3 Doors Down naar 013 voor exclusieve NL show

De Amerikaanse rockband 3 Doors Down komt 31 oktober naar 013. De alternatieve rockers verkochten eind jaren 90 ruim 6 miljoen debuutalbums en scoorden hits in de Nederlandse top 40 met ‘Kryptonite’ en ‘Here without You’. De support voor deze exclusieve NL show komt van Pop Evil.

Tickets kosten € 39,- (excl. servicekosten) en gaan vanaf vrijdag 6 mei om 10:00 uur in de voorverkoop. Er zijn tevens VIP-packages beschikbaar.

3 Doors Down

Het muziekverhaal van 3 Doors Down begon als een ware highschool rock ‘n roll droom, toen het toenmalige tiener drietal een cassettebandje met ‘Kryptonite’ erop als demo aan een populair radio station in Biloxi, Mississippi gaf. Het nummer sloeg aan als een bom en was binnen een mum van tijd zó populair dat het 15 weken lang de meest aangevraagde track op WCPR-FM was. Het eens zo onschuldige cassettebandje groeide uit tot debuutplaat The Better Life, in 2000 uitgebracht op Republic Records, met maar liefst drie andere hitsingles erop: ‘Loser’, ‘Be Like That’ en ‘Duck and Run’.

Tussen Away From The Sun (2002) en iets ná Time Of My Life (2011) heeft de band het nodige achter de kiezen gekregen. Drummer Daniel Adair verhuisde naar Nickelback en werd vervangen door Puddle Of Mud percussie-man Greg Upchurch. Gitarist Matt Roberts is in 2012 vervangen door voormalig guitartech Chet Roberts en op de plaats van bassist Todd Harrell staat nu Justin Biltonen. Deze nieuwe bezetting heeft onvermijdelijk voor het nieuwe geluid gezorgd dat te horen is op de in maart uitgekomen Us and the Night.

De support voor deze show komt van Pop Evil die eerder al indruk wist te maken in 013 als het voorprogramma van Five Finger Death Punch.

Voor de exclusieve NL show van 3 Doors Down zijn tevens VIP-packages beschikbaar met toegang tot de Sound Check Party, een meet en greet, exclusive laminate en meer.

Meer informatie

  • Maandag 31 oktober 2016 | Main | aanvang: 20:30 | zaal open: 19:00
  • Tickets €39,- (excl. service- en transactiekosten) | voorverkoop vanaf vrijdag 6 mei om 10.00
  • 013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl