3FM Serious Request: De Lifeline komt naar Tilburg

de lifeline

Dit jaar is in actie komen voor 3FM Serious Request leuker dan ooit! Voorheen was er elk jaar op een andere plek in Nederland een Glazen Huis, maar daar gaat nu verandering in komen. Drie dj teams van 3FM trekken namelijk te voet via een Lifeline door het land. Tijdens deze tocht bezoeken ze inzamelingsacties en maken ze live-radio. Ook Tilburg komt aan de beurt en dit kun je gaan verwachten.

Foto: website Serious Request

Het Glazen Huis

De afgelopen 14 jaar vond het evenement plaats in de vorm van het Glazen Huis, waarin enkele dj’s vijf of zes dagen zonder eten werden opgesloten. De dj’s draaiden dag en nacht verzoeknummers in ruil voor een donatie. Naast de verzoeknummers werden ook bekende Nederlanders ingezet en waren er veilingen van gedoneerde producten of diensten. In september 2018 werd bekend gemaakt dat 3FM stopt met het Glazen Huis en ze met een nieuw concept komen: De Lifeline.

Serious Request: De Lifeline

Het nieuwe concept wordt vanuit de concertzaal TivoliVredenburg in Utrecht gecoördineerd. De drie dj teams trekken het hele land door om opdrachten uit te voeren en verslag te doen van inzamelingsinitiatieven. Daarnaast worden in TivoliVredenburg optredens, workshops en lezingen georganiseerd.

Dj’s Jorien Renkema en Rob Janssen lopen tussen 18 en 24 december een route van Weert naar Utrecht. Op donderdagavond 20 december zullen ze tussen 20.00 en 21.00 uur in Tilburg al wandelend een live uitzending maken. Diverse horecazaken in de binnenstad halen geld op door middel van acties en overhandigen de cheques aan de dj’s als ze langs komen. Wie er allemaal meedoet en hoe de planning eruit komt te zien, is nog niet duidelijk. Houd hiervoor onze website en de website van 3FM goed in de gaten!