3FM’s haalt 17.000 euro op in Tilburg

Ruim een week geleden werd bekend dat tijdens de Kom in Actiedag dj Gerard Ekdom naar Tilburg zou afreizen om het startstein te geven voor Serious Request. Hij bezocht donderdag 6 december diverse acties die op touw waren gezet door mede-Tilburgers.

Toch effe meer dan 17000 euro opgehaald met z'n drieën tijdens de kom in actie dag! Top! #SR12 #3FM

— Gerard Ekdom (@gerardekdom) december 6, 2012

Kapper Corné Snels van Hardy's aan de Piushaven had bedacht dat Gerard Ekdom een klant mocht knippen. De hoogste bieder, Jorn, nam plaats in de kapperstoel en werd gemillimeterd. Ook zorgde de dj voor een heerlijke hoofdmassage. Dit hoogste bod was €150,- waard: een goede start van de actiedag!

Poppodium 013 bood de grote zaal aan om de middag feestelijk door te brengen. Vanaf 14.00 uur waren er optredens van Guus Meeuwis en Destine. Zij brachten ieder een half uur lang de bekendste nummers ten gehore. Voor het optreden van Guus Meeuwis, die zijn pianist Jan Willem Rozenboom had meegenomen, liep de zaal aardig vol. De sfeer tijdens 'Brabant' was intiem. Volgens Guus een van de leukste optredens die hij in tijden had gehad. Het optreden van Destine deed 013 op zijn grondvesten schudden. Een groep fans was naar 013 gekomen om te genieten van de Tilburgse band en stonden vooraan bij het podium mee te swingen.

Tussen de optredens door draaide Gerard Ekdom bekende plaatjes van Top 40 tot klassiekers en kreeg hij initiatiefnemers van inzamelingsacties op het podium. In de loop van de week, en juist vandaag, zijn er veel initiatieven gekomen die het eindbedrag flink hebben proberen te spekken. Van een wandeltocht met vaandel door de stad tot een inzamelingsactie van oude mobiele telefoons, zijn mensen op pad gegaan.

Na afloop van de muzikale dag konden bezoekers in de foyer met de 3FM-dj op de foto. Tegen een donatie, welteverstaan! Op deze manier probeerde Gerard nog wat extra geld in de collectebussen te krijgen. Iets wat onze stagiaire bij Tilburg.com ook niet kon weerstaan. We hopen dat hij Giel Beelen (in Nijmegen) en Michiel Veenstra (in Delft) heeft verslagen in de strijd om het meeste geld op te halen.

Het is afwachten wat het gastvrije Brabant heeft opgeleverd voor de donatiepot van Serious Request. Winst ten opzichte van Giel Beelen en Michiel Veenstra of niet, elke euro telt voor Gerard Ekdom en het goede doel van dit jaar. Let's hear it for the babies!

Wil je de leukste dj van Nederland meehelpen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis en de Serious Request actie? Kom dan zelf in actie! Jouw steun was niet alleen op 6 december nodig. Het Rode Kruis en 3FM kunnen jouw hulp ook erna gebruiken. Meld jouw actie aan op www.3fm.nl/kominactie. Heb je dat al gedaan? Tip Gerard dan nog even via Twitter of stuur hem een mail op gerard@3fm.nl.

Meer informatie vind je op de website van Serious Request.

@gerardekdom, Destine en Guus Meeuwis in 013 tijdens Kom in Actiedag! Vanaf 13u is de zaal open! Ben jij er bij? #SR12 bit.ly/SPgKWk

— Tilburg.com (@Tilburgcom) december 6, 2012