maart zeven dagen per week van 12:00 – 20:00 uur geopend. Richting de zomermaanden wordt de sluitingstijd eventueel verruimd. Je vindt de zaak aan de Campenhoefdreef 11a. Wil je meer informatie? Check dan vooral de website. Op de hoogte blijven van alle actuele updates? Volg De IJsvlinder dan vooral via Facebook en Instagram.