3 verrassende ontbijtspots in Tilburg die je niet mag missen

Ontbijtspots

Een goed begin is het halve werk! Na een aantal lekkere lunch– en dinerspots zetten we daarom deze week drie leuke ontbijtspots in Tilburg voor je op een rijtje. Of je nu op zondagochtend buiten de deur wilt ontbijten, doordeweeks (heel) vroeg iets wilt scoren of gewoon met je vrienden uitgebreid wilt chillen: Tilburg heeft het allemaal.

Foto’s & tekst: Amber Meulenbroeks

Amber Meulenbroeks van OAK Food heeft voor ons een mooie top drie gemaakt. Naast foodfotografe is ze een absolute fijnproever die haar plekjes in de stad goed kent! Van deze drie ontbijtplekjes in Tilburg heb je waarschijnlijk al vaker gehoord. Het zijn misschien wel Tilburgse klassiekers te noemen, maar misschien ben je er nog nooit gaat ontbijten. Daar komt na het zien van deze foto’s vast verandering in!

Villa de Vier Jaargetijden

ontbijtspots

De mooiste huiskamer van Tilburg. Zo wordt Villa de Vier Jaargetijden ook wel genoemd. Dit horecaconcept, wat een samenwerking tussen Bonheur Groep en Prins Heerlijk is, wordt gerund door jongeren met een achterstand op de arbeidsmarkt. Dit past precies bij het concept en de gedachte waar Villa de Vier Jaargetijden voor staat: maatschappelijk betrokken, Fair Trade, biologisch, seizoensgebonden en lokaal. Maar wat vooral voorop staat is het samen delen.

Het samen delen komt ook zeker terug in het heerlijke ontbijt dat je bij Villa de Vier Jaargetijden kunt bestellen. Een etagère met gerookte zalm, diverse soorten kaas, vers gebakken brood en verschillende salades zijn een paar van de gerechten die je krijgt tijdens dit ‘samen delen’ ontbijt. De kosten hiervoor bedragen €12,50 per persoon. Daarbij wordt de jong belegen Prins Heerlijk kaas speciaal voor Villa de Vier Jaargetijden gemaakt door een lokale boer. Redenen genoeg om deze hotspot op je ontbijtlijst te zetten!

Ontbijt: dinsdag t/m zondag vanaf 10:00 uur.

Eethuis Twintig

ontbijtspots

Natuurlijk kunnen we de Piushaven niet voorbij laten gaan als een hotspot voor je ontbijt! Eethuis Twintig is een no nonsense plek waar je voor een mooie prijs een goed en heerlijk ontbijt krijgt. Eethuis Twintig noemt zichzelf de thuishaven van Tilburg. Je kunt hier dan ook in een fijne huiskamersetting de hele ochtend of middag een krantje lezen met een lekker kopje thee en een heerlijk, uniek ontbijt.

Er wordt zoveel mogelijk lokaal ingekocht, zoals het brood van de buurman en de kaas van de lokale boer. Van Tilburgers, voor Tilburgers. Het menu verandert vier keer per jaar met de seizoenen mee met als resultaat: volle smaken van het seizoen, vers gemaakt en zo min mogelijk verspilling. Dit is waar Eethuis Twintig voor staat. Met als must try gerecht: Shakshuka. Gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus met zoete aardappel voor slechts €3,50. Het complete (ontbijt)menu vind je hier.

Ontbijt: zaterdag & zondag vanaf 10:00 uur.

Mercure Hotel Tilburg

ontbijtspots

Good Morning iedereen! We hebben ook een ontbijtspot voor de vroege vogels onder ons. Bij Mercure Hotel Tilburg kun je namelijk doordeweeks al terecht vanaf 06:30 uur! Misschien is Mercure Hotel Tilburg niet de eerste plek waar je aan denkt bij een ontbijt hotspot in de stad, maar na het lezen van onze bevindingen denk je daar straks wel anders over.

Mercure Hotel Tilburg ligt natuurlijk super centraal gelegen in het centrum en heeft verschillende ontbijtconcepten: lekker lang tafelen, onbeperkt eten en zo’n uitgebreid assortiment dat je haast niet kunt kiezen! Daarnaast hebben ze een internationaal ontbijt uiteenlopend van witte bonen in tomaten saus tot verschillende soorten yoghurt met tientallen superfood toppings. In het weekend en in de vakantieperiode kun je er ook terecht voor een ‘small breakfast’: zes items voor €6,50. Genieten van al het lekkers voor een leuke prijs. Alsof dit alles nog niet genoeg is hebben we nóg een goede reden om hier te ontbijten: hun signature dish! Een omelet waarbij je zelf bepaalt wat je er in wilt hebben. Deze wordt vers voor je gebakken door de kok terwijl de mousserende wijn voor je wordt ingeschonken!

Zoek je een ontbijt dat wat eenvoudiger is, maar wel een overheerlijk? Dan kun je naast Mercure Hotel Tilburg terecht bij Grand Café Puur. Zoals de naam al doet vermoeden staat dit ontbijt voor pure basis ingrediënten. Een lekker croissantje, goede kop koffie of een vitrine vol met zoete lekkernijen. Check hier de prijzen en de gehele menukaart.

Ontbijt: doordeweeks vanaf 6:30 uur in het weekend vanaf 7:00 uur.