31ste Lions Nieuwjaarsconcert brengt € 75.000 op!

Het 31ste Nieuwjaarsconcert van Lions Club Tilburg ‘Regte Heide’, met daarin 33 leden uit Tilburg en de omliggende dorpen, vond zondag 14 januari plaats in de aula van University Tilburg. Ongeveer vijfhonderd mensen kwamen bijeen voor een spetterend optreden van Dennis van Aarssen en zijn Big Band. Daarnaast was er ook een gastoptreden van de in Tilburg opgegroeide musicalactrice Nandi van Beurden. Onder de aanwezigen waren onder andere de voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University Wim van de Donk, de Tilburgse wethouder Marcella Hendrickx en de burgmeester van Goirle Mark van Stappershoef.

Dit jaar stonden de goede doelen in het teken van Peerke Donders. Een cheque van maar liefst €32.000,- werd uitgereikt aan voorzitter Hein van Oorschot van het Petrus Donders Park. Het bedrag komt ten goede aan de restauratie van de honderd jaar oude houten kapel op het cultureel erfgoed in Tilburg-Noord. Het goede werk van Peerke gaat bovendien door! Aan Muriël van Elburg van de Peerke Donders Stichting werd namelijk samen met Wilde Ganzen een bedrag uitgereikt van € 36.000,- ten behoeve van de zorg en begeleiding leprapatiënten in Myanmar. Tot slot is er €7.000,- ter beschikking gesteld aan het ondersteunen van diverse kleinere projecten in de regio 013.

Door Lions ‘Regte Heide’ is in de voorbije decennia maar liefst €2,6 miljoen euro uitgereikt. Een goot deel daarvan werd besteed aan projecten in Tilburg en omgeving. De bijdrage zijn afkomstig van de ‘Vrienden’ (sponsoren) die ook massaal bij het concert aanwezig waren.

Gepaste trots

President Bernd Weustink kijkt met gepaste trots terug op een zeer geslaagd event: “Ook dit jaar zijn we als Lions Club Tilburg ‘Regte Heide’ bijzonder dankbaar dat zo veel lokale en regionale ondernemers een bijdrage hebben willen leveren aan de goede doelen. Met deze bijdragen en de inzet van alle betrokkenen kunnen we een enorme positieve impact maken op de levens van vele kwetsbare mensen én op het behoud van een mooi stukje Tilburgs cultureel erfgoed.”