Nieuws

kermis in tilburg
Let op! Dit artikel is al 575 dagen oud en wellicht niet meer relevant

3 pleinen, 50 attracties, nostalgische kermis en gratis entree: tóch een kermis in Tilburg dit jaar

Een kermis zoals we die gewend zijn, dat zit er niet in. En dus wordt het dit jaar geen kilometers lang kermislint, maar zo’n vijftig verschillende attracties op drie verschillende pleinen. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Zo komt er een nostalgische kermis op het Koningsplein en worden het Besterdplein en een deel van de Schouwburgring afgezet voor verschillende attracties. Eén van die attracties, een reuzenrad, blijft maar liefst twee maanden staan op de Spoorlaan. De rest van de Tilburgse kermis (die deze zomer vakantiekermis wordt genoemd) duurt – zoals we gewend zijn – tien dagen en start op vrijdag 17 juli 2020.

De kermis start dagelijks om 13:00 uur en duurt op doordeweekse dagen duurt het tot 21:00 uur.

Gratis entree

De gemeente gaat geen entree vragen voor het kermisterrein, voor attracties dien je uiteraard wel los te betalen. Er komen wel gastheren en -vrouwen aan de poort te staan die ervoor zorgen dat de kermispleinen veilig te bezoeken zijn. Uiteraard worden de richtlijnen van het RIVM strikt nageleefd en geldt nog steeds de anderhalve meter afstand tussen bezoekers.

Samenwerkingen met lokale ondernemers

De komende tijd moet er steeds meer bekend worden over de Tilburgse kermis. Zo is het de bedoeling dat lokale ondernemers in de binnenstad ook een rol krijgen binnen de kermis. Daar wordt momenteel nog hard aan gewerkt. Blijf onze kanalen in de gaten houden. We melden het direct als er meer bekend is.

Vakantie vieren in Tilburg

Wedden dat er nog genoeg plekjes in Tilburg zijn die jij nog níet kent? Plekjes waar je kunt picknicken, zwemmen, varen, eten, sporten, drinken, wandelen, skeeleren en nog veel meer. We hebben de beste tips voor je verzameld om vakantie te vieren in eigen stad.